Circ Històric Raluy · espectacle Vekante 2 al 19 de juliol a Castelldefels

El Circ Històric Raluy reprèn l’activitat a Castelldefels amb l’espectacle Vekante després de 122 dies aturat per la pandèmia

L’estrena tindrà lloc el 2 de juliol i durant els primers 20 minuts es podrà seguir en directe a través del seu Canal de Youtube

L’aforament estarà limitat al 40% i els assistents hauran de dur mascareta durant els desplaçaments a l’interior del recinte, entre altres mesures de prevenció

Durant el confinament, el Circ Històric Raluy va ser el primer a fer el seu espectacle per xarxes socials de forma gratuïta, superant les 900.000 visualitzacions en les tres emissions realitzades

Circ Històric Raluy · espectacle Vekante

2 al 19 de juliol a Castelldefels

· El Circ Històric Raluy torna a la seva activitat habitual després de 122 dies aturat a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’última funció que va oferir la companyia abans del confinament va ser a Mataró el passat 8 de març, on acabaven d’estrenar muntatge. La gira seguia a Castelldefels, que finalment els ha acollit durant aquests mesos de confinament, fent encara més especial l’inici al retorn dels espectacles en aquesta població. El circ estrenarà el proper 2 de juliol a les 7 de la tarda, a la plaça Teresa Claramunt de Castelldefels, i s’hi estarà fins al dia 19.

Per tal de retornar als escenaris de forma especial, la companyia ha decidit emetre en directe els 20 primers minuts de l’espectacle per tal que el públic aficionat a les arts del circ puguin seguir-lo a través del canal de Youtube. D’aquesta manera, pretenen fer arribar més enllà els seus números i atraure nous espectadors a la seva carpa. Les actuacions es podran veure els dijous i divendres a les 19h i els dissabtes i diumenges de 18 a 20.30h.

En aquesta ocasió, la companyia portarà sobre l’escenari Vekante, que significa “despertar” en Esperanto. L’espectacle contemporani de circ tradicional ja es va estrenar a Santa Susanna l’estiu passat i ara arriba a Castelldefels per demostrar l’esforç, el sacrifici, la passió i la màgia que el Circ Històric Raluy posa en cada una de les seves creacions.

Mesures de protecció i seguretat per la Covid-19

Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, per tal de gaudir dels espectacles del Circ Històric Raluy, la companyia ha acordat diverses mesures de seguretat per tal de protegir a treballadors i públic durant la seva visita al circ. D’aquesta manera, s’ha limitat l’aforament al 40%, mantenint en tot moment un distanciament entre nuclis familiars.

Per altra banda, abans i després de cada sessió es desinfectaran les instal·lacions, així com es prendrà a diari la temperatura de tot el personal tècnic i artístic de la companyia. El públic haurà de dur obligatòriament mascareta durant els desplaçaments a l’interior del recinte i el personal tècnic i artístic utilitzaran mascareta i guants de làtex, per protegir-se, excepte durant els números a l’escenari. La informació sobre les mesures de seguretat a adoptar es comunicaran a través de la megafonia i amb indicacions escrites.

Més de 900.000 espectadors durant el confinament

A partir de la suspensió dels espectacles, el Circ Històric Raluy va decidir reinventar-se i posar a disposició del públic –de forma gratuïta–  el seu espectacle en directe per les xarxes socials. D’aquesta manera es va convertir en el primer circ de l’Estat a presentar el seu espectacle de forma virtual.

El 22 de març es va fer una primera emissió que va tenir més de 500.000 visualitzacions (202.000 a través de Youtube, 143.000 a Facebook i 167.000 a Instagram). Els directes solidaris es van repetir els dies 29 de març i el 5 d’abril, tots ells superant les 200.000 visualitzacions.

La família Raluy

La família Raluy fa més de 80 anys que es dedica al circ. Luis Raluy Iglesias va ser l’iniciador de la nissaga. Nascut l’any 1911 a Carcassona (França), era fill d’una família catalanoaragonesa i es va criar a Sant Adrià del Besòs (Barcelona) atret des de ben petit per la màgia del circ. Va ser el creador de números coneguts com l’home bala i l’espectacular triple salt mortal en automòbil.

L’èxit d’aquest circ a l’antiga a l’Estat espanyol va arribar a finals del 1996, quan la família Raluy va rebre el Premio Nacional de Circo (1996), va participar en el prestigiós Festival de Teatre Clàssic d’Almagro i va fer una gira de molt èxit per Catalunya. La companyia també ha estat premiada amb el Premi Ciutat de Barcelona (2016), la Creu de Sant Jordi (2006) i el Premi Max (1999).