La Central del Circ obre les portes de la intimitat creativa del circ a la 7º edició de l’EP (17 i 18 de novembre)

La Central del Circ obre les portes de la intimitat creativa del circ a la 7º edició de l’EP

 

68b6fdf3-0c1a-40af-9572-bffae4029a1c

 

 

 

 

 

 

 

• La Central del Circ acull la setena mostra EP (Extended Performance), un espai per mostrar com es cuinen els espectacles de circ a la fàbrica de creació

• Les propostes de l’EP són peces en procés de creació de 20 minuts que reivindiquen el poder i la bellesa de la peça artística inacabada

• Aquest mes de novembre el públic podrà gaudir, amb un aforament limitat, de tres espectacles en creació: La Chute de Léa Legrand, ZOOG d’Amir and Hemda i The Whistle de Darragh McLoughlin

La Central del Circ acull la setena edició d’EP (Extended Perfomance), espectacles de circ en construcció de to proper i intimista. EP és l’acrònim de l’Extended Play provinent de la música; una peça a mig camí entre un single i un long play, una maqueta de 20 minuts. Amb la voluntat de mostrar els work in progress que es duen a terme en aquest centre de creació, La Central ha seleccionat tres artistes amb treballs en creació per a visibilitzar la seva feina i la seva investigació.

L’Extended Performance és una porta oberta a peces noves que alteren sobretot els principis fundadors del mateix circ. Durant els dies 17 i 18 de novembre, a les 20h, La Central vol ser un aparador de les darreres tendències del Circ contemporani i una oportunitat perquè el públic experimenti davant la peça inacabada.

Artistes EP

La Chute per Léa Legrand (França) són tres personatges en un. Desequilibris físics, equilibri sobre una bola, posen en paral·lel la lucidesa i el perill. Caure per aixecar-se millor. Relliscar per desesperar. Arrossegar-se per recuperar-se. Diu l’artista: “Ella recorda les seves alegries, els seus dolors, aquestes caigudes que estan més o menys marcades. Ella està decidida a moure’s sempre cap a endavant. Sempre s’aixeca gairebé indemne quan es pensa que s’arriba al final d’ella”

ZOOG per Amir and Hemda (Israel) mostra el moviment acrobàtic i partnering utilitzant la tècnica de mans-mans d’una manera atípica, on la dona roman al terra i l’home està en l’aire. Estan jugant o és una baralla? No sempre és clar. L’objectiu és presentar al públic la complicitat d’una relació, intercanviant a més els rols habituals de gènere a l’acrobàcia. Amir i Hemda treballen junts des de fa 4 anys, investigant el moviment acrobàtic. La seva combinació inusual els fa crear un llenguatge on la lluita i l’afecte es confonen.

A The Whistle per Darragh McLoughlin (Irlanda), un malabarista, un xiulet i el public es presenten junts per crear multituts de moments. El concepte de Whistle (xiulet) és gairebé una genialitat en la seva simplicitat: l’intèrpret en escena té un xiulet. Quan el bufa, l’audiència tanca els seus ulls, quan el bufa un altre cop, els obren. Darragh McLoughlin és un explorador dels objectes que crea i actua en les seves pròpies peces amb l’objectiu de compondre la seva experiència única a l’escenari. L’artista té molta influència del teatre, cinema i la dramatúrgia contemporània.