Activitats d´oci i de cultura

Tertulies, cinema, teatre, viatges, rutes…


la_reina_de_bellesa-424x300

 

 

 

 

 

 

 

 

L’arribada de dos germans a la petita localitat irlandesa de Leenane capgirarà la vida d’una dona de mitjana edat, soltera i avorrida i la de la seva rondinaire mare.
Manrique que diverses vegades ha treballat amb La Perla 29 s’estrenarà aquesta vegada com a director en l’espai del Teatre Biblioteca. Un director en ple reconeixement i un text irlandès molt interessant de portar a la Biblioteca.

El director diu:

M’agrada Martin McDonagh. El seu humor salvatge. El seu estrany lirisme. La seva mirada. M’agrada el seu món de perdedors i frases curtes, de diàlegs delirants i situacions violentes fins al paroxisme. M’agrada el seu teatre, tant cinematogràfic. I també les seves pelis, tant teatrals. M’agrada visitar la seva Irlanda, on sempre plou i on, t’ho miris com t’ho miris, mai no hi ha res a fotre. Em fa pixar de riure i m’emociona, a parts iguals. M’agraden els seus personatges, alhora tan mesquins i tan autèntics, tan ferits, tan humans. I m’agraden molt les seves heroïnes, les dones enfadades de McDonagh. Les dones lluitadores de McDonagh. Les dones trencades, perdudes, venjatives de Mcdonagh. Com la Frances McDormand a la recent “Tres anuncios en las afueras”. O com la Maureen de “La Reina de bellesa de Leenane”. La pobra Maureen. La fràgil Maureen. La temible Maureen. La protagonista de l’obra de McDonagh que més m’agrada. I mira que m’agrada molt, Martin McDonagh. Sembla que la va escriure amb vint-i-sis anys. Ni un de més. Una mena de barreja de John Ford, Samuel Beckett, Brian Friel i Quentin Tarantino. Com es pot escriure “La Reina de bellesa de Leenane” amb només vint-i-sis anys? Com va poder inventar-se la Maureen, la pobra Maureen, la fràgil Maureen, la temible Maureen, amb només vint-i-sis anys? Vés a saber. El cas és que, t’ho miris com t’ho miris, ara ja existeix. Segueix tancada en un cony de casa d’un cony de poble d’un cony de país on sembla que s’hagin aturat tots els rellotges. I on mai no para de ploure. Allà la trobarem, la Maureen. La única i indiscutible reina de bellesa de Leenane.

Julio Manrique

Autor: Martin McDonagh
Direcció: Julio Manrique
Traducció: Vicky Peña

Amb
Enric Auquer
Marissa Josa
Marta Marco
Ernest Villegas

Escenografia
Sebastià Brosa
So
Damien Bazin
LLums
Jaume Ventura
Vestuari
Maria Armengol
Ajudant de direcció
Marc Artigau

Comments are closed.

VIDEO

SUMARI

Activate the Wp-cumulus plugin to see the flash tag clouds!

Col.laboradors


Facebook de Catacultural