La Sala Versus Glòries estrena la cinquena temporada amb comèdies, dansa i repartiments de luxe sota el leitmotiv “Col·lecciona Moments”



“Ni rastre de qui vam ser” amb Fel Faixedas i Carles Xuriguera i “Cartes d’amor” amb Lloll Bertran i Àlex Casanovas donaran el tret de sortida

La Cia. Vero Cendoya serà Companyia Resident de Dansa junt amb les 2 companyies residents de teatre La Minimal i Bàrbara Mestanza

“Col·lecciona moments” defineix la temporada i la campanya que s’ha creat amb l’objectiu de recompensar el públic

La programació que presenta el teatre per a aquesta temporada serà la cinquena a càrrec de la productora Apunta Teatre, dirigida per Jofre Blesa i Ramon Godino, que des del maig de 2018 es van posar al capdavant de la Sala Versus Glòries.

Després de cinc anys donant llum a diferents projectes, tant propis com en comú amb els Teatres de Proximitat “On el teatre batega”, les ganes, la il·lusió i la passió continuen creixent i són el motor de tot l’equip que hi ha al darrera. Fruitd’aquesta flama, i amb l’objectiu de convertir el fet d’anar al teatre en una experiència enriquidora i inoblidable, neix elleitmotiv d’aquesta temporada “Col·lecciona moments”.

Es tracta d’una campanya que pretén donar valor als moments que es viuen al teatre i alhora recompensar i fidelitzar al públic, aquells i aquelles qui, malgrat les circumstàncies, continuen confiant en el teatre com a espai de trobada, reflexió, emoció i transformació. Com a incentiu, han dissenyat un col·leccionable, un àlbum de cromos amb les obres de la temporada 22/23 que es poden enganxar fins a completar l’àlbum obtenint així invitacions per a totes les obres de la següent temporada.

LA TEMPORADA 22/23

Aquesta temporada la sala ha programat un total de 6 espectacles de teatre i 6 de dansa, 2 produccions pròpies, 2 companyies residents i exhibicions. El públic es trobarà principalment amb comèdia (romàntica, dramàtica, apocalíptica) però també hi haurà lloc pel melodrama històric i el drama.

Històries que parlen de l’amistat, de l’amor, de la nostàlgia, de la desesperança, de la fragilitat de l’ésser humà davant la soledat, de la importància del valor de la pertinença en la societat, de la pobresa o dels nens robats, amb personatges que lluiten contra els seus principis, que tenen conflictes ètics i morals, familiars i d’identitat, interpretats per actors i actrius de luxe com Fel Faixedas, Carles Xuriguera, Lloll Bertran, Àlex Casanovas, Jordi Banacolocha i Roser Batalla, entre d’altres.

Com a novetat, i per tal de connectar encara més amb les necessitats del públic, avancen els horaris mitja hora i els espectacles començaran a les 20h (tant de teatre com de dansa) i, per altra banda, afegeixen alguns doblets en sessió de tarda.

La sala va tancar la temporada 21/22 amb 8 espectacles teatrals i 7 de dansa, inclòs el Primer Cicle d’Estiu de dansa contemporània #EnDansa, una mitja d’ocupació del 55% amb un total de 8500 espectadors de setembre de 2021 a juliol de 2022

PROGRAMACIÓ TEATRAL

“Ni rastre de qui vam ser” del 14 de setembre al 9 d’octubre
Després de 10 anys del seu últim espectacle, Xuriguera i Faixedas (co-fundadors Teatre de Guerrilla) tornen a l’escenari per recuperar la seva essència, el seu clown, la
seva peculiar manera de fer i de dir amb un espectacle esbojarrat i poètic que ha girat per Catalunya fent riure i emocionar al públic assistent.

“Cartes d’amor” del 13 d’octubre a l’11 de desembre
Una comèdia romàntica, divertida i emotiva amb dos grans actors, la Lloll Bertran i l’Àlex Casanovas, produïda per Anexa, dirigida per Marc Rosich i Jordi Andújar amb música de Marc Sambola.

“Rapinyaires” del 12 de desembre al 29 de gener
Una comèdia ambientada als anys 90 on tot està a la venta. La nova producció d’Apunta Teatre parla de l’especulacióimmobiliària, de l’abús de poder, la corrupció i de la fragilitat del principis ètics i morals, escrita per Roc Esquius, dirigida per l’argentí Nelson Valente i interpretada per Roser Batalla, Ramon Godino i Rafaela Rivas (resta de repartiment en curs).

“Pazzo (Foll)” de l’1 de febrer al 2 d’abril
Petita opereta verbal i apocalíptica per a dos pallassos en clau de misèria i notes d’humor que parla del testimoni generacional just en el moment que canvia de mà, de la màscara que cau, la de l’individu, però també la social; parla dels lligams familiars imposats genèticament i de les obligacions imposades socialment… de tot allò que
se suposa que ens ha de fer ser qui som. La segona producció d’Apunta Teatre de la temporada està escrita per Fèlix Herzog, dirigida per Roberto G.Alonso e interpretada per Jordi Banacolocha (resta en curs).

We will always love you” del 5 al 30 d’abril
Un drama que pretén parlar de la pobresa, de l’amor incondicional i del dret a una llar. Un clar recordatori de la vulnerabilitat del nostre privilegi i de la facilitat en que tothom pot perdre’l en qualsevol moment. Una proposta seleccionada a la Segona Convocatòria de Textos i Projectes dels Teatres de Proximitat “On El Teatre Batega” escrita i dirigida per Bàbara Mestanza. La companyia (en procés) serà resident a la Sala.

El regne de les anguiles” del 3 al 30 de maig
En celebració dels 10 anys de la seva fundació, LAminimAL Teatre presenta un melodrama històric, com la nostra realitat, escrit per l’Albert Pijuan, guanyador del premi Ciutat de Tarragona i del premi Finestres per la seva novel·la Tsunami. LAminimAL (que estarà en residència a la sala i comptarà amb un ajut a la producció) torna amb una nova dramatúrgia, una comèdia de petit format on es disposa a parlar sobre un dels temes tabú de la nostra història recent: els nens robats del franquisme.

#ENDANSA 3a Temporada

“Just a Mood” del 20 de setembre al 5 d’octubre
Una peça de la cia.EnJazz construïda al voltant de la música de Teddy Wilson, mestre de la Era del Swing, dirigit i creat per Maria Ferrer i Aurélien Darbellay, que explora la infinita riquesa d’un univers musical complex, distingit i alhora intens, on el beat ens porta, ens mou i ens conmou. Interpretat per Francesc Bujosa, Anna Portell, Alice Mei, Aurélien Darbellay, Matteo Nicolai i María Ferrer.

“WE” del 18 d’octubre al 30 novembre
‘WE’ de la Cia Kiko López és un programa doble de les peces Wiwbak i Etéreas. Amb aquesta unió es pretén presentar a la companyia, volem que l’espectador entri a casa nostra. Per una part, Wiwbak ens mostra com aquest personatge i vulnerable ens descobreix el món per primera vegada i ens acompanya per un viatge en la recerca de la bellesa de quelcom humà. En canvi, Etéreas, presenten un conflicte entre les tres intèrprets que resolen a través d’un camí entre la individualitat i el col·lectiu.
Dansa contemporània i danses urbanes dirigides per Kiko López, amb coreografia i interpretación de Kiko López, Anna Asensio, Esther Calderón i Miriam Salvador (Cover: Irene Baeza) i la col·laboració especial: Anna Llombart.
Premis Pulitzer i un autèntic clàssic modern que encara avui es representa en teatres de tot el món), se centra en dos personatges: Melissa Gardner i Andrew Ladd III, que es llegeixen l’un a l’altre les notes, cartes i postals en què, des de fa gairebé́ cinquanta anys, s’han explicat les esperances, ambicions, somnis, decepcions, victòries i fracassos que han
L’obra d’A. R. Gurney (finalista dels
tingut al llarg de la seva vida.
En celebració dels 10 anys de la seva fundació, LAminimAL Teatre presenta un melodrama històric, com la nostra realitat, escrit per l’Albert Pijuan, guanyador del premi Ciutat de Tarragona i del premi Finestres per la seva novel·la Tsunami. LAminimAL (que estarà en residència a la sala i comptarà amb un ajut a la producció) torna amb una nova dramatúrgia, una comèdia de petit format on es disposa a parlar sobre un dels temes tabú de la nostra història recent: els nens robats del franquism

“Hem de parlar” del 20 de desembre a l’1 de febrer

HEM DE PARLAR és un espectacle inclusiu de dansa-teatre, fruit de la llarga experiència de Vero Cendoya en el treball amb persones amb diversitat funcional. Una història que parla de les relacions i els seus conflictes familiars.
page3image23416768
Tot això amb una banda sonora, creada per l’habitual col·laboradora de la companyia Adele Madau, formada per diferents diàlegs cinematogràfics que seran portats al moviment per diferents vies. La compañía Vero Cendoya será resident a la Sala Versus Glòries aquesta
temporada i comptarà amb els ballarins Linn Johansson, Jem Prenafeta i Hansel Nezza.

“Les dones de Shakespeare” del 14 de febrer al 22 de març
La companyia Crea Dance Company torna a la sala després de “Evangelium”, aquest cop amb un història per a ballarines. Ofèlia “Hamlet”, Isabel “Mesura per mesura”, Catalina “L’amansiment de la fúria” i Miranda “La tempesta” són les dones a través de les quals s’expressa l’univers femení shakesperià que es mourà dalt de l’escenari.
La creació de la coreògrafa Maria Rovira se’ns presenta com un conjunt de solos on el denominador comú és la dansa, però on cada dona-ballarina utilitza diferents recursos per a la seva composició, com el cant, la música en directe, la veu en off o la projecció d’un videomuntatge. La coreografia será a càrrec de Maria Rovira i la dramatúrgia, direcció d’intèrprets i direcció musical de Javier Gamazo.

“Siento Sevilla” de l’11 d’abril al 25 d’abril
Un espectacle de Inmaculada del Rocío format per 5 blocs/peces coreogràfiques amb 5 pals característics del flamenc. Cada pal guarda una estreta relació amb el que Sevilla provoca en l’intèrpret filat per cants i tocs amb lletres tradicionals del flamenc Andalús. Estarà acompanyada per Irene Zugaza (Cant i violí), Jordi prieto i Xavi Ruiz (guitarra), el “gitano de los antes” i Seba Garate (percusió) i Liza Patron (flauta).

“Cuerpo místico” del 9 al 30 de maig
El cos ha deixat de ser cos per a ser imatge d’un cos. Un cos estàtic, formal, pur, net i llis. Un cos buit. No obstant això, l’ésser humà sempre ha utilitzat l’art per a plasmar allò que el seu cos carrega, es reprimeix. Aquesta creació coreogràfica de Celia Espadas pretén parlar d’aquesta dualitat de cossos. El cos social, o publicitari, enfront del cos escultòric, o artístic. Parla de la dicòtoma entre forma i expressió, entre contingut i contenidor. Interpretat per Lucía Flores, Tomeu Quetglas, Esther Solé, Mireia Torres.

Per a més informació podeu consultar el web www.salaversusglories.cat