OFFF 2019 Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona 25 · 26 · 27 ABRIL

There is an OFFFTERLIFE waiting…
25 · 26 · 27 ABRIL
MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA

OFFF, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital, anuncia tota la programació de la seva nova edició (25,26 i 27 d’abril a Barcelona) 

OFFF 2019, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona, anuncia tota la programació. L’OFFF 2019, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona, reunirà durant 3 dies a les principals veus de la indústria creativa que marca les tendències de la nova imatge i estètica en els camps del disseny, la música, l’art, l’espectacle i la cultura digital.

L’OFFF aplega a la comunitat més àmplia de professionals del sector del disseny i creativitat local i internacional i en els seus 18 anys d’experiència ha celebrat més de 40 edicions per tot el món sota el segell OFFF on tour. El 2018 va ser present a Milà, Lituània, Viena, Tel Aviv, Mèxic, Sevilla i Moscou. I durant la seva trajectòria també ha estat present a altres ciutats com Nova York, Londres, Lisboa i Cincinnati. 

El festival incorpora a la programació d’aquesta edició: el Thought Leader de la plataforma Kickstarter Hugo Hoppman; el director creatiu i artista 3D Boldtron;  al guardonat artista interactiu i director de cinema Ivan Cashal artista innovador Rik Oostenbroek; a la directora d’art Nidia Dias; David Miluka, artista de mitjans i cofundador de l’empresa de disseny col·laboratiu Friends i Joëlle Snaith, el treball de la qual se centra en explorar la connexió entre el so i la forma. 

Enguany el festival oferirà 60 conferències i portarà a més de 100 artistes i creadors d’arreu del món. Entre els convidats destacats d’aquesta edició hi trobem a Nomada Studio i l’il·lustrador Conrad Roset, que ens presentaran el reconegut videojoc GrisAbby Beck, top senior product manager de Google; Munish Dabas i Mindy DelliCarpini, enginyers d’UX (User experience) i a l’artista i dissenyador James Vitore.

El festival ja té les entrades a la venda i se celebra a diferents espais del Museu del Disseny de Barcelona.

L’OFFF se celebra els dies 25, 26 i 27 d’abril a diferents espais del Museu del Disseny de Barcelona i reunirà durant tres dies grans noms i reconeguts estudis d’arreu del món vinculats amb l’àmbit de la creativitat, el disseny, la música, l’art, l’espectacle i la cultura digital.

Aquest any el festival estrena la seva nova identitat, creada per l’estudi barceloní CROWD studio, fruit de la necessitat del certamen d’estar en constant evolució i creixement. L’estudi tindrà també el seu espai durant els dies de l’OFFF per a explicar tot aquest procés de canvi i renovació de la identitat del festival. Si voleu saber-ne més de tota la proposta de la nova identitat de l’OFFF, aquí podeu veure-ho.

La campanya visual del festival cada edició s’encarrega a un estudi de disseny i enguany l’ha creat Bienal, estudi creatiu a qui agrada fer treballs disruptors, eloqüents i apassionats. Amb seu a Yucatán (Mèxic) la campanya de l’OFFF 2019 l’han proposat sota el lema There is an OFFFTERLIFE waiting, on han volgut crear una connexió més profunda amb l’experiència de l’OFFF mentre es visualitza la batalla entre la tecnologia i la connexió humana. Què t’espera a l’OFFFTERLIFE?

Durant la seva trajectòria l’objectiu d’OFFF no només ha estat inspirar als seus assistents a través del seu esdeveniment, sinó també d’un record que materialitzen a través d’un llibre. Es tracta d’una publicació exclusiva amb contribucions de centenars de talents que es lliura als 4.000 assistents del festival. Aquest any, Biennal presentarà el llançament oficial del llibre OFFF amb el nom de Totem, un llibre d’edició limitada que es revela només al festival.

MÉS DE 100 ARTISTES I CREADORS

Aquest any el festival oferirà 60 conferències i portarà a més de 100 artistes i creadors de tot el món. Entre els convidats destacats d’aquesta edició trobem a Nomada Studio i l’il·lustradorConrad Roset, que ens presentaran Gris, que ha estat guanyador d’un Premi Annie a millor animació per a un personatge de videojoc i està nominat a les categories de millor videojoc d’un estudi debutant, millor direcció artística i millor banda sonora als Bafta Games Awards 2019 que se celebraran el proper 4 d’abril; Abby Beck, top sènior product manager de Google que ens parlarà sobre AMP (pàgines mòbils accelerades); Munish Dabas i Mindy DelliCarpini, enginyers de UX (User experience) que ens presentaran User Experience Engineering (UXE), una experiència de treball relativament incipient en la nostra indústria però que és fonamental per al cicle de vida del disseny del producte; i James Vitore, reconegut artista i dissenyador que ens parlarà del seu últim llibre Feck perfuction, on repta i inspira el lector a buscar més, esforçar-se més i a crear un millor futur, entre molts altres.

Aquesta edició el festival s’inaugura amb el film The Mill dirigit per Ilya Abulkhanov, que torna a OFFF 10 anys després de la seva última xerrada i presentació dels grans títols de crèdits que va fer amb Prologue el 2009. Ilya forma part del reconegut estudi Mill+ que treballa la creació de contingut visual i efectes especials, coneguts pels seus treballs d’efectes visuals de títols de crèdit com la tercera temporada de la sèrie televisiva True detectiveIron man o XMen. Reconegut pel seu treball a Destiny, el videojoc de Rihanna; el viral d’Apple «Meet iPhone X» i el disseny dels crèdits per Jay-Z «The story of O. J.».

La cloenda serà el dissabte 27 d’abril amb Main titles (títols de crèdit) que aquest any estarà dirigida per Chris Bjerre i serà la peça audiovisual que posarà punt i final al certamen. Bjerre és dissenyador de motion danès establert a San Francisco i amb una dilatada experiència en pel·lícules, vídeos musicals, disseny experiencial, cinemàtiques de videojocs i mapes de projecció. Alguns dels seus treballs més recents i destacats són la col·laboració amb Ash Thorp al film Ghost in the Shell, el famós vídeo de motion VOID, el logotip introductori per l’antologia de curtmetratges de Blade Runner: lost memories i els style frames per al programa Syfy Nightflyers de George RR Martin.

Fa dos anys l’OFFF va decidir unir forces amb el festival Blanc, un altre reconegut esdeveniment del món del disseny al nostre país, per expressar que són una comunitat amb la mateixa intenció: inspirar i crear. Serà la tercera vegada que se celebra Blanc x OFFF en el marc del festival i ens portarà el millor del talent artístic nacionalJellygummiesJosep Prat SorollaMagozMariano PascualOnionlabSix N. FiveSynchrodogs i Tsto.

El festival també nodreix l’agenda del públic amb tot un seguit d’activitats paral·leles com elsSCREENINGS on s’estrenarà per primera vegada a Barcelona Rams, el documental de Gary Hustwit (director de coneguts documentals com Helvetica, Objectified o Ubarnizedsobre el llegendari dissenyador Dieter Rams i que compta amb música original de Brian Eno. Un film de disseny però també és una invitació a reflexionar sobre consumisme, sostenibilitat i com la tecnologia està canviant el comportament humà. Rams ha deixat una marca indeleble en el camp del disseny del product gràcies al seu treball en Braun i Vitsoe, i la seva influència en Apple. Per què ara, als 86 anys, es penedeix de ser dissenyador ?.

Pels amants de la tipografia, OFFF també projectarà
Para los amantes de la tipografía, OFFF también proyectará Endless letterpress de Los Últimos(Buenos Aires), un documental que ens mostra que davant el deteriorament de les màquines i l’avanç de les noves tecnologies, les impremtes estan tancant els seus tallers. Al mateix temps, un grup de joves redescobreixen la major innovació tècnica en la història de la paraula escrita: la impressió tipogràfica. Però serà difícil que aprenguin el comerç, ja que sempre s’ha transmès de mestre a aprenent, i són estrangers. L’últim mecànic gràfic del país serà l’encarregat d’ensenyar-los. Aquesta tècnica antiga resistirà el pas del temps?

A SCREENINGS també es podrà veure Red trees dirigida per Marina Willer (dissenyadora i sòcia de l’estudi Pentagram, coneguda per la creació i disseny de la identitat de Tate Museum), la pel·lícula que va reinventar la narrativa de l’holocaust. Un intent d’entendre la crisi d’avui dels refugiats a través de la història de la seva pròpia família, una de només dotze famílies jueves que varen sobreviure a l’ocupació nazi de Praga durant la Segona Guerra Mundial. Red Trees és una història d’acceptació, color i esperança.

Un dels patrocinadors principals, Adobe, oferirà activitats pràctiques per inspirar als creatius i informar-los de les últimes innovacions en disseny. Rufus DeuchlerCreative Cloud Evangelist, i els artistes i dissenyadors Kim Pimmel Erin Kim prendran l’escenari ROOTS per parlar sobre creativitat i tecnologia en l’era de la intel·ligència artificial, les tendències i les experiències immersives. En l’Adobe Experience Lounge, els assistents podran triar entre dissenyar un quadern personalitzat, provar el disseny 3D com mai ho han experimentat abans o fer una ullada al futur del dibuix i la pintura. També hi haurà tallers gratuïts amb els millors artistes i experts d’Adobe. Adobe brinda als assistents del festival l’oportunitat de que un dels ponents revisi la seva cartera de Behance durant una sessió de 30 minuts en Adobe Live. Poden reservar-abans del 10 d’abril aquí.

Z by HP arriba aquest any per primera vegada a OFFF. Dos dels seus ambaixadors: la directora d’art Nidia Dias i l’artista innovador Rik Oostenbroek compartiran l’escenari Open Room on donaran una presentació inspiradora dels seus processos creatius i experiències com a dissenyadors independents. També portaran l’exposició The Create to Inspire to Create que presenta treballs de sis artistes i dissenyadors d’avantguarda en una galeria interactiva dissenyada per informar i inspirar. L’exposició mostra fotografia, il·lustració, art vectorial i disseny gràfic a nivell mundial, així com els productes Z by HP utilitzats per crear aquests treballs pioners.

En aquesta edició l’associació de OFFF amb Dropbox, la missió del qual és alliberar l’energia creativa del món mitjançant el disseny d’una forma de treball més intel·ligent, promet moltes sorpreses per als assistents.

Una altra de les novetats serà la presentació de la popular plataforma de vídeo Vimeo a càrrec del guardonat artista interactiu i director de cinema Ivan Cash que parlarà sobre la seva trajectòria, el seu viatge pel cinema com a artista autodidacta i el seu procés creatiu.

Wix també s’associa a OFFF amb una xerrada especial Designing for designers per part del seu director de disseny, Lior Pinco que parlarà sobre el complex procés de desenvolupament d’un to, veu i llenguatge de disseny per Wix Playground, el projecte de disseny més gran de la companyia fet per creatius per a creatius.

I a més l’equip de disseny global de Twitter estarà a l’OFFF i serà l’amfitrió d’una sessió exclusiva de preguntes i respostes amb alguns dels principals dissenyadors al festival.

NOUS ARTISTES CONFIRMATS

Kickstarter presenta al Thought Leader Hugo Hoppmann (Berlín)
La plataforma de finançament de projectes creatius Kickstarter presenta al Thought LeaderHugo Hoppman. Dissenyador gràfic i director creatiu assentat a Berlín, treballa per a una àmplia gamma de clients a tot el món al costat del seu propi estudi. Ha parlat a Apple i a la Universitat de Yale i actualment està treballant en la publicació de la revista Presentuna exploració de les metodologies del treball i la vida.

Boldtron (Barcelona)
Després de més de 20 anys treballant com a il·lustrador i director d’art a Espanya, el Regne Unit, Dinamarca, França, Alemanya i el Japó, s’ha assentat a la seva ciutat natal, Barcelona, ​​i centra el seu treball en CGI / 3D i Realitat Virtual. Basant-se en l’experimentació, la investigació i el desenvolupament de noves tècniques, a Boldtron li agrada abordar la seva feina des d’una perspectiva orgànica, utilitzant un procés creatiu manual, gairebé pictòric, amb un resultat final en art digital.

Rik Oostenbroek (Holanda)
A l’edat de catorze anys, Rik Oostenbroek havia desenvolupat una fort estima per la bellesa de l’abstracció. Quan es va familiaritzar amb el Photoshop, Rik es va adonar que havia trobat alguna cosa que li permetia expressar-se de veritat. Ambaixador de Z by HP, ara treballa amb grans marques de tot el món. Al costat de la directora d’art Nidia Dias parlarà de les seves històries de vida com a dissenyador independent.

David Mikula (Nova York)
David Mikula és un artista de mitjans i cofundador de Friends, una empresa de disseny col·laboratiu que ajuda els líders visionaris a inventar futurs millors i més justos. Durant els últims cinc anys, David i el seu equip han treballat amb algunes de les millors companyies del món per dissenyar experiències extraordinàries i crear marques commovedores que generin un canvi radical i responsable. A més Friends administra una comunitat exclusiva per a membres que brinda nous beneficis als creatius que vulguin ampliar els límits del seu treball.

Nidia Dias (Portugal)
Nidia Dias és una directora d’art i dissenyadora de tendències de Portugal. El seu treball se centra principalment en els marcs d’estil i en el desenvolupament de mirades per al moviment. Amb experiència en disseny gràfic, combinada amb experiència en moviment, crea imatges atractives que expliquen històries. Al costat del artista innovador Rik Oostenbroek parlarà de les seves històries de vida com a dissenyadorsi independents.

Ivan Cash (Nova York)
Ivan Cash és un guardonat artista interactiu i director de cinema que explora la intersecció de l’art, el disseny, el cinema i la tecnologia. En aquesta edició especial, Vimeo serà l’amfitrió d’una xerrada sobre els antecedents d’Ivan, el seu viatge a través del cinema com artista autodidacta i el seu procés creatiu.

Joëlle Snaith (Londres)
Joëlle Snaith és una artista i dissenyadora audiovisual sud-africana el treball se centra a explorar la connexió entre el so i la forma. Els seus treballs van des de vídeos musicals i obres d’art digitals fins a representacions visuals en temps real i estan construïts amb imatges generades per computadora impulsades per àudio, que donen com a resultat imatges i formes que estan en gran part esculpides pel so. Joëlle també treballa com a dissenyadora de productes, creant experiències elegants i útils mentre explora i comprèn com els humans interactuen amb la tecnologia.

Pots consultar la resta d’artistes del festival aquí.

OFFF FUN ZONE i molt més

Cada any, OFFF selecciona una llista de les millors marques creatives i úniques perquè formin part del seu market oficial. Els assistents podran gaudir comprant productes locals i internacionals, d’emprenedors, artistes, inventors i dissenyadors que exposen les sevescreacions més innovadores. En aquesta edició trobareu una gran varietat de productes: prints i disseny tèxtil a All India Permit,  Michael Hersrud,  VANGUARD,  Sevkan Ariburnu,  MiscelaneaPeBe  MR CUP SHOP,  BibuHEY i  OMG BCN ; peces de roba a  LĀU,  Laser Barcelona,  Pacific & Co i  Grain Supply Co ; articles de joieria a LAVs i Xtellar; bosses, ulleres i productes de ceràmica en Fuga Cargo i REN. La realitat virtual també estarà present amb IMASCONO, a més de targetes amb Triggers Card i revistes i càmeres polaroid de la mà de Chandal.

El festival enguany amplia la seva experiència en la seva àrea a l’aire lliure, OFFF FUN ZONE. L’espai exterior per viure les conferències en streaming amb una gran pantalla a l’aire lliure i gaudir de les propostes gastronòmiques que ofereixen els millors food trucks de Barcelona. Els assistents podran gaudir de la cuina californiana d‘Eureka Street Food, els entrepans únics de Caravan Made, els cafès especials torrats de Nomad Cafe, les delícies més populars de Veneçuela de la mà d’INTA, l’essència de la cuina de l’Índia amb Masala 73, les delicioses pizzes fresques fetes a mà d’Una Pizza i dels ingredients frescos de Sauleda.

Com a tancament del festival, la nit del 27 d’abril tindrà lloc la festa de cloenda «The Offfterparty» a la sala The Loft de Razzmatazz. Als plats hi haurà Superpitcher, Joëlle Snaith amb PEBE Studio i DJohnston. L’entrada és gratuïta amb la polsera del festival fins a les 02:30. Més informació aquí.

OFFF
Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny digital

L’OFFF celebrarà la 19a edició els propers 25, 26 i 27 d’abril al Museu del Disseny a Barcelona.

L’OFFF segueix liderant l’escena del disseny i la creativitat com la plataforma global de la indústria creativa que marca les tendències de la nova imatge i estètica en els camps del disseny, la música, l’art, l’espectacle i la cultura digital.

El festival reuneix a la comunitat més àmplia de professionals del sector del disseny i creativitat local i internacional, curiosos, estudiants i el talent emergent que assisteix a les diferents edicions internacionals buscant inspiració. En els seus 18 anys d’experiència, ha celebrat més de 40 edicions per tot el món sota el segell OFFF on tour. El 2018 l’OFFF ha estat present a Milà, Lituània, Viena, Tel Aviv, Mèxic, Sevilla i Moscou. I durant la seva trajectòria també ha estat present a altres ciutats com Nova York, Londres, Lisboa i Cincinnati.

El Museu del Disseny de Barcelona: un espai de referència

El Museu del Disseny de Barcelona és el museu de les arts de l’objecte i del disseny de la ciutat i el centre de referència en l’estudi i preservació del disseny gràfic i visual. Amb un espai expositiu de 5.000 m2, compta amb exposicions permanents de col·leccions de disseny gràfic, disseny de producte, moda, i col·leccions històriques d’arts decoratives, arts tèxtils i d’indumentària.

Aquesta equipament cultural, ubicat a l’edifici Disseny Hub Barcelona des que va obrir al desembre de 2014, situa la Ciutat Comtal en l’epicentre del disseny internacional i tracta de convertir-se en una referència en la investigació i difusió del coneixement de les arts i el disseny i l’experimentació.

b8263d55-4ccd-4660-b4dd-643d3c79676c

OFFF 2019
FESTIVAL INTERNACIONAL DE CREATIVITAT, ART I DISSENY DIGITAL

25 · 26 · 27 ABRIL
MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA

OFFF 2019
VENTA DE ENTRADAS