Talents Jazz torna al terrat de La Pedrera de maig a juliol amb una programació de 22 concerts

La Fundació Catalunya La Pedrera referma la seva aposta pel talent i la creació musical amb un festival que serà l’aparador de grups i artistes musicals emergents en el món del jazz.

Talents Jazz és un projecte en el que col.laboren la Fundació Catalunya La Pedrera, el Conservatori del Liceu, el Taller de Músics i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Aquest festival, que neix de la voluntat de construir propostes musicals dins de l’ecosistema cultural de Barcelona, és un altaveu i un espai on els joves talents puguin mostrar la seva creativitat en un escenari excepcional com és el terrat de La Pedrera – Casa Milà.

La programació d’aquest 2024 inclou un total de 22 concerts i la participació de més de 120 músics, que ompliran de jazz les vesprades dels dijous i els divendres dels mesos de maig, juny i juliol.

Entre tots aquests concerts, el festival inclou residències amb destacats noms del jazz a nivell nacional i internacional, actuacions de grups emergents que estan consolidant la seva presència en el circuit professional, així com noves propostes creatives concebudes específicament per al festival amb l’objectiu de fomentar la interacció i la creació musical d’aquest talent emergent.

Talents Jazz és un exemple de col·laboració entre entitats que no només enriqueix el panorama musical de la ciutat sinó que cerca sinergies comunes i genera oportunitats pels nous talents. Un escenari d’excepció per a arribar al gran públic, on mostrar la qualitat musical de les propostes i la creativitat dels exponents del jazz del futur.30 de maig – Aleix Cansell Trio 

És una proposta emergent que, amb el jazz com a punt de partida ofereix un repertori variat de temes populars i composicions pròpies. La sensibilitat i la improvització són els ingredients principals d’aquest projecte, influenciat per artistes com Keith Jarrett, Bill Evans, Oscar Peterson o Carla Bley. L’estil resultant és una barreja entre tradició i modernisme, densitat i minimalisme, frenetisme i calma. La connexió i comunicació amb el públic també són components importants d’aquest format, que busca distanciar-se una mica de la solemnitat sovint associada a aquest estil.
 
Fitxa artística:
Aleix Cansell – Piano
Andreu Giró – Bateria 
Sergio Mesa – Contrabaix
 


31 de maig – Massimiliano Biondi
El guitarrista Massimiliano Biondi presenta un repertori que fusiona composicions pròpies amb estàndards de jazz. Destaca per l’exploració tímbrica, la modernitat harmònica, el Groove i la simplicitat melòdica.
Després d’iniciar els seus estudis al Saint Louis College of Music de Roma, continua la seva formació al Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals (ESEM). Ha guanyat reconeixement en l’escena del jazz italià i ha participat en festivals com l’Eddie Lang Jazz Festival i el Village Celimontana. A Catalunya, ha actuat en escenaris com el del Festival Jazz Terrassa.
Entre els integrants del quartet hi destaca Barcel·lí Bayer, reconegut saxofonista en el terreny del jazz i les músiques improvisades.
 
Fitxa artística:
Max Biondi – Guitarra
Marcel·lí Bayer – Saxo
Manu Garcia – Baix
Eudald López – Bateria

Compra les teves entrades