7a EDICIÓ CERTAMEN INTERNACIONAL DE DANSA CIUTAT DE BARCELONA (del 4 al 7 de maig)

7a EDICIÓ CERTAMEN INTERNACIONAL DE DANSA  CIUTAT DE BARCELONA

 mg_3634

 

 

 

 

 

El Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona torna per obrir les portes del món professional als joves ballarins amb un jurat encapçalat per Julio Bocca

La primera edició dels Premis de la Dansa de Barcelona el 4 de maig al Reial Cercle Artístic donarà el toc d’inici del certamen

 

El Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona torna per setè any consecutiu al Mercat de les Flors per obrir les portes del mercat professional al jove talent de la dansa vingut d’arreu del món. Com a novetat, enguany arrenquen els Premis de la Dansa de Barcelona que reconeixen, en paral·lel al certamen, les personalitats  i institucions que més han fet per aquesta disciplina.

Del 4 al 7 de maig joves ballarins d’entre 12 i 22 anys competiran en les categories de dansa clàssica, dansa internacional i dansa espanyola per aconseguir beques, incorporacions a les millors escoles del món o residències a les companyies professionals. Participar-hi permet als futurs ballarins presentar els seus treballs i treballar de la mà de grans professionals reconeguts internacionalment.  Les escoles que ofereixen formació i estades als guanyadors del concurs són A&A Ballet, Institute of the Arts Barcelona, Peridance Capezio Center, Barcelona Dance School cneter, The Royal Ballet School, The Harid Conservatory, Cary Ballet Conservatory, Northern School of Contemporary Dance, Escola de Dança do Conservatório Nacional, Martha Graham Dance Company, BCN City Ballet, Ballet Summer School, Korea National University Arts, Asociación ProDanza, Ballet Nacional de España, Compañía Nacional de Danza, Centro de Baile Jerez, Chiqui de Jerez, Arte Italia, Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, Más Que Danza, Compañía Carmen y Matilde Rubio, i Ballet Lizt Alfonso Dance Cuba.

El jurat, presidit per Julio Bocca, està format per Igal Perry, Javier Latorre, Kim Sun Hee i Helena Bayo.  Les semifinals del 6 de maig i la final, gala i lliurament de premis estan oberts al públic. Les entrades estan a la venda al web del Mercat de les Flors. 

Premi especial BCN City Ballet

El BCN City Ballet és el premi especial que s’atorga dins del certamen. Els guanyadors seleccionats pel jurat, presidit pel ballarí argentí Julio Bocca,  faran una estada a Barcelona i a la companyia BCN City Ballet, on treballaran amb grans mestres i coreògrafs en la creació d’un espectacle únic. Els mestres convidats en l’edició d’enguany són Héctor Figueredo, Ramon Oller, Alba Zamora i Creu Álvarez. L’espectacle s’estrenarà durant les Festes de la Mercè i després farà gira per diversos teatres nacionals i internacionals. La gira de 2016 va incloure teatres d’arreu de Catalunya, la Comunitat Valenciana, Itàlia, Irlanda i Nova York.

Georgina Rigola va crear el Certamen Internacional de la Dansa l’any 2008 per proporcionar oportunitats educatives i professionals als joves ballarins oferint-los una plataforma per impulsar les seves carreres.

Primera edició dels Premis de la Dansa de Barcelona

Enguany els Premis de la Dansa de Barcelona se sumen al calendari del certamen. Aquests nous guardons, que es lliuraran el 4 de maig a les 20h al Reial Cercle Artístic, volen reconèixer les persones i institucions que han contribuït significativament a la història i l’evolució de la dansa tant localment com internacional.

Els Premis de la Dansa 2017 són per:

Julio Boccaa la trajectòria personal

Mercat de les Florsper tots els anys de difusió de la dansa sota la direcció de Francesc Casadesús

Ramon Ollerper la innovació coreogràfica

Esbart Ciutat Comtalper la divulgació de les danses populars de Catalunya, sota la direcció de Lluís Calduch

Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunyaper la difusió permanent del flamenc durant les darreres dècades

Universidad Rey Juan Carlos Instituto Universitario de Danza Alicia Alonsoper la feina d’investigació i divulgació de la dansa al món

 

Barcelona, del 04 al 07 de maig de 2016 • Mercat de les Flors

SEMIFINAL 06.05.17

FINAL 07.05.17

GALA I PREMIS 07.05.17