XXIV SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA de l’1 al 4 de novembre de 2018

38200015_10160542637840517_3157494367850070016_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El XXIV Saló del Manga de Barcelona es celebra aquest any de l’1 al 4 de novembre de 2018 als Pavellons 1, 2, 2.1, 3.1, 4, 5 i a la Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc, on ocuparà aproximadament uns 75.000 metres quadrats. El certamen organitzat per FICOMIC oferirà nombroses activitats culturals, així com exposicions, conferències, signatures d’autors, tallers, a més de la participació de destacats autors de manga. Aquest any disposarem de més activitats participatives que mai. Volem que el Saló del Manga de Barcelona sigui no només la gran festa de la cultura japonesa, sinó també un gran festival en què la part principal sigui el públic. Un altre dels canvis d’aquesta edició estarà relacionat amb l’espai de gastronomia japonesa. Als matins tindrem classes de cuina japonesa obertes a la participació del públic i per la tarda els show cookings. Nous espais, noves activitats i molt més manga i cultura japonesa que mai. Pensant en els més petits i les seves famílies estrenem l’espai Manga Kids, un espai lúdic i familiar on es podrà aprendre tècniques de dibuix, guió i disseny, llegir mangas, jugar, fer el teu propi manga, entre d’altres divertides activitats per realitzar en família.

 

Una edició en què tindrem grans convidats relacionats amb el manga, l’anime, la música i la cultura japones en general. Noms com el d’Akira Himekawa (The Legend of Zelda: Twilight princess), Daisuke Hagiwara (HORIMIYA), Eiki Eiki y Taishi Zaou (Love Stage!!), Elsa Brants (Sálvame, Pythie), Masaki Satô (Dragon Ball Z), Nagabe (El jefe es una onee), Paru Itagaki (Beastars), Tatsuo Unemi, Takashi Hatsushiba, Emika Kamieda, Nana Kitade, The Samurai Sword Artists Kamui,… participaran en el veterà certamen. Gràcies a l’acord entre el Japan Media Arts Festival i FICOMIC, el XXIV Saló del Manga de Barcelona comptarà amb una macro exposició que, per primera vegada, podrà ser visitada fora del Japó. L’exposició Llenguatge, objectes i bèsties comptarà amb aproximadament 130 originals de manga, així com obres de vídeo i instal·lacions audiovisuals. Altres de les exposicions destacades són la dedicada a Dani Vendrell (conegut com Vandrell); Manga Fever, dedicada al manga, l’anime i els videojocs; Marta Salmons, autora del cartell del XXIV Saló del Manga de Barcelona i Bandai-Tamashii Nations

 

Aquesta edició estrenem nou espai i concepte: Japan Experience. Japan Experience pretén oferir un seguit d’activitats que reflecteixen aquesta passió per tot el que ens arriba del Japó. Un lloc on la cultura tradicional i la moderna conviuen perfectament, de vegades fins i tot en simbiosi. Aquest any els esports tindran una presència destacada en el XXIV Saló del Manga de Barcelona. Amb vista a les Olimpíades de Tòquio de 2020, ens centrarem en l’estreta relació que existeix entre el manga, l’anime i l’esport. Per a això s’organitzaran un seguit d’activitats esportives en un gran espai dedicat a això. El gran escenari cobert estarà ubicat a la plaça Univers, espai on tindran lloc els diferents concursos de cosplay, així com actuacions musicals i exhibicions relacionades amb la cultura japonesa. Aquest escenari serà el lloc on es realitzaran els esperats concursos de cosplay. Tindrem les esperades finals espanyoles del World Cosplay Summit, Clara Cow’s Cosplay Cup i European Cosplay Gathering, així com la Desfilada de Cosplay Infantil i Juvenil. Aquest any presentem nous concursos dedicats: l’Idol Contest i el K-Pop, tots dos amb grans premis. A plaça Univers també s’ubicaran els food trucks.

 

 

El XXIV Saló del Manga de Barcelona té el suport de l’Ajuntament de Barcelona; El Consolat General del Japó a Barcelona, la Japan Foundation, Carnet Jove i l’Escola Joso. Els mitjans col·laboradors oficials són El Periódico i Los 40. Nintendo és el patrocinador del certamen. Tota la informació actualitzada del XXIV Saló del Manga de Barcelona, així com la venda d’entrades, la trobaràs al nostre web www.mangabarcelona.com.