Time To Eat Fest: 28 i 29 de maig

page1image61425696
El festival gastronòmic Time To Eat Fest reunirà 17 grans restaurants de Barcelona i activitats per a tota la família a l’Antiga Fàbrica Damm el cap de setmana (28 i 29 de maig)c

➢ Un total de vint xefs de reconeguts restaurants de la capital catalana seleccionats pels crítics de la revista participaran en aquesta iniciativa promoguda i organitzada per Time Out que situa el producte català al centre de la creativitat gastronòmica.

➢ Talent i producte autòcton protagonitzaran les diverses creacions gastronòmiques que s’han ideat per la segona edició del Time To Eat Fest que posarà a l’abast del públic diversitat de degustacions exclusives que van des d’alta cuina tradicional catalana fins platets internacionals com sushi, cebiche o tacos, sense oblidar els postres com pastís de formatge o gelat de xocolata vegana, tot fet amb producte de proximitat.

➢ A banda de degustacions gastronòmiques, també hi haurà còctels, xerrades, música en directe, activitats infantils i espai pel Metavers i la realitat virtual.

L’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona serà l’escenari els propers 28 i 29 de maig de la segona edició del Time To Eat Fest, el festival gastronòmic organitzat per Time Out i patrocinat per Estrella Damm que reunirà una vintena de xefs de reconeguts restaurants de Barcelona per posar a l’abast del gran públic degustacions exclusives de primer nivell, elaborades amb producte català.

El CEO de Time Out, Eduard Voltas explica que el festival vol “homenatjar enguany pagesos i ramaders que estan darrera de cadascun dels productes, amb els quals els 20 xefs dels millors restaurants de la ciutat, triats pels nostres crítics cuinaran tota mena de plats i postres irresistibles de diversos estils i latituds reivindicant el producte català”.

L’any del retorn del Time To Eat Fest – el 2019 es va celebrar la primera edició del festival al Museu Marítim de Barcelona amb més de 6.000 assistents- són 17 restaurants de la capital catalana els que construeixen el receptari de la mostra que inclou 14 platets salats i 3 dolços.


Time To Eat Fest 2022: De la terra al paladar

Entre l’oferta gastronòmica de la cuina tradicional hi haurà el caneló de pollastre del Prat amb calçots de Valls, de Nectari; l’arròs cremós del Delta de l’Ebre amb botifarra, albergínia fumada i formatge de l’Alt Urgell de Ca la Nuri; la croqueta de cua de bou amb poma de Girona de Fonda Pepa i el pollastre amb romesco d’avellana de Reus i calçots de Valls de Piel de Gallina.

La mostra de cuina internacional estarà representada pel pollastre ‘butter chicken’, amb mantega de l’Alt Urgell i Cerdanya i avellana de Reus, de Masala 73; el Tàrtar de tonyina amb ou fregit i oli de l’Empordà, del Grup Nomo; el Cebiche Warike de temporada, amb clementina de les Terres de l’Ebre IGP, de Warike Project o el Wanton fregit de carbassa amb patata de Prades i pera de Lleida

de Dr. Zhang, entre altres. La part més dolça del Time To Eat la posaran la xocolata vegana amb oli de les Garrigues i sal de Cap de Creus i el torró d’Agramunt amb avellanes de Reus de Delacrem; el Babka de xocolata i avellana de Reus fet amb oli de Terra Alta de Panes Creativos i el pastís de formatge clàssic amb formatge Urgèlia de l’Alt Urgell de Jon Cake.

Jordi Esteve, de Nectari; Jordi Aros i Kuldeep Singh, de Masala 73; Naoyuki Haginoya, amb Grup Nomo; Pedro Baño i Francisco Benítez amb Fonda Pepa; Daniel Viejo amb Piel de Gallina; David Noguera amb Ca la Nuri; Daniel Jordà amb Panes Creativos; Massimo Pignata amb Delacrem; Jeff Espinoza i Roser Comellas amb Warike Project; Elia Caral amb Dr. Zhang; Albert Raurich i Eugeni de Diego amb Tamae; Marco Gessa amb Blu Bar; Joan Bagur amb Oaxaca; Pol Bigorra amb Babula Bar 1937; Xavi Alba amb Bodega Pasaje 1986; Yoaké San amb Yubi i Jon García amb Jon Cake completen el cartell gastronòmic del festival que, a banda de degustacions exclusives, també comptarà amb un espai per a còctels, la Time Out Academy amb xerrades, música en directe i activitats per a infants.


Time To Eat Fest, molt més que un festival gastronòmic

El Time To Eat obrirà dissabte 28 de maig de 12h a 22:30h i diumenge 29 de maig de 12h a 18:30h. Les entrades podran comprar en accedir al recinte els dies del festival. Els menors de 12 anys tindran accés gratuït.

Family friendly

+El Time to Eat Fest també tindrà una magnífica zona familiar –que ocuparà l’emblemàtic espai de la Sala de Brassatges de la Fàbrica Damm– amb tallers i activitats relacionades (o no) amb el menjar.
page2image55249536
Us compartim alguns dels tallers que es duran a terme al llarg del cap de setmana:

Horaris dels tallers (45 minuts de durada):

+12.30 ha 13.15 h | 13.45 ha 14.30 h | 16.00 ha 16.45 h | 17.15 ha 18.00 h

Tallers per a minixefs: Elaboració de 3 receptes simultànies: cookies, magdalenes i tiramisú.
Mentre les receptes siguin al forn, els nens confeccionaran una caixa per guardar les postres i poder degustar-les a casa. Cada taller comptarà amb la participació de vuit infants. L’edat recomanada és de 5 anys i la reserva es realitza per ordre d’arribada.

La zona family friendly comptarà també amb un racó de l’art per pintar, així com manualitats amb cartolines i espai de Ludoteca lliure.

Festival 100% sostenible

Time Out vehicula tota aquesta experiència gastronòmica a través d’un festival 100% sostenible. A banda de contenidors de reciclatge que hi haurà en tot el recinte de l’Antiga Damm, els tokens
que funcionaran com a moneda del festival són del projecte Fichas Oceánicas, una empresa que fabrica fitxes de festivals amb xarxes de pescadors. Els tokens seran d ́un plàstic més ‘verd’ i respectuós amb el medi ambient. Tota la vaixella i coberteria és compostable i els vasos de cervesa i refrescos són ecològics, sostenibles i reutilitzables, que eviten el 80% de les deixalles generades en un esdeveniment. El mobiliari que es farà servir durant el festival és reutilitzat i reutilitzable. No hi haurà res que es llenci després de l’esdeveniment. Del Time to Eat, com del porc, s’aprofita tot.

Metavers i realitat virtual

El Time To Eat Fest proposa viure una experiència gastronòmica immersiva a l’univers de la realitat virtual de diverses maneres. D’una banda, a través d’un ordinador o Smarthphone, senzillament accedint a un codi QR o a una url concreta (ben indicada al festival), i sense necessitat d’ulleres ni comandaments, que permetrà al públic endinsar-se a la MetaCiudad EnjoyersCity.com. Com en tot Metavers, els seus usuaris tindran el seu propi avatar personalitzat. Podran interactuar amb els avatars dels amics i amb els d’altres assistents al festival i, amb ells, visitar un museu en realitat virtual creat i personalitzat especialment per a aquest esdeveniment.

Segona edició de Time Out Academy

El Time To Eat Fest torna amb un nou cicle de ponències i espectacles relacionats amb els aspectes gastronòmics més rellevants. D’aquesta manera, el dissabte 28 s’ha programat un taller de maridatge amb cervesa a càrrec de Damm, i la ponència de la ‘influencer’ i xef vegana Míriam Fabà que parlarà de ‘Ser vegà al segle XXI’.

El mentalista Luis Pardo oferirà un xou on tindrà cabuda el menjar mexicà! I tant dissabte com diumenge, Impro-Show portarà a l’escenari un espectacle humorístic basat en la gastronomia. També dins la Time Out Academy, el diumenge 29, es parlarà sobre el paper del feminisme en la indústria alimentària, a càrrec de Sofia Janer, ex concursant de ‘Master Chef 6’ – i cuinera i publicista–. El mateix dissabte 28 s’impatirà una masterclass d’Instagram i el diumenge de TikTok, amb reconeguts prescriptors d’aquestes xarxes socials, adreçada a tots aquells interessats en l’univers ‘influencers foodies’.

DJs de luxe

La mostra va més enllà de l’experiència purament gastronòmica i per aquest motiu programarà diverses propostes com xerrades, tallers, activitats per a la canalla i una programació de DJs de luxe –a l’aire lliure però sota cobert– que farà que la música no pari de sonar.

Les sessions musicals començaran el dissabte 28 a les 13.00 hores, amb l’electrònica reposada de la francesa Jazz K DJ. A les 15:30 h els Pin & Pon DJ, parella emblemàtica del circuit indie de Barcelona, delectaran amb el sarau més hedonista. A la tarda, de 18 a 20 h serà el torn de Miqui Puig, l’excantant dels Sencillos és un gran especialista de la música de ball dels cinc continents:
des del bugalú novaiorquès fins al bacallà valencià. El final de festa serà de traca gràcies a Ville Rowland aka Joan S. Luna, que ha animat els millors festivals amb la seva immensa maleta de discos –per alguna cosa és el cap de redacció de la prestigiosa ‘Mondosonoro’-.

El diumenge 29, la música començarà a sonar amb el vermut de les 12:30h amb la DJ Eneida Fever, gran coneixedora del pop del seixanta, que precedirà l’esperit gamberro del DJ Nacho Ruiz (Ladilla Rusa) (a les 14.30 h), que promet una selecció en l’òrbita d’aquest gran grup que va estar a punt d’anar a Eurovisió. Finalment tindrem unes postres sonades, a partir de les 16.30 h, amb Axel & Jes (Sidonie) DJ set; ja sabem que els rockers la fan grossa, sigui amb guitarres o plats.
page4image55259904

FITXA TÈCNICA:

Time To Eat Fest: 28 i 29 de maig
Horari:
Dissabte- 12:00h a 22:30h Diumenge- 12:00h a 18:30h
Adreça: Antiga Fàbrica Damm (Rosselló, 515 |Eixample| 08025| Barcelona 
Web: https://experiences.timeout.cat/timetoeat/