Barcelona s’il·lumina per Nadal (27 de novembre)

encesa-llumsBAIXA2-570x321
Barcelona s’il·lumina per Nadal

L’Eix Maragall, punt de confluència de 3 districtes de la ciutat (Sant Andreu, Nou Barris i Horta-Guinardó), és el lloc escollit per al tret de sortida de l’enllumenat d’aquestes festes. En concret, els llums s’encendran a la confluència del passeig de Maragall, l’avinguda de Borbó i el carrer de Prats i Roquer. L’acte, que se celebrarà divendres, 27 de novembre, a les 19.00 hores, comportarà talls de trànsit.

Els llums de Nadal estaran encesos del 27 de novembre al 6 de gener. Els carrers estaran il·luminats tots els dies de les 6 de la tarda a la mitjanit, excepte els divendres i dissabtes, que estaran encesos fins a la 1 de la matinada. Els dies assenyalats com Nadal o Cap d’Any, la il·luminació s’allargarà fins a les 2 de la matinada.

L’acte, que enguany s’ha endarrerit per aconseguir un estalvi d’energia del 20%, comportarà talls de trànsit per treballs tècnics i organitzatius. Amb motiu del muntatge de l’escenari on es desenvoluparà la celebració, el passeig de Maragall, a l’altura del carrer de Cubelles, quedarà tallat al trànsit en ambdós sentits des de les 10.00 hores de dijous, 26, fins a la 1 de la matinada de dissabte, 28. Únicament quedarà lliure un carril de seguretat al costat Besòs, per a ús exclusiu dels serveis d’emergències.

El trànsit en sentit muntanya del passeig de Maragall es desviarà pel carrer de Ramon Albó i s’impedirà el gir a la dreta des de l’avinguda de Borbó i el gir a l’esquerra des del carrer de Varsòvia. Excepte el dijous, 26, durant l’assaig general, i el divendres, 27, mentre se celebri l’acte, es permetrà la sortida del carrer de Mascaró en sentit mar i del carrer de Cubelles en sentit muntanya.

Pel que fa al tram entre el carrer del Tajo i el carrer de Cubelles, segons la intensitat del trànsit es permetrà l’accés fins al carrer d’Amílcar. Així mateix, en funció de les necessitats del trànsit es procedirà, si cal, a tallar els accessos des del carrer de Cartellà i cap al passeig de Maragall.