Concert DEL PARAL·LEL A NÀPOLS: Ester Formosa i Elva Lutza (3 de març) Sala Gran TNC

Sala Gran. 03/03/2015
DEL PARAL·LEL A NÀPOLS
Concert
Ester Formosa i Elva Lutza

delparalelanapols

Direcció i dramatúrgia: Joan Casas

Del Paral·lel a Nàpols, del cuplet a les machiette napoletane, dos gèneres cosins germans.

A Nàpols no han deixat mai de revisitar les seves cançons de «cafè chantant», que actualment formen part del repertori d’un gran nombre d’intèrprets, mentre que el cuplet ha patit una sort ben diferent i ha deixat de rebre les mateixes atencions que havia inspirat temps enrere.

El fet d’ajuntar tots dos gèneres en un concert no té una intenció arqueològica, sinó que vol sobretot donar nova vida a unes cançons que continuen tenint vigència, per la seva forta ironia, pel sentit de l’humor, per la bellesa de les melodies i per la presència de l’element teatral que les caracteritza.

La col·laboració entre Joan Casas i Ester Formosa va néixer el 1989, quan Casas va inventar-se un personatge perquè Formosa pogués vestir de teatralitat els seus concerts. D’aquesta manera La Canyí, inspirada en una cupletista del Paral·lel, va girar durant molts anys per tota la península, amb gran èxit de crítica i públic. Després d’uns anys d’absència, La Canyí torna per oferir-nos aquest diàleg intercultural.