Dido & Aeneas Reloaded (23 d´octubre) Antic Amfiteatre Anatòmic – Reial Acadèmia de Medicina (Barcelona)

DidoAeneas-FB-rojo

Dido & Aeneas Reloaded

Estrena absoluta.

El proper 23 d’octubre del 2013 s’estrena “Dido & Aeneas Reloaded” a l’Amfiteatre Anatòmic de la RAMC, a Barcelona.

Es tracta d’una “òpera líquida de cambra” on quatre compositors han col·laborat amb una dramaturga i un director d’escena per re-versionar el clàssic “Dido & Aeneas” de H. Purcell. Una funció única en un emplaçament també únic: la Sala Gimbernat, en mig del Raval, és un dels amfiteatres anatòmics més antics i ben conservats d’Europa, construït al 1762.

Dos magnífiques intèrprets, la soprano María Hinojosa i la mezzo Anna Alàs i Jové, acompanyades del clarinetista Víctor de la Rosa i la violoncel·lista Cèlia Torres, interpretaran la peça creada per l’ocasió, que també incorpora molta música electrònica.

Aquest projecte d’Òpera de Butxaca i Nova Creació busca oferir a compositors, llibretistes i directors d’escena emergents un espai per experimentar al món de l’òpera i evolucionar els formats. Dividida en quatre passos, en aquesta història clàssica re-visitada (o “reloaded”), també hi ressonen molts ecos actuals i s’entreveu un paral·lelisme amb l’Europa contemporània i la seva lluita entre la sobirania i la identitat o la inclusió econòmica i social.

Musicalment, oblidarem el barroc (exceptuant alguna velada referència!) per apropar-nos a sonoritats més arriscades però que es barrejaran excepcionalment amb els segles d’història de la sala.

La peça viatjarà després fins a Madrid per participar a la Semana de la Ópera Actual organitzada per Fundación Autor a la Sala Berlanga, el dia 25 d’octubre.

23 d’octubre 2013 a les 21h, a l’Antic Amfiteatre Anatòmic – Reial Acadèmia de Medicina (Barcelona)

Dido & Aeneas Reloaded
Òpera líquida de cambra

Música: Raquel García Tomás, Octavi Rumbau, Xavier Bonfill i Joan Magrané
Llibret: Cristina Cordero

Direcció musical: Joan Magrané
Direcció escènica: Jordi Pérez Solé
Figurinisme: Isabel Velasco
Il·luminació: Sylvia Kuchinow
Moviment: Anna Romaní

Intèrprets:
Dido: Maria Hinojosa, soprano
Belinda: Anna Alàs i Jové, mezzo

Instrumentistes:
Clarinet: Víctor de la Rosa
Cello: Cèlia Torres

Comunicació: Neus Purtí

Producció : Dietrich Grosse

Producció de: OBNC Barcelona

Cooperació amb: BCN216 i Mondigromax

Idioma: anglès i català
Durada: aprox. 60 minuts.

Amb l’ajut de: Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura / OSIC, Ajuntament de Barcelona, SGAE – Fundación Autor, SGAE Barcelona, Institut del Teatre (Servei de graduats)”