DUC DE FOIX GRAN RESERVA BRUT NATURE ANYADA 2017 VARIETATS: Xarel·lo majoritàriament, Macabeu i Parellada

GRAN RESERVA BRUT NATURE ANYADA 2017 ha estat elaborat en vinyes pròpies adultes de més de 20 anys a caves de les serralades prelitoral i litoral, estenent-se per l’àrea central penedesenca de la zona de Sant Sadurní d’Anoia, el Pla del Penedès i Avinyonet del Penedès.

TIPUS DE SOL: 
Sòls de textura franc-argilosa de profunditat mitja-alta afavorint la retenció d’aigua. 

CLIMATOLOGIA:
De vinyes Influència clarament mediterrània amb pluviometries mitjanes anuals entorn als 500mm.

TERRES: 

SÒL MARRÓ FOSC: aquest és un sòl que disposa d’un major contingut de matèria orgànica i agregats. De granulometria pedregosa i textura franc-argilosa. Un sòl característic d’aquelles zones més fèrtils de la comarca i amb bona capacitat de retenció d’aigua.
  
SÒL VERMELL: aquest és un sòl d’elevat contingut mineral. El color és provocat per la presència d’òxid de ferro. Característic de les zones de la vall de l’Anoia. Presenta una textura franc-argilo-llimosa i de molt poca profunditat.
 
SÒL GROGUENC-BLANQUINÓS: aquest és un sòl que disposa amb una presència molt important de calcària, molt característic de bona part del tipus de sòls de la nostra comarca (Penedès). Un sòl amb presència de graves i sediments i que compon una textura franca. La profunditat de sòl és mitja.

ELABORACIÓ:
Aquest cava de Guarda Superior Duc de Foix Gran Reserva Brut Nature va néixer a la collita 2017 amb la selecció  d’unes petites parcel·les de les varietats típiques de la zona, sent el Xarel·lo la majoritària, desrapat dels raïms, utilització només del most flor obtingut, d’enfangat estàtic i fermentació del most a una temperatura de 15ºC. Segona fermentació i criança segons el mètode tradicional a les nostres caves de Sant Sadurní d’Anoia.

NOTA DE TAST:
Color groc pàl·lid amb reflexos daurats. Té una esplèndida efervescència, amb rosaris de finíssimes bombolles que formen una corona; aroma d’intensitat alta a torrats, fruites confitades i notes de fumats, en boca és estructurat, sedós amb un final sec i de llarga persistència.

MARIDATGE:
Aquest cava té una personalitat pròpia i les seves característiques el fan molt  gastronòmic, ideal amb carns i peixos guisats, formatges, foies, arrossos i fumats.

Cupatge: Domina clarament el Xarel·lo i Macabeu. Anyada excepcional 2017.
Zona: (Comtats de Barcelona) – Subzona (Valls d’Anoia Foix). Elecció parcel·lària.

Es recomana servir en copa transparent tipus tulipa, de vidre fi i boca ampla a una temperatura d’entre 6 a 8 ºC.

Distribució: Botigues Covides – Botigues Especialitzades – Delicatessen – Hostaleria Prèmium via distribuïdors i directes – Venda Online.

PVP: 23,50€ / ampolla.

D’aquest cava Prèmium només se n’elaborarà una edició limitada d’unes 3.500 ampolles.

Covides Vinyes i Cellers és actualment la primera Cooperativa Vitivinícola de 1r grau líder a Catalunya amb més de 650 socis viticultors que cuiden una superfície total al voltant de 2.000Ha. repartides en més de 50 nuclis rurals del Penedès/Garraf. Actualment és un referent del món cooperatiu amb un volum d’exportació del 65% de la producció total a més de 50 països als 5 continents.