Música

El Gran Teatre del Liceu i la Fundació Victoria de los Ángeles inicien un nou conveni de col·laboració amb el recital que el baríton Benjamin Appl i el pianista Graham Johnson oferiran el 21 de novembre (19.30h) al Foyer del Teatre d

Sony Classical _ Uwe Arens

 

El recital tindrà lloc al Foyer del Gran Teatre del Liceu el 21 de novembre (19.30h) dins del Lied Festival Victoria de los Ángeles (LIFE Victoria 2018)

El Gran Teatre del Liceu i la Fundació Victoria de los Ángeles inicien un nou conveni de col·laboració amb el recital que el baríton Benjamin Appl i el pianista Graham Johnson oferiran el 21 de novembre (19.30h) al Foyer del Teatre dins del Lied Festival Victoria de los Ángeles (LIFE Victoria 2018) i que estava previst inicialment als salons del Cercle del Liceu, institució que també participa en aquesta col·laboració.

 

Es tracta de la primera col·laboració entre el Liceu i el LIFE Victoria, i se suma a altres convenis de col·laboració que la Fundació Victoria de los Ángeles manté amb altres institucions barcelonines tals com el Sant Pau Recinte Modernista, el Palau de la Música Catalana o l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

Benjamin Appl debutà en la passada edició del LIFE Victoria en un recital junt amb el pianista Sholto Kynoch i en l’edició d’enguany torna al Festival en dues ocasions: la primera en un recital en solitari junt amb Graham Johnson al Foyer del Liceu (21 de novembre, 19.30h) amb motiu de la presentació de la nova campanya d’Amics de la Fundació Victoria de los Ángeles; i la segona en un recital junt amb la soprano Kate Royal i Graham Johnson a la Sala Domènech i Montaner del Sant Pau Recinte Modernista (23 de novembre, 20h) en que interpretaran un programa inspirat en els duets que Victoria de los Ángeles i Dietrich Fischer-Dieskau solien interpretar junt amb Gerald Moore, i que suposarà la clausura del LIFE Victoria 2018.

 

Appl és un dels més destacats liederistes de la seva generació. Fou ECHO Rising Star la temporada 2015-16, fet que l’ha portat a debutar posteriorment als principals auditoris europeus tals com el Barbican Centre i el Wigmore Hall de Londres, la Philharmonie de París o el Palau de la Música Catalana, esdevenint un nom freqüent en els principals festivals de Lied europeus tals com l’Oxford Lieder o l’Heidelberger-Früling. Per la seva banda Graham Johnson té una llarga experiència com a pianista acompanyant, apareixent al llarg de la seva carrera junt amb Matthias Goerne, Simon Keenlyside, Christopher Maltman, Lucia Popp, Elisabeth Schwarzkopf o la mateixa Victoria de los Ángeles.

 

El Lied Festival Victoria de los Ángeles ret homenatge a la soprano barcelonina combinant tres de les facetes que la van definir: l’amor al Lied, l’excel·lència i el suport a nous talents. La Fundació Victoria de los Ángeles impulsa aquest certamen dedicat al gènere del Lied, que amb tant èxit va abordar la cantant catalana. En ell s’ofereixen al mateix temps recitals d’artistes de talla internacional (LIFE Recitals), un format innovador que dóna l’oportunitat a joves intèrprets de cantar juntament amb músics consolidats a mode de teloners (LIFE New Artists), i un seguit d’activitats formatives paral·leles (LIFE Akademie).

 

Les entrades ja són a la venda aquí

Més informació a www.liceubarcelona.cat i www.lifevictoria.com