ActividadesActualidadExposiciones

El Museu Egipci de Barcelona inaugura l’exposició “Passió per l’Egipte faraònic, 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona” a partir de l´11 de juliol

 416081_04eb-11e8-898a-0050569a455d_Logo-NDP

 

 

 

En el marc de la celebració dels 25 anys de la Fundació Arqueològica Clos, el Museu Egipci de Barcelona inaugura l’exposició “Passió per l’Egipte faraònic, 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona”. La mostra està centrada en obres que han format part de col·leccions privades o públiques i que actualment són propietat del museu. L’exposició s’inaugura l’11 de juliol i recull 105 peces originals que es podran veure a les instal·lacions del Museu Egipci de Barcelona fins al 31 de desembre de 2018.

L’exposició vol retre homenatge a la pròpia col·lecció a través de la història dels propietaris anteriors, descobrint interessants i excèntriques anècdotes de les seves vides. Els protagonistes, tots ells captivats per l’encís de la civilització faraònica, són prop d’una cinquantena de col·leccionistes, entre els quals destaquen figures com les de Lord Carnavon i Rodolfo Valentino o institucions egiptològiques tan emblemàtiques com el Pitt Rivers Museum de la Universitat d’Oxford i el Museu Fine Arts de Boston. A través d’històries, curiositats i anècdotes d’aquests agents el públic podrà conèixer millor les obres i la seva trajectòria. La instal·lació també inclourà una presentació visual en la qual es recullen els moments més importants de la vessant col·leccionista de Jordi Clos amb una selecció de les obres més rellevants.