El teatre KVS de Brussel·les estrena ‘Bovary’ a la Sala Gran del TNC dissabte 4 de març i diumenge 5 de març

Bovary és l’adaptació teatral de la cèlebre novel·la de Gustave Flaubert, Madame Bovary, amb text de Michael De Cock (director artístic del KVS) i direcció de Carme Portaceli (directora artística del TNC). L’obra és una producció del KVS de Brussel·les i es podrà veure en dues úniques funcions a la Sala Gran del TNC: dissabte 4 de març a les 19 h i diumenge 5 de març a les 18 h.  L’espectacle és en neerlandès, amb interpretacions de Maaike Neuville, Koen De Sutter i Ana Naqe, i amb subtítols en català i anglès. 

Aquesta producció és el segon treball conjunt de Carme Portaceli i Michael De Cock, després de Mrs. Dalloway (2019). Amb Bovary tornen a deconstruir una de les grans icones femenines de la literatura contemporània i aquesta estrena s’engloba dins de la col·laboració que el TNC té amb altres teatres europeus i amb la voluntat de fer d’El TNC una porta al món: una porta tant d’entrada (acollir espectacles internacionals) com de sortida (portar projectes propis arreu del territori).

Una dona que busca desesperadament la felicitat
Emma Bovary viu una vida rutinària i insatisfactòria al costat del seu marit. L’avorriment l’estreny tant com les seves cotilles i aviat buscarà més atenció, amants i nous impulsos per omplir el buit existencial.
L’Emma pateix per acomplir les expectatives -les pròpies i les externes- d’una societat que espera que sigui perfecta, però continua lluitant pel seu últim desig, el de sentir-se completa.

Una història marcada per l’amor, el desig, l’adulteri i la mort.
Carme Portaceli, directora de Bovary i directora artística del TNC

Madame Bovary va ser una bomba de la literatura mundial. Aquesta història sobre una esposa adúltera que se suïcida va ser tan sorprenent que es va considerar un atac a la societat francesa i va acabar amb un judici a l’autor, Gustave Flaubert.

La seva protagonista, Emma Rouault, està plena de vida i busca desesperadament la felicitat però només podrà sortir del seu petit món -la casa paterna- casant-se amb Charles Bovary, el metge del seu pare i amb un món encara més petit que el seu.

Per fugir de l’avorriment i de la paràlisi, Emma es refugiarà en la lectura de novel·les d’amor i serà víctima de tota mena d’estereotips, d’aquells que han matat les dones que els han seguit.

Fitxa artística

Autoria
A partir de Madame Bovary de Gustave Flaubert

Direcció
Carme Portaceli

Text
Michael de Cock

Amb
Maaike Neuville, Koen De Sutter & Ana Naqe