ESTRENA 14 DE GENER · CENA CON AMIGOS · VERONESE AL TANTARANTANA

La companyia Gloria López Producciones presenta la peça de Donald Margulies Cena con amigos, amb versió i direcció de Daniel Veronese

escena_cena_con_amigos_400

L’obra Cena con amigos, Premi Pullitzer l’any 2000, és un text bell i intel·ligent, amb delicat humor on ens parla del món de la parella a través de la relació entre dues parelles que es coneixen des de joves.

Està dirigida per Daniel Veronese, un dels directors més destacats del panorama teatral argentí i Premi Max 2013, i interpretada per Gloria López Producciones, companyia andalusa de llarga trajectòria i consolidada en el panorama teatral.

Cena con amigos acaba de rebre al Certamen nacional de teatro de Garnacha de Rioja el premi a la millor direcció per Daniel Veronese i el premi a la millor actriu principal per Gloriá López i May Pascual.

El proper 14 de gener s’estrena a la sala BAIXOS22 del Tantarantana l’obra Cena con amigos de Donald Margulies, de la mà de la companyia Gloria López Producciones, i amb versió i direcció de Daniel Veronese.

Tot comença amb un simple sopar entre amics, com tants, compartint anècdotes, records comuns i viatges. Però en aquesta ocasió la notícia de la ruptura d’una de les parelles comença a esquerdar la típica serenitat de les famílies econòmicament acomodades, aburgesades i existencialment satisfetes. Els efectes de la disolució matrimonial generen que tot el que semblava al seu lloc i era tranquilitzador s’esquerdi.

L’obra Cena con amigos, Premi Pullitzer l’any 2000, és un text bell i intel·ligent, amb humor delicat on es parla del món de la parella quan apareix un conflicte. A partir d’aquest punt s’obren abismes de comunicació, s’intenta recuperar un món en comú que ja està perdut i l’amistat trontolla…

Cena con amigos ens parla d’una realitat que sorprèn per la seva veritat, per la mirada sobre cadascun dels personatges, on es pot viure i reconèixer la solitud de cadascun, la seva necessitat, la seva dificultat, confirmant-nos que el comportament de l’ésser humà està ple de laberints d’emocions i contradiccions i és difícil de jutjar.

Dirigida pel reconegut actor, autor, director i titellaire argentí Daniel Veronese, en aquesta obra l’humor, la humanitat i la tendresa es troben a cada escena… i a tots ens parlarà d’una vivència, d’un moment… d’alguna cosa nostra.

BAIXOS22

GLORIA LÓPEZ PRODUCCIONES (Andalusia)

Cena con amigos

Del 14 de gener a l’1 de febrer

Autor: Donald Margulies

Versió i direcció: Daniel Veronese Traducció: Susana Groisman

Interpretació: May Pascual, Gloria López, José Olmo, Orencio Ortega

Escenografia: Roger Orra, Mambo Decorados

Il·luminació: José Manuel Guerra

Vestuari: Carmen de Giles

Música: Òscar Castellà

Fotografia: Sergio Parra Producció: May Pascual

Premsa: Silvia Espallargas

Espectacle en castellà

Durada: 75 minuts