«F de ficció» al Centre Cívic Can Felipa del 24 d´octubre al 21 de desembre


canfelipa

«F de ficció» al Centre Cívic Can Felipa

Una exposició que explora les estratègies de la ficció a l’art contemporani

La ficció és quelcom que sol associar-se amb la narració, i per tant amb la literatura, el cinema i el teatre. Però malgrat això, es tracta d’un recurs que també té el seu espai dins de l’art contemporani. Cada vegada més artistes fan servir la ficció com a estratègia per parlar de diferents qüestions de la realitat.

F de ficció és un projecte que parteix de la premissa que l’art ha estat capaç de generar unes formes de ficció pròpies que es distancien de les narracions habituals. A l’exposició, que podem veure al Centre Cívic Can Felipa, els artistes Jose Begega, Paco Chanivet, Jaume Ferrete, Marla Jacarilla, Nicolás Rojas Hayes i Francesc Ruiz exploren la capacitat de l’art per produir nous marcs de ficció.

Alhora, l’exposició transita de la ciència ficció a la ficció científica, passant per la noció de “fake” (falsedat), la “fanfiction” i el “fanart”, tot explorant les relacions entre identitat i ficció. Així, F de Ficció funciona també com un compendi de les categories de la ficció.

Podem veure F de Ficció al Centre Cívic Can Felipa fins al proper 21/12.

Data d’inici:

24/10/2013

Data de finalització:

21/12/2013

Lloc: Centre Cívic Can Felipa

Direcció: C Pallars, 277

De dimarts a dissabte de 17:00 h a 21:00 h
Inauguració: Dijousn 24 d’octubre a les 21h

F de Ficció és un projecte expositiu que explora la capacitat de l’art a l’hora de produir nous marcs de ficció, i que funciona, alhora, com un compendi d’aquelles categories que componen el gènere ficcional. Des de la ciència-ficció a la ficció cientifica, passant per la noció de «fake», la «fanfiction» com a «fanart» o les possibles relacions entre identitat i ficció. F de Ficció és una exposició que proposa una sèrie d’activitats relacionades a fi d’indagar en els processos de ficció dins de l’art.

Amb Jose Begega, Paco Chanivet, Jaume Ferrete, Marla Jacarilla, Nicolás Rojas Hayes, Francesc Ruiz.

Comissariat per Sonia Fernández Pan.