L’escriptora Lindsey Davis guanya el primer ‘Premi Internacional Barcino’ de Novel·la Històrica de l’11 al 16 de novembre al Born Centre Cultural

 

lindsey_davis_2

 

El guardó es lliurarà durant la trobada ‘Barcelona Novel·la Històrica’ de l’11 al 16 de novembre al Born Centre Cultural

L’escriptora britànica Lindsey Davis és la guanyadora del Premi Internacional Barcino de Novel·la Històrica, que atorga l’Ajuntament de Barcelona a un autor de novel·la històrica en reconeixement al conjunt de la seva obra. El lliurament tindrà lloc el dimarts 12 de novembre, a les 19 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El jurat, compost pel catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Joan Villarroya; el periodista i escriptor Jacinto Antón; la novel·lista Maria Mercè Roca; el comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler; i el comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Enric Calpena, que fa de president del jurat, després d’avaluar diverses possibilitats, ha decidit, “per unanimitat atorgar el premi a la novel·lista Lindsey Davis, pel conjunt d’una obra ben documentada centrada principalment en l’Imperi Romà del segle I després de Crist. Lindsey Davis ha publicat una trentena de novel·les de caire històric, una vintena d’elles protagonitzades per Marcus Didius Falco, un detectiu de la Roma del segle I. L’humor i la personalitat entranyable dels personatges que crea Davis ha atorgat un caràcter ben especial a la seva obra.” L’editorial Columna l’ha publicat en català i Edhasa en castellà.

Lindsey Davis (Birmingham, 1950) va estudiar Literatura anglesa a la Universitat d’Oxford. Després d’escriure amb pseudònim algunes novel·les romàntiques, es va donar a conèixer com autora de novel·les històriques on la reproducció fidel de la vida quotidiana a la Roma Imperial es combina amb trames detectivesques i un agut sentit de l’humor. Els seus llibres han estat traduïts a més d’una vintena de llengües. El seu personatge més cèlebre, l’investigador privat Marcus Didius Falco, l’ha convertit en una de les escriptores més populars de novel·la històrica. També ha escrit novel·les sobre altres personatges i fets històrics, com la carrera militar i política de Vespasià o la Guerra Civil Anglesa.