L’Ésser del Mil·lenni donarà la benvinguda al 2014 a Barcelona (31 de desembre)

images

Una gran celebració amb aigua, foc i l’aparició de la figura de l’Ésser del Mil·lenni, tindrà lloc a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i a les fonts de Montjuïc per donar la benvinguda a l’Any Nou. Promoguda per Turisme de Barcelona i conduïda per la Fura dels Baus, pretén ser un punt de trobada per als ciutadans i una nova manera de projectar la marca Barcelona.

Una figura humana de ferro de 15 metres d’alçada, l’Ésser del Mil·lenni, serà l’encarregat d’acomiadar el 2013 i donar la benvinguda a l’Any Nou. Ho farà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, davant la Font Màgica de Montjuïc, en l’esdeveniment que prepara Barcelona per celebrar el canvi d’any.

Aquesta celebració, promoguda per Turisme de Barcelona, porta el segell de la Fura dels Baus i combinarà l’aigua, la pirotècnia i la música en un espectacle que vol ser «viu, familiar i obert a tothom», en paraules de l’alcalde, Xavier Trias.

Per començar, els Castellers de Sants faran una actuació en què jugaran amb l’espectacle d’aigua de les fonts de Montjuïc. Com ha explicat Carles Padrissa, director artístic de la Fura dels Baus, després serà el moment en què l’Ésser del Mil·lenni, «que representa l’esperit d’aquesta ciutat», prengui vida. I és que un centenar d’actors l’ompliran per esperar l’arribada del 2014.

Les campanades, que en el quarts retran homenatge a Parsifal, de Wagner, aniran acompanyades de volcans de foc i d’una gran explosió darrere de la Font Màgica. Tot seguit, l’acte culminarà amb un espectacle de pirotècnia combinada amb les fonts.

I tot plegat, «en aquest espai, amb les fonts de Buïgas, les quatre barres, les torres venecianes… És un punt quasi matemàtic per trobar-nos i representar el més profund de la nostra cultura, que és el sentit col·lectiu», ha declarat Padrissa.

Celebració familiar

En aquest sentit, el que es pretén és que aquesta sigui una celebració familiar. Així ho ha declarat l’alcalde, que ha repetit que «no es vol fer una gran revetlla, sinó un esdeveniment puntual», que el que vol és «crear un ambient d’empenta, d’il·lusió i de confiança en el futur».

L’esdeveniment, que tindrà una durada d’uns 45 minuts, ha de servir també per promoure la marca Barcelona, projectar-la al món i passar a formar part del grup de grans ciutats amb celebracions de Cap d’Any que es veuen a les televisions d’arreu.

Segons Joan Gaspart, president de Turisme de Barcelona, la ciutat «es mereix que l’últim dia de l’any tinguem un acte important, com tenen algunes ciutats del món, i que cada any, el dia 1, les veiem per la televisió i ens vénen ganes de visitar-les».

L’Ésser del Mil·lenni donarà la benvinguda al 2014 a Barcelona