Tornen Vicente Garrido i Nieves Abarca, el tàndem literari més aplaudit de la novel•la negra actual, amb «Los muertos viajan deprisa» (Ediciones B)

los-muertos-viajan-deprisa-nieves-abarca-vicente-garrido

Torna el tàndem literari més aplaudit de la novel·la negra actual. Los muertos viajan deprisa és la nova entrega de la sèrie protagonitzada per la popular inspectora Valentina Negro. •Els criminòlegs Vicente Garrido i Nieves Abarca, que formen una de les parelles literàries més aplaudides de l’actual novel·la negra, retraten amb mestria la ment del psicòpata

•La trama es desenvolupa al món dels festivals literaris i els escriptors de novel·les de misteri

Tot va començar a una de les classes sobre Criminologia que imparteix Vicente Garrido a la Universitat de València. Va ser allí on aquest prestigiós criminòleg, un dels més importants d’Europa i el primer que va col·laborar en la captura d’un assassí en sèrie a Espanya, va conèixer a la seva alumna Nieves Abarca, una especialista en Història de l’Art que volia aprofundir en els mecanismes de la ment dels psicòpates. D’aquesta mescla explosiva va sorgir una idea irresistible: donar forma a una sèrie de novel·la negra al voltant de la unió de la bellesa i la violència.

De la imaginació d’Abarca i Garrido van sorgir dos personatges complexos, creïbles, complementaris: la bella i violenta inspectora de policia Valentina Negro i el criminòleg Javier Sanjuán. Després de conquerir a una autèntica legió de lectors amb les tres primeres novel·les de la sèrie, Crímenes Exquisitos, Martyrium i El hombre de la máscara de espejos, aquesta peculiar parella d’escriptors torna amb ara amb Los muertos viajan deprisa.

El quart lliurament de les aventures de Negro i Sanjuán és una invitació a conèixer les febleses humanes i és una reflexió sobre els motius que poden portar-nos a la maldat. Un relat extraordinari que va més enllà de qualsevol etiqueta de gènere.

La història –que pren el seu títol d’una cita de Bram Stoker– arrenca amb un brutal assassinat a bord del Tren Negro, en el qual diversos escriptors es dirigeixen a una famosa trobada de literatura policíaca. Després d’aquest crim en vénen uns altres, sempre plens de simbolisme. La inspectora Negro i el seu inseparable company, el criminòleg Javier Sanjuán, han d’esbrinar qui és l’enigmàtic assassí d’escriptors. Mentrestant, un perillós violador d’adolescents, capturat en el passat per Valentina, s’ha escapat de la presó, complicant encara més la situació.

ELS AUTORS

Vicente Garrido és un dels criminòlegs més importants d’Espanya. Ha col·laborat amb la policia en casos tan coneguts com l’Assassí de la “Baraja” i apareix habitualment en nombrosos mitjans de comunicació. L’autor és professor titular de la Universitat de València. Va ser el primer criminòleg espanyol que va col·laborar en la captura d’un assassí en sèrie a través de la realització del perfil criminològic del sospitós. Ha impartit nombrosos seminaris especialitzats dirigits als cossos i forces de seguretat a Espanya i Amèrica, així com a jutges i fiscals. El Ministeri de Justícia li va concedir la Creu de San Raimundo de Peñafort.

Nieves Abarca és experta en criminologia i escriptora. Va estudiar Història de l’Art en la Universitat de Santiago de Compostel·la i va obtenir un màster en Periodisme per la UOC. Ha realitzat estudis d’anatomia patològica i medicina legal, i és especialista en perfils criminals. Ha estat directora d’una revista de divulgació cultural, a més de col·laborar en diverses publicacions i programes de ràdio de la Corunya i Ponferrada. És funcionària de carrera i durant tretze anys va estar destinada en una caserna de la policia. Al costat de Vicente Garrido ha publicat les novel·les Crímenes Exquisitos, Martyrium i El hombre de la máscara de espejos que han tingut excel·lents crítiques i gran èxit entre els lectors.

Els autors Vicente Garrido i Nieves Abarca seran a Barcelona el proper dijous 3 de març per presentar el seu llibre.