UtopiaMarkets Poesia: 17, 18 i 19 de març 2017, UtopiaMarkets Photo: 24, 25 i 26 de març 2017, UtopiaMarkets Il·lustració: Tardor 2017

UtopiaMarkets Poesia: 17, 18 i 19 de març 2017             UtopiaMarkets Photo: 24, 25 i 26 de març 2017                                                       UtopiaMarkets Il·lustració: Tardor 2017 

 b0ccd3cf55eea31a5981be9393eeec780bdc3836
UtopiaMarkets celebrarà tres mercats artístics a l’any: de poesia, fotografia i il·lustració
 
L’èxit que va tenir la celebració del primer mercat UtopiaMarkets Photo el passat mes de juny a Barcelona ha impulsat als seus organitzadors a promoure dos mercats més, de poesia i il·lustració, i repetir la celebració del mercat de fotografia.  Aquests tres mercats se celebraran anualment durant tres caps de setmana, a l’espai Utopia 126 i formaran part d’UtopiaMarkets, un projecte global que vol generar i promoure projectes culturals, artístics i socials en i per a la ciutat. L’objectiu dels mercats és reivindicar el talent de la ciutat i la qualitat de les obres, i donar-los major visibilitat, oferint al públic una experiència diferent a la ciutat. I tot això d’una manera distesa, en tres mercats únics on el públic, a més de comprar poesia, fotografia o il·lustració de qualitat, tingui l’oportunitat de conèixer i conversar amb els seus autors, participar en activitats complementàries, assistir a conferències d’experts en les diferents matèries, i a xerrades i diàlegs de gent coneguda de Barcelona; a exposicions, concerts i espectacles, tallers especialitzats i tot un ventall de programació que completarà la ja atractiva oferta dels mercats. UtopiaMarkets reivindica, sobretot, el talent. Entre els participants es podran trobar autors de gran nom, amb llargues i reconegudes trajectòries, i també joves emergents amb certa reputació i uns altres completament desconeguts pel gran públic. El criteri principal de selecció dels participants és la qualitat. Un comitè d’experts en cadascuna de les disciplines selecciona aproximadament a 250 participants, d’entre els milers d’artistes, professionals i afeccionats que es dediquen a cadascuna d’elles. Aquests preseleccionats són convidats a participar i els primers que accepten la invitació, entren a formar part del mercat. Els tres mercats tindran lloc a Utopia 126, una fàbrica modernista convertida en un espai molt singular al barri del Poblenou. UtopiaMarkets és una iniciativa d’Utopia 126 i Montse Abbad, amb la col·laboració d’Antxón Gómez.
UTOPIAMARKETS POESIA. 17, 18 I 19 DE MARÇ El primer mercat de l’any serà UtopiaMarkets Poesia, els dies 17, 18 i 19 de març. Comptarà amb poetes, poetes visuals, editorials i revistes assemblades, que estaran venent les seves obres en les diferents parades del mercat. A més, hi haurà una àmplia programació d’activitats, tallers, recitals i espectacles. Serà una trobada poètica multidisciplinària, on els artistes mostraran que el poètic es troba en moltes disciplines: des de l’edició fins a la música, la performance o el ball.
 
 
UTOPIAMARKETS PHOTO. 24, 25 I 26 DE MARÇ El mercat de fotografia tindrà lloc una setmana després del de poesia, els dies 24, 25 i 26 de març. A causa de l’èxit que va tenir la primera edició, repetirà el format però introduint noves activitats i redissenyant els diferents espais per fer-los més còmodes al públic assistent. En els propers dies donarem a conèixer els fotògrafs participants del mercat, així com les diferents activitats que ho conformaran.
 
 
UTOPIAMARKETS IL·LUSTRACIÓ. TARDOR 2017 El tercer i últim mercat tindrà lloc aquesta tardor (dates exactes encara per determinar) amb un esdeveniment que recollirà i reivindicarà l’extraordinària tradició barcelonina de grans il·lustradors i que ajudarà a donar a conèixer al molt destacable nou talent de la ciutat.