«EL TRIOMF DEL COLOR. DE VAN GOGH A MATISSE. COL•LECCIONS DELS MUSEUS D’ORSAY i DE L’ORANGERIE (10 d’octubre de 2015 – de 10 de gener de 2016) Sala FUNDACIÓN MAPFRE Casa Garriga i Nogués

10 d’octubre de 2015 – de 10 de gener de 2016

la-importancia-del-color_tcm164-136134

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inaugurem una sala d’exposicions nova a Barcelona a la sala Casa Garriga i Nogués amb l’objectiu de convertir-nos en part del teixit cultural català i col·laborar en la dimensió cosmopolita de la ciutat, cada vegada més creixent.

Aspirem contribuir el prestigi cultural de Barcelona a través de la programació d’exposicions de categoria internacional dedicades a l’inici de la modernitat en les arts plàstiques i la fotografia.

Per celebrar amb vosaltres la nostra arribada a la ciutat, us presentem l’exposició «EL TRIOMF DEL COLOR. DE VAN GOGH A MATISSE. COL•LECCIONS DELS MUSEUS D’ORSAY i DE L’ORANGERIE», organitzada expressament per a aquesta gran ocasió.

Aquesta exposició planteja com el color es converteix en un dels camins per arribar de l’impressionisme a la pintura d’avantguarda, a través de72 obres de primeríssima línia que arriben del Museu d’Orsay de París. Entre els artistes presents a la mostra trobem Van Gogh, Matisse, Seurat, Gauguin, Cézanne, Monet, Derain i Renoir. Són obres mestres que en comptades ocasions s’han exposat fora del Museu d’Orsay i que han estat cedides de manera especial per a aquesta ocasió.

Un recorregut colorista

Després de l’impressionisme, la pintura va explotar amb colors i la sensació, l’experiència subjectiva, la visió personal de l’artista es va imposar. Els artistes pressentien que el color expressava alguna cosa per ell mateix i es van llançar a trobar-lo. Com ells mateixos van escriure en les cartes que s’intercanviaven o en els seus diaris, a poc a poc s’anaven allunyant de la naturalesa i s’apropaven a l’abstracció del color. Segons la comissària de l’exposició, Isabelle Cahn, l’exposició «comença amb una peça de Van Gogh, de quan arriba a París i descobreix la pintura moderna i la seva paleta de colors es modifica, amb colors molt vius, amb una pinzellada que es descompon». En aquest recorregut pel color gaudirem dels treballs de Van Gogh, Cézanne i Toulouse-Lautrec, tot passant per Seurat, Signac i l’Escola de Pont-Aven, encapçalada per Gauguin , fins a Sérusier, Bonnard i el grup dels «nabís». Tanquen la mostra Renoir, Matisse, l’últim Monet i Picasso, amb la seva obra Nu sobre fons vermell.

De Van Gogh a Matisse

«És l’amor a la bellesa del color el que porta aquests pintors cap al color pur i viu» Paul Signac

Sala FUNDACIÓN MAPFRE
Casa Garriga i Nogués

C/ Diputació, 250.
08007 Barcelona