Sant Pau s’il·lumina per Nadal (del 19 de desembre fins al 7 de gener, des de les 19 h fins a la mitjanit)

faSant Pau s’il·lumina per Nadal

La façana del Recinte Modernista lluirà una il·luminació especial de Nadal des del 19 de desembre fins al 7 de gener, des de les 19 h fins a la mitjanit.

Es tracta d’una creació de l’alumnat de les assignatures de Creació Digital i Creació Tipogràfica de l’escola EINA. La il·luminació està feta a partir de tipografies específiques i gobos, unes plantilles que quan es col·loquen davant d’una font de llum projecten diverses formes sobre la superfície il·luminada.

La intervenció és el resultat de sis mesos de treball. En aquest període, els joves han fet recerca sobre lluminàries i òptiques per arribar a assolir les projeccions desitjades i l’intèrval cromàtic que permetés jugar amb llums i colors per oferir una il·luminació harmònica de tota la façana. També han estudiat les tipografies més apropiades i han realitzat la composició textual de les projeccions.

Durant les festes de Nadal, una petita exposició instal·lada al Recinte Modernista explicarà el procés creatiu que han desenvolupat els estudiants.

El projecte és fruit d’un conveni de col·laboració establert entre el Recinte Modernista i EINA amb un doble objectiu: el suport i la divulgació del talent jove en un espai patrimonial i la transferència a la societat del treball que es desenvolupa en aquesta institució acadèmica.