TRIO FORTUNY 7 DE JUNY 2017 · 20.30 H · PETIT PALAU – BARCELONA

DIMECRES 7 DE JUNY DE 2017 · 20.30 H · PETIT PALAU – BARCELONA

El Trio Fortuny es presenta al Palau amb un repertori compromès que inclou obres clau del repertori de trio amb piano i una obra de Brotons

b3a81339-953f-4cc3-b2d2-6ce9e9be2b2b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Format per tres dels músics més destacats de la seva generació, Joel Bardolet (violí), Pau Codina (violoncel) i Marc Heredia (piano) confirmen així la seva aposta per un trio de caràcter estable
  • El conjunt de cambra, que treballa des de fa més d’un any de manera regular, participarà aquest estiu en alguns festivals destacats del país

Més d’un any després de la seva primera actuació en públic i després d’una primavera intensa en relació al rodatge del seu repertori, el Trio Fortuny que formen el violinista Joel Bardolet, el violoncel·lista Pau Codina i el pianista Marc Heredia es presenta demà dimecres en concert al Palau de la Música Catalana (Petit Palau) de Barcelona, a dos quarts de nou del vespre, en el marc del cicle Intèrprets Catalans que organitza la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana.

Amb la voluntat d’articular un projecte de cambra seriós i estable, el trio de músics catalans que destaquen per mantenir una intensa activitat a Catalunya i a l’estranger i que encara no arriben a la trentena d’edat, proposen un programa especialment exigent que inclou la interpretació de dues obres de referència del gènere de trio amb piano.

Amb tot, el concert s’obrirà amb una peça de Salvador Brotons (Barcelona, 1959), compositor resident aquesta temporada al Palau: serà concretament el Requiem Trio, un encàrrec del Damocles Trio de Nova York estrenat l’any 2004 en memòria de les víctimes de l’11-S.

Seguidament tindrà lloc la interpretació del Trio núm. 1, op. 8 (en la seva versió de 1889) de Johannes Brahms i, ja a la segona part, del cèlebre Trio núm. 2, D. 929 de Franz Schubert, ambdues composicions d’una dificultat màxima tant tècnicament com interpretativa i que el Trio Fortuny tocarà després d’un treball minuciós que ha implicat un rodatge previ prou intens. Els músics han passat per Barcelona, Vic, Santa Coloma de Farners i Tarragona abans de presentar al públic del Palau el resultat del seu treball en comú. Igualment aquest estiu se’ls podrà escoltar en concert el proper 6 d’agost al Festival de Cervià de Ter que organitza Ibercamera i l’endemà dia 7 d’agost a l’Església del Monestir de Sant Feliu de Guíxols -en el marc del 55 Festival de la Porta Ferrada.

Un cop atesos els seus respectius compromisos estiuencs com a solistes, el Trio Fortuny participarà en l’enregistrament l’octubre vinent del debut discogràfic com a solista d’un dels seus membres, Pau Codina (Seed 004), que tindrà lloc a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí i que inclourà un concert obert al públic el diumenge 8 d’octubre.

El concert de demà dimecres al Petit Palau té un preu únic de 10€ i serà enregistrat per Catalunya Música.

Per consultar el programa del concert del Palau: http://www.palaumusica.cat/prog-ma-trio-fortuny_511635.pdf

Fotografia de Michal Novak.

Sobre el Trio Fortuny

TRIO FORTUNY
Joel Bardolet, violí
Pau Codina, violoncel
Marc Heredia, piano

Tres dels músics amb major inquietud i singularitat artística de la seva generació s’uneixen per articular un trio de caràcter estable que permeti desenvolupar un treball rigorós d’aproximació a algunes de les obres clau escrites per a una de les formacions de cambra per excel·lència, el trio amb piano.

El violinista Joel Bardolet va realitzar els seus estudis superiors a l’ESMuC i posteriorment va cursar un màster a la prestigiosa Musikhochschule Freiburg amb la violinista francesa Muriel Cantoreggi, amb qui encara avui manté el contacte i la relació musical. L’abril de 2012 va ser admès en el programa de màster especialitzat en solista a la Hochschule für Musik Basel, amb Rainer Schmidt. En finalitzar-lo, va debutar com a solista a la principal sala de concerts de Basilea, tocant el segon concert de Bartók amb la Basel Sinfonie Orchester. Ha rebut el mestratge de músics com Vera Martínez Mehner, Maurice Fuks, Erich Höbarth i András Keller. En l’actualitat és freqüent el contacte pedagògic amb Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak, Rony Rogoff i Ferenc Rados.

Pau Codina va començar els seus estudis de violoncel als 5 anys amb la professora Eulàlia Subirà, a l’Escola Municipal de Música de Manlleu. Ha rebut classes de professors com Ivan Chiffoleau, Daniel Grosgurin, Peter Thiemann i Louise Hopkins. L’any 2002 va ser acceptat com alumne en la prestigiosa escola Yehudi Menuhin de Londres, i va cursar els estudis de grau superior en la Guildhall School of Music & Drama, graduant-se amb menció d’honor el 2010. Posteriorment va estudiar el Solo Artist Diploma a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel·les amb el professor Gary Hoffman. Ha assistit a cursos i classes magistrals amb professors com Lluís Claret, Anner Bylsma, Franz Helmerson, Steven Isserlis i Mstislav Rostropóvitx. Ha debutat ja com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra de la RTVE, la Simfònica del Vallès i la JONC, respectivament.

Marc Heredia va iniciar els seus estudis de piano als tres anys i va continuar la seva formació amb Cecilio Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu. Més tard, entre 2008 i 2012, va continuar la seva formació a la Escuela Superior de Música Reina Sofía amb professors com Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner. De 2012 a 2014 va cursar un Master of Arts a la Hochschule für Musik de Basilea, Suïssa. Ha actuat a importants sales com L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional i la Fundación Juan March de Madrid, el Claustre de Sant Domènech de Peralada i també ha tocat en marcs com el cicle Solistas del SXXI al Auditorio Sony de Madrid o a l’Auditori de Girona, entre altres.