XX Memorial Li-Chang celebra el 40 aniversari de l’il·lusionista Enric Magoo amb “Confidències d’un prestidigitador» 16 de febrer
El director del cèlebre festival mostra com es genera la màgia del teatre amb un espectacle inèdit i original, que tindrà lloc el 16 de febrer al Teatre Principal a les 19:00 h, i que inclou el número guanyador del 3r Premi Mundial de Màgia Còmica


An image

Barcelona, 11 de febrer 2020. El proper diumenge 16 de febrer a les 19h, a l’escenari del Teatre Principal es podrà veure, dins del marc de la XXa edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona – XX Memorial Li-Chang, l’espectacle que serveix per celebrar els 40 anys de professió del mag Enric Magoo: “Confidències d’un prestidigitador”, on el director del festival posa en escena un espectacle inèdit i original on mostra com la màgia del teatre la genera tot allò que no es veu en un escenari.
Aquesta proposta, una de les cites més esperades, i que inclou el número guanyador del 3r Premi Mundial de Màgia Còmica,   la Vareta de Plata i el Gran Premi a la IXa Edició de Monte-Carlo Magic Stars, està dirigida pel propi Enric Magoo, el qual està disposat a despullar-se per descobrir al públic, en una festa íntima, l’autèntic i meravellós ritual que ha forjat durant tota una vida dedicada a la màgia, dedicada a emocionar, dedicada a fer somiar. 40 anys de professió que es celebraran a sobre de l’escenari.
El súmmum de la màgia cobrarà vida en una nit plena d’il·lusions, emocions i realitats impossibles, al Teatre Principal de Badalona, de la mà del mag Enric Magoo.

ENRIC MAGOO
Durant els seus 40 anys de professió, l’Enric Magoo, a més de ser, des del 2001 el director artístic del  Festival Internacional de Màgia de Badalona, Memorial Li-Chang, ha participat en els millors Festivals Internacionals de Màgia de tot el món i ha tingut una especial dedicació per als espectacles  infantils, mesclant pedagogia i espectacle en la màgia. I tot això sumat a donar solucions a les necessitats màgiques i d’efectes especials del món de l’espectacle. L’Enric va començar la seva trajectòria professional essent soci fundador de diverses societats o associacions, com de la Societat Porto-riquenya d’il·lusionistes a SAM Assembly # 210, l’any 1984, de l ’Associació Catalana de Mags Il·lusionistes Professionals i Empresaris, l’any 1994, i també va ser el Soci d’Honor de la Societat Espanyola d’Il·lusionisme, l’any 1995. Des del 2005 ha estat membre del jurat als Congressos Nacionals de Màgia i el 2007 va ser assessor de Cia Mag Lari, ‘Il·lustracions’’, una producció de TV3 i Sony TV. 

Ha participat en una gran quantitat d’espectacles, com ara el «Nou Memory» de Focus al Teatre Tívoli, ‘’L’Augment’’ d’Escena Alternativa al Teatreneu o ‘’Coses meves’’ al Cafè Teatre Llantiol. Juntament amb La Cubana va ser part de ‘’Me lo dijo Pérez’’, ‘’Una nit d’Òpera’’, i ‘’Mummy I wanna be famous’’. Va ser partícip també del Festival Grec amb ‘’Little Night Music’’ i d’’’Ay, Carmela’’ al Teatre Tantarantana. Va formar part de ‘’Poe’’ al Teatre Poliorama, amb Dagoll Dagom, i d ’‘’El barret de Copa’’, dirigit per Jordi Mesalles, al Centre d’arts escèniques del Vallès i Teatre Lliure. Va formar part també de Cia Teia Moner amb ‘’Somni d’una nit d’estiu’’, que va obtenir el Premi Xarxa 2000 i de Cia Mag Lari a ‘’Estrellas de la Magia’’, que va ser el Millor espectacle de Tàrrega el 2003. Amb Jordi Sabatés va participar a ‘’El tren dels somni’’ al Teatre Nacional de Catalunya i amb Civi Civiac Produccions a ‘’Magic Casting’’ i ‘’Gran Zampano’’, que es va endur el Premi mundial de màgia de carrer el 2014

Porta quatre dècades creant estil i història amb més de 5.000 actuacions i ha estat el guanyador d’un gran nombre de premis, entre ells el Gran Premi Nacional de Màgia a Oviedo el 1987 i a Valladolid el 1995. L’any 1991 va ser el guanyador del 3r Premi Mundial de Màgia Còmica (FISM) a Lausana (Suïssa) i dos anys més tard van atorgar-li la Vareta de Plata i Gran Premi a la IXa Edició de Monte-Carlo Magic Stars. Entre d’altres guardons, va guanyar també el Premi FIMAG a la Fira Internacional de Màgia de Torruella de Montgrí el 2015 i, dos anys més tard, va ser el guanyador del Premi Trajectòria Magicus al VIII Festival de Màgia Jove de Barcelona. L’últim premi rebut ha estat la Medalla d’Or de Màgia Còmica al Merlin Awards, International Magi-cians Society, el 2018.