ActividadesActualidadFin de semanaGastronomiaMarkets

1 DE FEBRER // Edició especial “Barcelona Slow Food Guide 2020” del Mercat de la Terra de les 3 Xemeneies

L’1 de febrer s’organitzarà al Mercat de la Terra la presentació de la segona edició de la guia d’establiments de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, en un acte que comptarà amb Pere Carrió, Marc Ribas, Xavier Pellicer, Benoît Valée i Josep Sucarrats. Un dia per gaudir també de la gastronomia #SlowFood, dels tallers sobre sostenibilitat i dels productors habituals del Mercat.

El dissabte 1 de febrer, el Parc de les Tres Xemeneies serà el centre del món Slow Food. El Mercat de la Terra, projecte de referència d’Slow Food Barcelona, acollirà la presentació de la “Barcelona Slow Food Guide 2020”, que va tenir una primera presentació amb èxit al Fòrum Gastronòmic de Barcelona al novembre 2019.

L’acte, que comença a les 12 h, serà presentat per Josep Sucarrats (director de la revista Cuina) i comptarà amb la presència de Daniele Rossi (cofundador d’Slow Food Barcelona i autor de la guia); Pere Carrió, xef del Gat Blau, representant els “Cargols” de la guia Slow Food; el xef Xavier Pellicer, representant els més verds de la guia; Marc Ribas, xef del restaurant Panot, representant els restaurants de tradició; Benoît Valée, de L’Ànima del Vi, representant els locals més vínics; i un representant de Cava Recaredo/Celler Credo, col·laboradors habituals d’Slow Food Barcelona.

La guia reuneix 101 establiments que, a més de cultivar la qualitat culinària i una proposta gastronòmica interessant, tenen la mirada posada a la sostenibilitat, els productes de proximitat i els seus productors.


Gastronomia amb Carxofa made in #SlowFood
Acabat l’acte, qui vol podrà quedar-se a dinar (tiquet degustació 10 €); alguns establiments de la Barcelona Slow Food Guide 2020 cuinaran amb la carxofa, de la qual s’utilitzaran totes les parts, demostrant que la bona cuina pot fer-se sense llençar res. El menú inclou una carxofa Prat a la brasa, un Risotto de carxofa Prat i algues sobre puré lleuger de beines de llegums del Parc Agrari del Baix Llobregat del restaurant Ona Nuit (el Prat) o bé pizza vermella amb crema de carxofa i pernil, de Pizza d’Autore; un gelat de carxofa, pebre negre i oli d’arbequines, de Paral·lelo Gelato; i una copa de vi del Celler Credo.


El Mercat de la Terra, un punt de referència de la sostenibilitat
El mercat, a més d’oferir productes bons, de proximitat i temporada, vol esdevenir un punt de referència per a la difusió de bones pràctiques ambientals. Durant la jornada s’organitzaran dos tallers, un de neteja i reaprofitament de la carxofa, a càrrec de la xef Susana Aragón, del Cèntric Gastro (el Prat), i un laboratori de sabons naturals que reutilitzen l’oli de cuina esgotat de la sabonera artesana Ana Serrano. Per als més petits hi haurà un taller de reciclatge de materials creatius a càrrec amb Justine de Recrea Barcelona i el clàssic espai de jocs de fusta Slow Food Kids amb Fefe i Companyia. A més, l’espai del Parc de les Tres Xemeneies tindrà un punt de residus amb informació útil per separar bé els residus i un punt d’aigua per reduir la compra d’ampolles de plàstic. Tot això amenitzat pel sound d’en DJ Dani Txarnego.

L’organització d’aquesta edició especial segueix les directrius del projecte «Alimentar el barri. Mercat de pagès: una nova oportunitat per orientar el canvi», de Giulia Damiani i Chiara Moretti, guanyadores del Premi Barcelona 2019 sobre el disseny sostenible.ORGANITZA: Slow Food Barcelona Vázquez Montalbán 

AMB EL SUPORT DE: Ajuntament de Barcelona