10 pianos al Passeig de Gràcia de Barcelona i la marató de piano a la Plaça Reial


El Maria Canals omple de música el Passeig de Gràcia i viu una marató de piano a la Plaça Reial de Barcelona
 
El Maria Canals Porta Cua al Passeig de Gràcia instal·larà, dissabte 18 de març, 10 pianos de cua a l’avinguda barcelonina en marc del 68è Concurs
 
Divendres 17 de març s’organitzaran actuacions durant tot el dia amb un piano de cua al mig de la Plaça ReialFoto: Oliver Adell

El Concurs Internacional de Música Maria Canals viu als pròxims dies les iniciatives estrella de les activitats de l’OFF Concurs. Divendres 17 de març se celebra la tradicional Marató de piano a la Plaça Reial de Barcelona, i dissabte 18 s’instal·len deu pianos de cua al Passeig de Gràcia.

Organitzada conjuntament amb Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, la marató de piano de divendres portarà grans actuacions en un dels espais més bonics de la ciutat, al cor del Barri Gòtic. Desenes de persones passaran per l’escenari de la Plaça amb el piano de cua: gaudirem del talent dels alumnes del Conservatori de Badalona, del Conservatori Municipal de Barcelona, del Conservatori Professional del Liceu, de les peces més cèlebres d’òpera a càrrec de les sopranos Bea Jiménez i Sara Garcia, i de les veus del Cor The New Zombies. Tampoc hi faltarà en Jesús Sánchez, que va néixer sense braços i toca el piano amb els peus, amb el pianista Martín Caló, col·laboradors de la línia Maria Canals Integra de l’OFF Concurs, i les actuacions dels dinamitzadors de pianos del Maria Canals.

L’endemà, dissabte 18 de març,el Maria Canals i la Fundació Jesús Serra, del Grup Catalana Occident, ompliran de pianos el Passeig de Gràcia de Barcelona de 10:00 a 20:00 hores en marc de les activitats de l’OFF Concurs. D’aquesta manera, l’acció El Passeig de Gràcia Porta Cua ubicarà 10 pianos de cua a diferents punts de l’avinguda per a qui els vulgui tocar.
 
Les localitzacions dels pianos són:
 
1. Passeig de Gràcia, 2
2. Passeig de Gràcia, 13
3. Passeig de Gràcia, 38-40
4. Passeig de Gràcia, 43
5. Passeig de Gràcia, 74
6. Passeig de Gràcia, 79
7. Passeig de Gràcia, 92
8. Passeig de Gràcia, 99
9. Passeig de Gràcia, 110                
10. Jardins de Salvador Espriu /Jardinets de Gràcia

Sens dubte, un dels moments més espectaculars de les inciatives de l’OFF Concurs, en què pianistes, vianants, concursants i dinamitzadors convertiran el Passeig de Gràcia en l’escenari d’una gran festa que celebra l’arribada de la primavera, la música accessible a tothom i l’inici de les primeres proves l’endemà. Entre altres joies musicals destaquen pianos que habitualment estan a grans auditoris com un Bösendorfer Imperial, un Yamaha CFIII, a més de 8 Yamaha C7 i C3.
 
Així mateix, els millors moments de la participació ciutadana es podran compartir i seguir a les xarxes socials a través de les etiquetes #PianosBCN i #Johitoco.

 La iniciativa servirà per celebrar la 68a edició del Concurs Maria Canals, fundat el 1954 per Maria Canals i Cendrós, pianista i pedagoga. 76 joves pianistes de 28 països diferents es donen cita al Palau de la Música Catalana del 19 al 30 de març i aspiren a endur-se una part dels premis que el concurs reparteix, amb més de 80.000 euros en guardons i la Fundació Jesús Serra sent l’encarregada d’oferir el guardó del primer lloc, que consisteix en 25.000 euros.

A més, la fundació del Grup Catalana Occident, que enguany celebra el seu 25è aniversari, ajudarà a promoure la carrera musical del guanyador d’aquest prestigiós concurs patrocinant una gira nacional de concerts a importants auditoris d’Espanya.

Música per trencar barreres
 
L’Associació Maria Canals Barcelona treballa des de fa anys per trencar les barreres socials, culturals i ideològiques que puguin dificultar l’accés a la pràctica musical. D’aquesta manera, a través del programa divulgatiu, educatiu i social OFF Concurs es promou l’exercici i el gaudi de la música com a elements essencials per al desenvolupament individual de cada persona.

També el Concurs Maria Canals i la Fundació Jesús Serra organitzen el projecte social Em toca!, que cada any beca 120 nens i nenes de Barcelona, ​​Sevilla i Madrid amb l’objectiu de promoure la pràctica musical entre la població infantil de barris amb un alt percentatge de població en situació vulnerable.

La Fundació Jesús Serra i el Concurs Internacional de Música Maria Canals aproparan la música a altres localitats espanyoles a través de l’acció “Tu ciudad de llena de pianos”, que traslladarà vuit pianos de cua a Córdoba el 21 d’abril i a Palma de Mallorca el 5 de maig, entre d’altres.
 
Sobre la Fundació Jesús Serra

 La Fundació Jesús Serra és una entitat privada sense ànim de lucre creada ara fa 25 anys en memòria de Jesús Serra Santamans, reconegut empresari i mecenes, fundador del Grup Catalana Occident. L’organització té com a finalitat donar suport i desenvolupar iniciatives als àmbits de recerca i docència, acció social, esport i promoció de les arts.