18|10|2015. 10.30 h. Marató de fitness al Parc de la Ciutadella (18 d´octubre)

 

El Dia Internacional contra el Càncer de Mama, que se celebra el 19 d’octubre, vol conscienciar la societat que aquesta malaltia suposa la primera causa de mort per càncer en dones, i més específicament en les edats compreses entre els 45 i els 65 anys. L’objectiu és conscienciar els ciutadans de la importància de la prevenció, així com també del tractament psicològic per a totes les persones afectades. En aquest sentit, l’associació ofereix suport psicològic professional i gratuït als pacients i a les famílies. L’AECC-Catalunya contra el Càncer organitza cada any, en el marc d’aquesta data, diverses activitats de sensibilització adreçades a la societat catalana.

 

 

Enguany la campanya té per lema

 

“El càncer et deixa sense paraules. A nosaltres no”.

 

16|10|2015.

 

Jornada d’actualització sobre el càncer de mama.

Aquesta jornada és gratuïta i està adreçada a professionals de la medicina. Dins del “Pla contra el càncer a Catalunya 2015 – 2020” el càncer de mama continua sent una de las prioritats. Molts reptes s’han superat en aquesta malaltia però ara mes que mai els diferents organismes hem d’unir esforços i treballar en xarxa.

 

Per aquest motiu des de l’AECC i conjuntament amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i el Pla Director d’Oncologia hem proposat una jornada amb un contingut que dóna visibilitat a la continuïtat de la malaltia des de la seva prevenció a la supervivència.

 

18|10|2015. 10.30 h.

Marató de fitness al Parc de la Ciutadella Acte gratuït i obert a tothom. Hi ha prou evidències científiques que demostren que una vida activa físicament pot protegir, fonamentalment, enfront del càncer de còlon i de mama. A més, l’activitat física regular contribueix a mantenir el pes en els límits adequats. S’ha observat que, independentment de l’edat a la que es comenci a fer exercici físic, s’obté un benefici del càncer. Ningú és massa jove o massa gran per mantenir una vida activa i beneficiar-se dels efectes positius de la realització d’una activitat física de forma regular.

Així durant el diumenge 18 d’octubre proposem diferents activitats que tothom pot seguir:

10.30 h. Master Class de IOGA by DIR*.

12.00 h. Master class de ZUMBA by A lo cubano.

*Obsequiarem a les 300 primeres participants amb una estoreta de ioga

ZONA DE CARPES:

Què em poso? Màster d’estilisme by Venca

Marató de manicures solidàries by Birchbox

 

18|10|2015.

17.30 h. Ballada de swing solidària a Pl. Sant Jaume Ballarem swing en solidaritat amb els afectats de càncer de mama.

T’hi esperem! Pots informar-te a la teva escola.

 

En acabar la ballada de swing s’il·luminarà de color rosa la Plaça Sant Jaume en commemoració del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama

 

18|10|2015.

20 h.

Il·luminacions d’edificis de color rosa, entre ells l’Ajuntament de Barcelona Des de fa anys, un dels actes més emblemàtics amb motiu de la campanya del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama ha estat la il·luminació de color rosa d’edificis arreu del món. Racons tan dispars com el Taj Mahal o l’Empire State Building, passant pel Crist Redemptor de Rio, s’han tenyit de rosa en solidaritat amb la lluita contra el càncer de pit. A Barcelona ens hi sumem a aquesta conscienciació.

A la nostra ciutat il·luminen:

Ajuntament de Barcelona

Sagrada Família

Palauet Living

Palau Robert

Circulo Ecuestre

Fundació Suñol

Hotel Majestic

Hotel Abac

Casa Batlló

Estadi RCD Espanyol

Pedralbes Centre

Hard Rock Café

El Corte Inglés Diagonal