20È ANIVERSARI ACTIVE AFRICA – The Gospel Viu Choir – Concert Solidari – 15/02/24

15 de febrer 2024
 
L’ONGD
ACTIVE AFRICA
CELEBRARÀ EL SEU VINTÈ
ANIVERSARI AMB UN
GRAN CONCERT DE GÒSPEL BENÈFIC
AL PALAU DE LA MÚSICA

 L’espectacle ‘THE GOSPEL VIU CHOIR, dirigit per Moisès Sala amb la col·laboració de Gospel Project (Granollers) i Heaven on Earth Gospel Choir (Girona), serà el tret de sortida de la commemoració dels vint anys de trajectòria de l’organització no governamental fundada per Teresa Garolera i que treballa per pal·liar les emergències humanitàries a l’Àfrica


El proper 15 de febrer de 2024, l’escenari del Palau de la Música acollirà un concert molt especial per a la fundació ACTIVE AFRICAThe Gospel Viu Choir. L’espectacle, dirigit per Moisès Sala amb la col·laboració de Gospel Project (Granollers) i Heaven on Earth Gospel Choir (Girona), serà el tret de sortida per a la celebració del vintè aniversari de l’organització fundada per Teresa Garolera al 2004 i que duu a terme projectes solidaris a Malawi, Nairobi i a la regió de Samburu, a Kènia.

ACTIVE AFRICA és una associació, creada a Barcelona, que té com a missió contribuir al desenvolupament integral de les comunitats més vulnerables de les zones rurals de Malawi, Nairobi i Kènia. Les àrees d’acció de l’ONG són l’educació, la protecció infantil, la promoció de l’accés a la salut, l’apoderament de la dona i la protecció del medi ambient, seguint els objectius per al desenvolupament sostenible i respectant, en totes les nostres intervencions, l’actuació d’entitats locals i missioners amb una llarga experiència al país d’actuació.

El concert The Gospel Viu Choir per ACTIVE AFRICA sorgeix com a motiu de celebració dels 20 anys de l’ONGD i és el resultat d’una llarga col·laboració entre ambdues entitats. En aquesta ocasió, seran més de 175 persones les que pujaran a l’escenari del Palau de la Música.
 
Nosaltres coneixem personalment a Moisès Sala, ànima de The Gospel Viu Choir des de fa anys. Gràcies a això, hem pogut organitzar altres concerts que han estat un èxit absolut. El passat mes d’abril, Moisès va viatjar a Kapiri, Malawi, per participar en el projecte Eco Women i quan es va assabentar que celebràvem els 20 anys es va tornar a oferir per fer un concert. Aquesta vegada, al Palau de la Música. Presentar un concert benèfic de gòspel de la mà de Moisès Sala, amb més de 175 persones a l’escenari, és la millor forma de celebrar el nostre aniversari”, apunta Teresa Garolera, fundadora d’ACTIVE AFRICA.

The Gospel Viu Choir oferirà el repertori de Non Stop Gospel 20, un concert que recull els moments més intensos, emocionants i emblemàtics de les seves vuit produccions anteriors: Marchin’ To Freedom 2002, The Gospel X-perience 2006, The Gospel X-perience In Symphony 2008, Spirituals 2010, Non Stop Gospel 2012, Reload 2014, Gospelizing 2017 i Vida 2020. La seva intenció és que el públic pugui sentir, en primera persona, l’emoció dels moments que han marcat la vida de la formació durant els darrers vint anys i que l’han consolidat com un projecte musical, nacional i europeu de referència.

Aquest projecte va lligat, íntimament, a l’acció solidària i a la responsabilitat social de la formació. Des del 2006, ha portat el gòspel a tots els racons del planeta (15 països de 4 continents, des de grans zones urbanes fins a llocs recòndits), cantant a l’amor i a la vida amb les Gospel X-periences del seu director i fundador, Moisès Sala.

El concert serà 100% benèfic i destinarà la seva recaptació a continuar amb la tasca de construcció d’infraestructures a les escoles de la zona rural de Dowa, a Malawi, a on porten treballant des de l’any 2004. Teresa Garolera vol remarcar que: “El nostre vintè aniversari és un moment d’alegria. Amb aquesta fita, demostrem la nostra fidelitat amb el compromís adquirit fa vint anys de contribuir el desenvolupament integral i sostenible de comunitats rurals de Malawi i Kènia. També es un moment per agrair,  per donar les gràcies als socis, voluntaris, empreses i entitats col·laboradores i a les nostres contraparts locals que han fet possible la nostra tasca, i com no, de mirar al futur perquè encara ens queda molt per fer”. 

Les entrades, amb preus que oscil·len des dels 22 als 62 euros,  ja estan a la venda al web del Palau de la Música. D’altra banda, totes les persones que no puguin assistir, però hi vulguin col·laborar, tenen a la seva disposició una entrada a la fila 0. 

ACTIVE AFRICA
 
És una ONG fundada l’any 2004 per Teresa Garolera, després de tornar d’un voluntariat a l’orfenat de les Missioneres de Maria Mediadora a Chezi, Malawi, per respondre a una emergència humanitària del país. Malawi estava afectat per tota mena de desastres naturals que destrossaven periòdicament la seva infraestructura social i econòmica amb sequeres persistents combinades amb inundacions violentes que provocaven la pèrdua de collites i incidien directament en la malnutrició de la seva població, especialment dels nens.

Al 2005, es van incorporar Carmen Masferrer i Helena Valsells i al 2006, Teresa Comín. Durant aquests 20 anys, la seva missió ha sigut contribuir al desenvolupament integral i sostenible de comunitats de Malawi i Kènia, mitjançant l’execució de projectes de cooperació internacional en l’àmbit de l’educació, la sanitat, l’agricultura i l’apoderament de la dona. ACTIVE AFRICA ha centrat els seus esforços a Malawi. Va començar a treballar a la zona de Chezi, una petita població agrícola del districte de Dowa, a uns 40 quilòmetres al Nord-est de Lilongwe, la capital. Des de l’any 2006, també va començar a treballar a Kènia.
 
Durant aquests vint anys, ha ampliat el seu radi d’acció a altres zones del país com Lilongwe, Kapiri i Likuni, aixó com a Nairobi i a la regió de Samburu, a Kènia. “Ens prenem molt seriosament la nostra tasca. Aprenem molt de les nostres contraparts i sempre escoltem abans d’actuar. El que va començar com l’expressió d’un sentiment de justícia, s’ha convertit en un objectiu vital”, expressen les seves responsables.