20è aniversari del MACBA — Jornada de portes obertes, 28 nov. 2015

12243527_922276971160255_6859220792624376404_n

20è aniversari del MACBA

— Jornada de portes obertes

28 nov. 2015

MACBA, 20 anys amb les portes obertes—

 

 

Dissabte 28 de novembre, de 10 del matí a 12 de la nit, el MACBA celebra el seu 20è aniversari amb una jornada de portes obertes. Tots els espais del Museu s’obriran al públic: Edifici Meier, Centre d’Estudis i Documentació, Capella dels Àngels i Sala d’Exposicions del Convent, i es programarà un seguit d’activitats per dinamitzar aquesta jornada festiva adreçada a la ciutadania.

ENTRADA LLIURE

Programa—

Projecció d’obres de la Col·lecció
Auditori Meier
Passis: 11 h, 13 h, 15 h, 17 h i 19 h (es pot accedir a la sala en qualsevol moment)
Projecció continuada d’una selecció d’obres audiovisual emblemàtiques provinents del fons de la Col·lecció MACBA.

Projecció d’obres de la Col·lecció
Façana principal del MACBA
A partir de les 18 h, una part de la façana del Museu es converteix en una pantalla on es projectarà una selecció d’obres audiovisuals emblemàtiques de la Col·lecció MACBA.

Marató de visites comentades
D’11 h a 21 h
Cada hora en punt i durant tota la jornada, l’equip d’educadors del MACBA ofereix presentacions i visites a les exposicions en curs (en llengua de signes a les 17 h i 19 h).
– Espècies d’espais
– Desitjos i necessitats. Noves incorporacions a la Col·lecció MACBA
– Sergi Aguilar. Revers / Anvers (1972-2015)
– Miserachs Barcelona
– Carlos Bunga. Capella

Visites guiades a espais privats del Museu
Els departaments de Registre i Restauració del MACBA ofereixen visites guiades a zones restringides del Museu, que s’obren al públic de manera excepcional. Una ocasió única per visitar els espais de Reserves de les obres d’arts i l’Arxiu.
La durada aproximada d’aquestes visites és de 45 minuts.
Amb inscripció prèvia. Places exhaurides.

Visita Reserves Museu + Taller de Restauració: 11 h i 17 h
Visita CED (Arxiu + Biblioteca): 12.30 h i 18.30 h

MACBA EN FAMÍLIA. Edició especial
Happening de confeti
Taller familiar
Atri del Museu, d’11 h a 19 h
Convidem tota la família a participar en una gran experiència col·lectiva en la qual entraran en joc la provocació, la improvisació i la implicació espontània del públic. Un conjunt d’accions que posaran en òrbita les emocions dels participants i que, de manera creativa, aniran envaint el Museu com si fossin petjades d’aquesta experiència efímera.
Per a totes les edats.

Minitecnòlegs en acció!
Taller familiar per infants d’1-5 anys
Espai Taller, 11 h i 16.30 h
Convidem petits i grans a crear els seus propis mòbils. Durant el procés de creació experimentarem amb textures i colors, i descobrirem altres propietats com l’electricitat i la conductivitat. Els mòbils es convertiran en una eina per jugar i manipular una projecció al sostre que interactuarà amb els sons de l’espai. Una experiència conjunta d’estimulació a nivell físic i d’exploració del món audiovisual a través de creacions pròpies.
Amb inscripció prèvia. Places exhaurides.

Nou espai familiar!
D’11 h a 19 h
Una nova zona de joc i de descans amb canviador, microones i matalassets perquè els més petits puguin dinar, fer una becaina o jugar. Per a aquesta jornada comptarem amb el projecte Build a Sound de Mónica Rikic, com a activitat complementària.

MACBA ES VIU. Edició especial
Lloc: Atri del Museu

DANSA, a les 20 h
Les Filles Föllen: Thank You for Dancing
Quatre caputxetes vermelles surten disparades de l’altre costat del bosc, el llop s’amaga i ni la mare ni l’àvia tenen res a veure amb aquesta història. El bosc els indica el camí. Thank You for Dancing és un espectacle amb sis intèrprets i el públic: un videojoc en viu, una experiència analògica i participativa on el públic, gràcies a la seva «intel·ligència artificial», passa de nivells i construeix part de la coreografia.

CONCERTS, a partir de les 22 h
Internet2: Mi hijo
Nou espectacle d’Internet2 sobre la infància, o la nova infància i altres experiments perceptuals sobre com podríem atrevir-nos a entendre als nens. A partir del format inicial d’una conferència, es descabdellen altres formes escèniques de la trajectòria recent d’Internet2: el vídeo en directe, la música gravada, la dansa i la poesia.

Arponera
Prenent com a punt de partida un seguit d’episodis històrics i literaris, el grup Arponera teixeix un relat musical que va creixent i mutant amb el pas del temps i amb els canvis d’escenari, i esdevé una història d’històries contades en l’espai on comencen i acaben les llegendes: a la vora del foc, a prop del riu, als boscos.

Flamaradas
L’alter ego de Daniel Magallón, cofundador de Producciones Doradas juntament amb Joe Crepúsculo i Daniel Granados (Tarántula). Després de Cancionero Saturnino, Pasaje entre las cañas significa el retorn de Flamaradas als escenaris.

MACBA Amics
Tens 20 anys? Si vas néixer el 1995, et regalem un carnet d’Amic MACBA!
Ja ets Amic o Família MACBA? Renova el teu carnet per només 20 €. Si encara no ho ets, ara pots fer-te Amic per 35 € (30% descompte). Promoció vàlida fins al 28/11/2016.

MACBA Store Laie
La botiga del MACBA s’afegeix a la celebració del 20è aniversari amb dues promocions especials: d’una banda, hem seleccionat 20 productes (entre els quals hi ha MACBABOOKS) que oferim amb un 20% de descompte. De l’altra, per cada compra superior a 20 €, regalem una galeta feta amb la col·laboració d’Impulsem, una cooperativa del Raval.

Mercat gastronòmada VAN VAN, del divendres 27 al diumenge 29 de noviembre

Més información http://www.macba.cat/ca/20-aniversari-macba