23.02.19 / 17 h Contacontes Petites històries. Grans dones

850x510_blog

Es tracta d’una iniciativa conjunta dels set museus vinculada al Dia de la Dona i adreçada al públic familiar, infants a partir de 5 anys, i que tindrà lloc del 16 de febrer al 30 de març de 2019.

En cada sessió la formadora en oratòria Ïo Valls narrarà a les nenes i els nens dos contes curts sobre la vida de dues dones relacionades amb els àmbits particulars de cada museu, mentre la il·lustradora Àfrica Fanloil·lustrarà cada conte sobre paper en directe, que es projectarà sobre pantalla de forma simultània. Els contes són narracions de les escriptores Victoria Bermejo i Anna Manso ideades expressament per aquesta activitat.

El calendari de les sessions és el següent:

Dissabte 16 de febrer, 17 h. Obrirà el cicle de contacontes el Museu Picasso amb la sessió dedicada a María Blanchard i Fernande Olivier, dues dones valentes, cada una a la seva manera. Una va lluitar per la seva creativitat i l’altra per la seva llibertat. Ambdues provenien de mons on una dona no podia triar el seu futur, i elles ho van fer.

Dissabte 23 de febrer, 17 h. Al Museu del Disseny us parlarem de dues dones dissenyadores: Ana Mir i Mercedes Azúa. La imaginació de l’Ana Mir l’ha portada a dissenyar objectes, al disseny d’interiors o al comissariat d’exposicions sempre amb un toc d’humor. La Mercedes Azúa és dissenyadora gràfica i autora de la imatge corporativa de grans museus i entitats i ensenya l’ofici a l’escola Eina. Comptarem amb la presència de les dues i els hi podreu fer preguntes!

Dissabte 2 de març, 17 h.  El Museu d’Arqueologia de Catalunya dedicarà la sessió a Glòria Trias i Aurora Martín.

Dissabte 9 de març, 17 h. Al Museu Nacional d’Art de Catalunyaconeixerem la vida de l’Anna Alcubierre (Vic, 1972), reconeguda escenògrafa i dissenyadora d’exposicions, i de l’artista Mari Chordà(Amposta, 1942), eclèctica protagonista del moviment feminista català que investiga la representació pictòrica de la dona i els estereotips que l’envolten.

Dissabte 16 de març, 17 h. El Museu Marítim de Barcelona acollirà la sessió dedicada a Irene Bescós (Barcelona, 1976), estibadora al Port de Barcelona), i Cristina Caparrós (Barcelona, 1969), armadora del Moll de pescadors del Port de Barcelona i empresària.

Dissabte 23 març, 17 h. Fundació Miró. Sessió dedicada a l’arquitecta italobrasilera Lina Bo Bardi (Roma, 1645 – São Paolo, 1992) i a Martina Millà (Barcelona, 1965) historiadora de l’art i responsable de programació i projectes de la Fundació Joan Miró.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dissabte 30 de març, 17 h. Tancarà el cicle el Museu de Ciències Naturals amb la sessió dedicada a Hypatia, matemàtica, filòsofa i

astrònoma (Alexandria, s. IV-V) i a Montse Colell, psicòloga, etòloga i primatòloga que serà present.

Durada aproximada de l’activitat: 1 h.

Data:

Dissabte 23 de febrer, 17 h

Lloc:

Museu del Disseny de Barcelona

Preus:

Activitat gratuïta