28 galeries inauguraran la temporada expositiva durant la 6ª edició de Barcelona Gallery Weekend del 17 al 20 de setembre

 

 Artistes de diferents nacionalitats, emergents i consagrats, aposten per Barcelona com a escenari rellevant en el panorama de l’art contemporani.Una intensa agenda d’exposicions i activitats especials per a tots els públics i un programa específic per a professionals.El programa Artévete aposta pel públic local i impulsa la compra d’obres amb una nova iniciativa.Barcelona Gallery Weekend complementarà l’agenda d’exposicions i activitats en les galeries amb una potent presència virtual.ProjecteSD: El Museu Imaginari. Cortesía ProjecteSD. Foto: Roberto Ruiz

28 GALERIES | + 70 ARTISTES
 Barcelona Gallery Weekend, ideat i promogut per l’associació Art Barcelona (Abe), inaugurarà la temporada expositiva amb les 28 galeries participants i els més de 70 artistes presentats.

Des de la primera edició (2015), Barcelona Gallery Weekend defensa la tasca de les galeries d’art com a imprescindible per mantenir la bona salut de l’escena cultural. Aquest any més que mai, en un moment històric difícil en què la supervivència del sistema artístic es veu amenaçada, l’esdeveniment posarà de manifest la importància de les galeries com a llocs de lliure accés per al públic que amb les seves programacions contribueixen al sosteniment i el creixement de l’art i la cultura. El seu paper com a pioneres en la descoberta de nous talents i en el suport a la producció les fa pilar fonamental de l’ecosistema artístic, com a espais d’experimentació i generadores de coneixement. En el gran organisme cultural, les galeries són les neurones que connecten artistes, col·leccionistes, públic i institucions.
3 Punts Galeria 
Ángela de la Cruz, Okuda San Miguel, D*Face, José Hernández, Aitor Ortiz, Samuel Salcedo, Nick Vasey 
ADN Galeria 
Margaret Harrison
María María Acha-Kutscher
Núria Güell
 
Alalimón 
Virginia Rota 
Ana Mas Projects 
Miguel Marina 
àngels barcelona 
Mabel Palacín 
Artur Ramon Art 
Josep Llorens Artigas, Corrie Bain, Carme Balada, Isabel Barba Formosa, Maria Bofill, Ruth Cepedano, Claudi Casanovas, Carme Collell, Roger Coll, Rosa Cortiella, Mia Llauder, Dameon Lynn, Madola, Jordi Marcet y Rosa Maria Vila-Abadal, Nuri Negre, Caterina Roma, Joan Serra, Penélope Vallejo 

Bombon Projects 
Anna Dot 
Chiquita Room 
Pedro Torres 
Die Ecke arte contemporáneo 
Mario Navarro 
Dilalica 
María Sánchez
Miguel Ángel Tornero
Miguel Fructuoso
 
Espai Tactel.Toormix 
Paco Chanivet
Guillermo Ros
 
etHALL 
Eulàlia RoviraGaleria Carles Taché 
Miguel Ángel Campano 
Galeria Contrast 
Lluís Barba 
Galeria Cortina 
Joan Miró
Antoni Tàpies
 
Galeria H2O 
Ana Arsuaga
Bruna Ruiz Planella
 
Galeria Joan Prats 
Fernando Prats 
Galeria Marc Domènech 
Óscar Domínguez 
galeria SENDA 
Peter Halley 
Galería Uxval Gochez 
Paul Pretzer 
Galeria Zielinsky 
João Farkas 
Mayoral 
José Guerrero 
NoguerasBlanchard 
Beatrice Gibson 
Pigment Gallery 
Diego Ferrari
Rosa Galindo
Rubén Martín de Lucas
 
ProjecteSD 
Patricia Dauder, Hans-Peter Feldmann, Dora García, Daan van Golden, Ana Jotta, Jochen Lempert, Marc Nagtzaam, Peter Piller, Xavier Ribas, Isidoro Valcárcel Medina 
RocioSantaCruz 
Mar Arza 
Sala Parés 
Toni Catany 
Víctor Lope Arte Contemporáneo 
Kepa GarrazaDie Ecke arte contemporáneo. Visita guiada por Francisca Benítez, BGW2019. Foto: Cecilia Díaz-Betz
AGENDA D’ACTIVITATS
 * Totes les activitats es desenvoluparan respectant les normes de seguretat sanitària vigents en el moment, tenint en consideració l’aforament permès a cada espai, la distància de seguretat i la neteja i la desinfecció necessàries. 

PROGRAMA PARAL·LEL 
Al voltant d’aquesta rica programació expositiva, les galeries proposaran als seus espais i de manera virtual activitats paral·leles amb la intenció d’aprofundir en algunes de les temàtiques tractades a les exposicions, donar l’oportunitat de conèixer en persona els artistes, obrir vies de diàleg amb el públic i interactuar amb altres agents del món de l’art, com ara comissaris, crítics, periodistes i col·leccionistes.
Com cada any, la programació d’activitats inclourà performances, trobades, presentacions, entrevistes, exhibicions musicals i visites comentades, entre altres esdeveniments. 

ARCO GalleryWalk 
Un seguit de visites guiades a les galeries participants que tenen el suport de la Fundació ARCO. A causa de la situació d’alarma que vivim actualment, enguany s’ha considerat oportú estendre la programació de les ARCO GalleryWalk fins al cap de setmana següent, per garantir dinàmiques de desenvolupament segures i no concentrar en pocs dies les rutes. Per tant, les visites ARCO GalleryWalk es duran a terme el 19, 20 i 26 de setembre. 

PER FAMÍLIES 
Com a novetat d’aquesta sisena edició, el dissabte 19 hi haurà una ruta per una selecció de galeries participants, especialment dirigida a famílies, concebuda i coordinada per la comissària independent Alexandra Laudo, fundadora de la plataforma [Heroínas de la Cultura] i guardonada el 2019 amb el Premi GAC. 

A més, el diumenge 20 de setembre, les galeries Alalimón i Carles Taché impartiran tallers creatius per a nens i nenes relacionats amb les exposicions presentades. 

ARTÉVETE: 3ª edició
Programa adreçat a nous potencials compradors i compradores d’art, persones apassionades per l’art que es plantegin començar a adquirir obres.Ruta virtual comissariada per Gisela Chillida Espinosa en la plataforma GRAF

Visita guiada a una selecció de galeries a càrrec d’Enrique del Río, fundador i CEO de WE COLLECT.

L’etiqueta Artévete assenyalarà les obres amb un preu igual o inferior a 2500 €.

El llistat d’obres estarà publicat en el web artevete.com#sorteoartévete2020, amb la finalitat d’acostar el públic a les galeries, involucrar-lo en les exposicions, fomentar la interacció amb els i les galeristes i plantejar l’adquisició d’obres.

A través d’Instagram, es realitzarà un sorteig aleatori entre els participants: els 3 perfils guanyadors rebran un val cadascun per valor de 2.000 € que seran canviables com a descompte en l’adquisició d’obres d’art en les 28 galeries de Barcelona Gallery Weekend. Condicions de participació en artevete.com i en el perfil de BGW en Instagram.

PROGRAMA D’ADQUISICIONS
Dirigit a fundacions i empreses privades que es comprometen a adquirir obres d’entre les exposades a les galeries participants. El sector empresarial privat és cridat a tenir un paper crucial en la supervivència de l’ecosistema artístic de la nostra ciutat a través de la seva imprescindible contribució.Participen en l’edició d’enguany la Fundació Vila CasasDKV Salud (a través del Programa Arteria), la Col·lecció Manuel Expósito – VisualSign i la col·lecció Utopicus ART.

BGW ONLINE
 El festival incrementa la seva presència virtual a través de la implementació de continguts en el seu web (vídeos de presentació de galeristes i artistes, documents descarregables, etc) i de la col·laboració amb plataformes online especialitzades en art en l’àmbit internacional:

Artsy Kooness
brinden a les galeries la possibilitat de posicionar-se en el seu marketplace internacional, i Artland ofereix un servei de documentació fotogràfica tridimensional de les exposicions, tots dos aspectes molt rellevants per a aconseguir arribar a nous públics i a qui enguany no podrà assistir-hi a causa de la Covid-19.


BGW (A)LIVE
Visites guiades virtuals a les exposicions allotjades en web. Set galeristes al dia (del 17 al 20 de setembre), obriran les portes de 10 a 20 h també al públic virtual per donar a conèixer les mostres. 17 – 20.09.2020

CELEBRANT L’ART A LES GALERIES

www.barcelonagalleryweekend.com