Exposició: El piano que uneix Maria Canals i Barcelona (del 13 al 27 de març) Foyer del Palau de la Música

El piano que uneix Maria Canals i Barcelona

pag-2-2

 

 

 

 

 

 

 

Maria Canals va col·locar el piano al mapa de Barcelona. Gràcies a la seva il·lusió i perseverança i a les persones que han recollit el seu llegat, durant més de seixanta anys, el Concurs Maria Canals converteix la ciutat per uns quants dies en la capital mundial del piano.

El llibre Maria Canals i Barcelona, editat per l’Ajuntament de Barcelona, vol recuperar i conservar la memòria de la pianista i homenatjar-la, en el centenari del seu naixement, per tota la seva contribució a fer de Barcelona una ciutat de cultura, coneixement i creativitat.

El llibre, editat en català i anglès, repassa la trajectòria artística i personal de la pianista, i l’autora Anna Maria Dávila ha tingut accés a 2.000 unitats documentals entre fotografies, cartes, retalls de premsa, documentació familiar i cartells.

Exposició

Un total de 82 pianistes de 22 nacionalitats participen en el 61 Concurs Internacional de Música Maria Canals, que se celebra al Palau de la Música Catalana i altres espais de la ciutat entre el 13 i el 27 de març.

En aquesta edició, el concurs Maria Canals tanca els actes de celebració del centenari del naixement de Maria Canals, per la qual cosa ha volgut visualitzar el llegat de la pianista amb una exposició al Foyer del Palau de la Música i el llibre.

L’exposició al Palau de la Música comptarà amb objectes i documents personals i musicals de Maria Canals, i farà un recorregut per alguns dels moments més significatius de la seva vida i obra.