BAM i Mercè Música del 18 al 24 de setembre

BAM i Mercè Música del 18 al 24 de setembre

 

 

logo

 

 

 

 

 

 

 

 

DEL 18 AL 24 DE SETEMBRE BARCELONA S’OMPLIRÀ DE MÚSICA CONVERTINT LA CIUTAT EN EL MILLOR APARADOR MUSICAL DEL MOMENT!
EL BAM PORTARÀ ELS TALENTS EMERGENTS DEL POP, EL ROCK O L’ELECTRÒNICA DE L’ESCENA INTERNACIONAL, I MERCÈ MÚSICA FARÀ BALLAR LA CIUTAT AMB LA MÚSICA DESTINADA A TOTS ELS PÚBLICS!

90 CONCERTS DE GRUPS DE 13 PAÏSOS OMPLIRAN ELS ESPAIS DE LA PLAÇA DELS ÀNGELS, PLAÇA JOAN COROMINES, MOLL DE LA FUSTA, ANTIGA FÀBRICA DAMM, PLAÇA SANT JAUME, AVINGUDA DE LA CATEDRAL, AVINGUDA DE LA REINA MARIA CRISTINA, PARC DEL FÒRUM I L’ESCENARI MEDITERRÀNIAMENT ! DE LA PLATJA DEL BOGATELL UNA DE LES NOVETATS D’AQUEST ANY ÉS EL BAM EN FAMÍLIA ON ELS MÉS PETITS PODRAN GAUDIR EL DIJOUS 24 DE SETEMBRE D’UNA PROGRAMACIÓ MUSICAL FETA A MIDA

.

Els escenaris del centre de la ciutat, plaça Sant Jaume i avinguda de la Catedral, acolliran els concerts del Mercè Música; i el BAM tindrà lloc als escenaris de la plaça dels Àngels, plaça Joan Coromines, el Moll de la Fusta, l’Antiga Fàbrica Damm i l’escenari Mediterràniament a la Platja del Bogatell amb concerts programats dins del Mercè Música que es va inaugurar l’any passat. Algunes de les emissores de ràdio de Barcelona ompliran amb la seva programació l’espai de ! l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

El Forum acollirà, el divendres 18 i dissabte 19, una programació conjunta entre el BAM i Mercè Música. Amb tres escenaris, Forum Amfiteatre, Forum Esplanada!! i F0rum Plataforma Marina.

 

MERCÈ MÚSICA PRESENTA UNA PROGRAMACIÓ FESTIVA, DE QUALITAT I PER A TOTS ELS PÚBLICS!

 

La música de la Mercè vol mostrar tant la riquesa de l’escena musical barcelonina i catalana com també de la música internacional. Com cada any la programació convida al ball i a la participació amb propostes per a tots els públics. Aquest any la programació de Mercè Música es concentra en dos escenaris al cor de la ciutat (Avinguda de la Catedral i Plaça Sant Jaume), més l’escenari a la platja del Bogatell que es va incorporar la passada edició i per últim, els escenaris del Parc del F rum.!

L’escenari Mediterràniament que es va estrenar la passada edició a la Platja del Bogatell torna aquest any la nit del dimecres 23 de setembre amb els concerts de ! Joan Dausà, Els Amics de les Arts, Els Catarres i Oques Grasses.

La plaça Sant Jaume acollirà les propostes més tradicionals sorgides de la cultura popular. Obriran l’escenari els Moussakis amb els seus sons procedents de Turquia, Grècia, Maced nia, Sèrbia o Montenegro que combinen amb jazz, funk i rock. La nit de dissabte tindrà lloc la Primera Milonga de la Mercè en un any en què Buenos Aires és la ciutat convidada. La rumba de La Màlaga farà ballar tota la plaça el diumenge 20 a la nit mentre que el dilluns 21 i el dimarts 22 l’escenari de la plaça Sant Jaume estarà dedicat a les Escoles Superiors de Música de la ciutat, el dilluns amb dos projectes del Conservatori Superior de Música del Liceu i el dimarts amb dues propostes de l’Esmuc. Finalment, el dimecres 23 un projecte molt especial com és ! Mare Uut de Kaulakau i la Cobla Ciutat de Barcelona.

 

L’escenari de l’Avinguda de la Catedral acollirà, la nit de divendres 18, la proposta Big Eril de Free Spirits Big Band & El Petit de Cal Eril i el seguiran Sisa, Portet i Oliver amb el seu projecte Col·lectiu Eternity. El dissabte 19, l’escenari acollirà els concerts de Coetus + Juan Quintero i Luna Monti considerat el duet més original i virtuós de les músiques argentines d’arrel, el seguirà l’esperat concert de Maria del Mar Bonet on interpretarà temes del disc Alenar (enregistrat el 1977). El diumenge 20 i el dilluns 21 el jazz serà el protagonista amb l’actuació de la Sant Andreu Jazz Band sota la direcció de Joan Chamorro i amb la participació de Luigi Grasso i Ignasi Terraza, Esteve Pi i Josep Traver i les propostes del Taller de Músics. El dimecres 23 el pianista Jordi Sabatés ret homenatge al cantant, compositor i pianista cubà Ignacio Villa, Bola de Nieve mentre que el Ballet de Cámara de la CAM del Instituto Universitario de Danza Alicia Alonso i la participació de Viviane Calvitti interpretarà una coreografia, en definitiva un projecte únic i irrepetible. Finalment l’últim concert de l’escenari de l’Avinguda Catedral serà el de Raúl Rodríguez que interpretarà el seu treball ! Razón de son.

 

L’emblemàtic escenari de plaça Catalunya aquest any commemora els 20 anys de la Mostra d’Associacions, una crida a la participació ciutadana amb una programació pr pia.!!

 

EL FÒRUM ACOLLIRÀ UNA PROGRAMACIÓ CONJUNTA ENTRE MERCÈ MÚSICA I BAM!

Mercè Música i BAM es donen la mà un any més per crear una programació conjunta al Parc del F rum amb tres escenaris, Amfiteatre, Esplanada i Plataforma Marina, el divendres 18 i dissabte 19 de setembre.!
El divendres 18 l’escenari Esplanada Música Mercè acollirà els concerts d’Achilifunk amb la seva rumba i funk, els seguiran La Gossa Sorda amb l’última volta aquesta serà una de les últimes oportunitats de veure’ls en directe i tancaràn la nit els Aspencat amb el seu nou disc Essència. Per la seva banda l’escenari Amfiteatre Música Mercè ballarà al ritme de soul, R’n’B i funk dels ! Gramophone Allstars Big Band i l’electr nica de Batida.

La nit de dissabte comptarà amb tres escenaris; Plataforma Marina Música Mercè, Esplanada BAM i Amfiteatre BAM. L’escenari de Plataforma Marina comptarà amb els concerts de Mishima i Delorean. Per la seva banda l’escenari Esplanada BAM arrencarà la nit amb el postpunk dels Shopping en el que serà el primer concert de la banda britànica a l’Estat, el seguirà Nigerià Tony Allen considerat un dels pares de l’afrobeat i la nit acabarà amb el concert de The Suicide of Western Culture i la proposta del dj Pau Roca b2b Sau Poler. Finalment l’escenari Amfiteatre BAM acollirà els concerts de !! Jupiter Lion, Nueva Vulcano i Los Punsetes.

 

EL BAM APROPARÀ A LA CIUTAT MÉS DE 40 CONCERTS DE ROCK, SOUL, POP I ELECTRÒNICA !

El Barcelona Acció Musical (BAM) tornarà a omplir la Mercè amb els sons més nous del panorama nacional i internacional. El festival –dirigit des d’aquest any per Marc Campillo– acostarà els sons emergents del pop, el rock, el folk o l’electr nica. Aquest any la programació del BAM es concentra en 6 escenaris repartits per la ciutat; els dos del Raval, l’escenari plaça Coromines i el de plaça dels Àngels; l’escenari del Moll de la Fusta que ja es va recuperar la passada edició; els dos escenaris del F rum, Esplanada i Amfiteatre, i finalment, els concerts que tindran lloc a l’Antiga Fàbrica DAMM.!
29 grups procedents de 13 països com; EUA, Nigèria, Regne Unit, Austràlia, Uruguai, Corea del Sud, Xina, Togo, Canadà, Alemanya, Líban, Ghana i Jamaica formaran part del cartell de la nova edició del Barcelona Acció Musical – BAM amb 11 grups que actuaran per primera vegada a l’Estat.!

 

L’escenari del Moll de la Fusta acollirà els concerts dels STA que defensaran el seu últim àlbum Devastación; els jamaicans Brushy one String que actuaran per primera vegada a Espanya, igual que l’americà Gabriel Garzón Montano; el guitarrista Ghanés Ebo Taylor; els Dengue Fever amb el seu recent publicat àlbum The deepest lake i finalment el tuareg Mdou Moctar i el seu rock del desert. L’escenari de plaça dels Àngels serà un dels més internacionals del BAM i on es concentren set dels onze grups que actuen per primera vegada a l’Estat com són els xinesos Da Bang, Roseau, Jane Weaver, Lonelady, SOLIDS, Saun & Starr i Vaudou Game. Completaran la programació els canadencs METZ, els britànics Loop encapçalats per la veu i guitarra de Robert Hampson; la cantautora libanesa Yasmine Hamdan; el nord-americà Ryley Walker amb el seu últim àlbum Primrose green; el també americà Andy Cabic que publica sota el nom de Vetiver. Els alemanys Brandt Brauer Frick i Michael Rother Plays New! & Harmonia; juntament amb el nigerià Bombino, els Wand amb el seu segon àlbum Golem (2015) i la psicodèlia de Miquel Serra ompliran sis intensius dies de música.!

 

Per la seva banda l’escenari de plaça Joan Coromines s’obrirà, el divendres 18, amb els concert dels mallorquins Beach Beach; els Mournamb el seu últim senzill Gertrudis (2015) i els coreans Jambinai amb el seu rock experimental. El dissabte arrancarà la jornada amb els sevillans I am Dive seguits de la veu i la guitarra de Núria Graham i l’americana Lady Lamb. Diumenge 20 la plaça ballarà amb el hip-hop d’Erik Urano & Zar1 i el pop electr nic de Le Parody. La nit de dimecres 23 els australians Blank Realm presentaran el seu últim àlbum Illegals in heaven, precedits per l’uruguaià ! Juan Wauters i la veu de Lady Lamb que actuarà per primera vegada a l’Estat.

L’escenari de la plaça Joan Coromines acollirà també el dissabte 19 el projecte de caràcter comunitari Cabal Musical impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i coordinat pel Taller de Músics que recolza bandes joves de barris de la franja del Besós i, el diumenge20, una de les tres semifinals del Sona9, – les altres se celebren a l’Acústica de Figueres i al Mercat de Música Viva de Vic-, el concurs de grups emergents del grup Enderrock i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. !

El BAM portarà a l’Àntiga Fàbrica Estrella DAMM, el trio britànic Crystal Fighters farà vibrar Barcelona amb els seus èxits Love is all I got, Love natural i Love alight. Els acompanyaran Sènior i El Cor Brutal que portaran dalt de l’escenari El poder del voler i Ocellot que defensaran el seu !últim àlbum Jelly beat. EL BAM MÉS FAMILIAR !

 

Aquest any els més petits podran gaudir d’una programació especial per a ells el dijous 24 de setembre a la plaça dels Àngels de 12 a 18h. Minimúsica presenta en viu L’educació (2014) amb les actuacions d’alguns dels participants al disc: Joan Colomo, Maria Rodés, The Free Fall Band i Papa Topo. Completaran la cita familiar l’espectacle Enciclopèdia baixeta de nit del duo 2 princeses barbudes, una roller disco per patinar amb ritme, tallers musicals (Toc and Roll), de manualitats (Pin Tam Pon) i de ioga (Yoguitos). !!

 

LES EMISSORES DE RÀDIO TAMBÉ OMPLIRAN DE MÚSICA LA CIUTAT!
L’avinguda de la Reina Maria Cristina acollirà divendres 18 la programació de la Cadena 100, que ens aproparà els concerts de Deco Pilot, Radio Picnic, Miquel Abras i MACACO; el dissabte 19 la música de Europa FM, amb els concerts Enric Verdaguer, Projecte Mut, Els Pets i Gertrudis;i !

 

 

PROGRAMACIÓ PER DIES

 

DIVENDRES 18 DE SETEMBRE

MOLL DE LA FUSTA. BAM

21:30h. STA
23:00h. BRUSHY ONE STRING 00:30! h. EBO TAYLOR
PLAÇA DELS ÀNGELS. BAM
21:45h. DA BANG
23:15h. LOOP
00:45! h. METZ

PLAÇA JOAN COROMINES. BAM

21:00h. BEACH BEACH
22:30h. MOURN
24:00! h. JAMBINAI

PLAÇA DE SANT JAUME. MERCÈ MÚSICA
23:30! h MOUSSAKIS

AVINGUDA DE LA CATEDRAL. MERCÈ MÚSICA
22:30h DAVID MENGUAL FREESPIRIT & EL PETIT DE CAL ERIL 00:30h SISA, PORTET, OLIVER PRESENTA EL COL! FÒRUM

ESCENARI AMFITEATRE. MERCÈ MÚSICA
23:00h. THE GRAMOPHONE ALLSTARS BIG BAND 01:00! h. BATIDA

FÒRUM ESCENARI ESPLANADA. MERCÈ MÚSICA
22:00h. ACHILIFUNK
24:00h. LA GOSSA SORDA, “L’ÚLTIMA VOLTA”
02:00! h. ASPENCAT

AVINGUDA MARIA CRISTINA
CADENA 100
21:00h. DECO PILOT
22:15h. RADIO PICNIC
23:30h. MIQUEL ABRAS
01:00h. MACACO

DISSABTE 19 DE SETEMBRE

MOLL DE LA FUSTA. BAM
21:30h. GABRIEL GARZÓN MONTANO
23:00h. DENGUE FEVER
00:30! h. MDOU MOCTAR

PLAÇA DELS ÀNGELS. BAM
21:45h. YASMINE HAMDAN
23:15h. RYLEY WALKER 00:45! h. VETIVER

PLAÇA JOAN COROMINES. BAM
18:00h. CABAL MUSICAL
21:00h. I AM DIVE
22:30h. NURIA GRAHAM 24:00! h. LADY LAMB

ESCENARI DAMM. BAM
19:00h. OCELLOT
20:15h. SÈNIOR I EL COR BRUTAL 21:30! h. CRYSTAL FIGHTERS

PLAÇA DE SANT JAUME. MERCÈ MÚSICA

23:30! h MILONGA ARGENTINA

AVINGUDA DE LA CATEDRAL. MERCÈ MÚSICA
22:30h. COETUS &JUAN QUINTERO I LUNA
00:30! h. MARIA DEL MAR BONET CANTA ALENAR

FÒRUM ESCENARI AMFITEATRE. BAM
21:30h. JUPITER LION
23:00h. NUEVA VULCANO 00:50! h. LOS PUNSETES

FÒRUM ESCENARI ESPLANADA. BAM
22:15h. SHOPPING
23:50h. TONY ALLEN
01:40h. THE SUICIDE OF WESTERN CULTURE
02:40h. PAU ROCA B2B SAU POLER

FÒRUM ESCENARI PLATAFORMA MARINA. MERCÈ MÚSICA
23:30h. MISHIMA
01:30! h. DELOREAN

AVINGUDA MARIA CRISTINA
EUROPA FM
21:00h. ENRIC VERDAGUER
22:00h. PROJECTE MUT
23:30h. ELS PETS 01:00h. GERTRUDIS

DIUMENGE 20 DE SETEMBRE

PLAÇA DELS ÀNGELS. BAM
21:15h. ROSEAU
22:45! h. BRANDT BRAUER FRICK

PLAÇA JOAN COROMINES. BAM
18:00h. SONA 9
20:30h. ERIK URANO & ZAR 1 22:00! h. LE PARODY

PLAÇA SANT JAUME. MERCÈ MÚSICA

22:30! h. LA MÀLAGA
AVINGUDA DE LA CATEDRAL. MERCÈ MÚSICA
22:30h SANT ANDREU JAZZ BAND (direcció Joan Chamorro amb la participació de Luigi Grasso i Ignasi Terraza, Esteve Pi i Josep Traver)!

AVINGUDA MARIA CRISTINA
LA SER
20:00h. DJ RÀDIO
21:00h. EFECTO PASILLO 22:30! h. MALDITA NEREA

DILLUNS 21 DE SETEMBRE

PLAÇA DELS ÀNGELS. BAM

19:00h. MIQUEL SERRA
20:30h. MICHAEL ROTHER PLAYS NEU!
22:00! h. WAND

PLAÇA DE SANT JAUME. MERCÈ MÚSICA

20:00! h. ESCOLA SUPERIOR LICEO

AVINGUDA DE LA CATEDRAL. MERCÈ MÚSICA
19:30h. BALKAN PARADISE ORCHESTRA
19:45h. THREJAY (jazz) TALLER DE MÚSICS
20:45h. JORDI GUERRERO (flamenc) TALLER DE MÚSICS
21:30h. ARIANA BARRABÉS (worls) TALLER DE MÚSICS
22:30! h. MIGUER ARCE (soul/funk) TALLER DE MÚSICS

DIMARTS 22 DE SETEMBRE!

PLAÇA DELS ÀNGELS. BAM
19:00h. JANE WEAVER
20:30h. LONELADY
22:00! h. SOLIDS

PLAÇA DE SANT JAUME. MERCÈ MÚSICA

20:00! h. ESCOLA SUPERIOR ESMUC

DIMECRES 23 DE SETEMBRE !

PLAÇA DELS ÀNGELS. BAM
21:45h. BOMBINO
23:15h. SAUN & STARR 00:45! h. VAUDOU GAME

PLAÇA JOAN COROMINES. BAM
21:00h. JULIE BRYRNE
22:30h. JUAN WAUTERS
24:00! h. BLANK REALM

PLAÇA DE SANT JAUME. MERCÈ MÚSICA
23:30! h. KAULAKAU & COBLA SANT JORDI CIUTAT DE BARCELONA

AVINGUDA DE LA CATEDRAL. MERCÈ MÚSICA
22:30h. JORDI SABATÉS ret homenatge a Bola de Nieve 00:30! h. RAÚL RODRÍGUEZ presenta RAZÓN DE SON

MEDITERRANIAMENT ESCENARI A LA PLATJA. MERCÈ MÚSICA
21:00h. JOAN DAUSÀ
21:30h. ELS AMICS DE LES ARTS
23:30h. ELS CATARRES
01:30h. OQUES GRASSES

DIJOUS 24 DE SETEMBRE !

PLAÇA DELS ÀNGELS. BAM EN FAMÍLIA
12:00h. “DOS PRINCESES BARBUDES”
13:00h. ROLLER DISCO 14:00h. YOGUITOS
15:00h. ROLLER DISCO
16:30h. YOGUITOS
17:00h. MINIMÚSICA “JOAN COLOMO, FREE FALL BAND, MARIA RODÉS, PAPA TOPO”!

Més informació http://lameva.barcelona.cat/bam/ca