35 SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONA (del 30 de març al 2 d’abril de 2017)

 

35 SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONA

 Del 30 de març al 2 d’abril de 2017

 

cat-click

 

 

El 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona se celebrarà del dijous 30 de març al diumenge 2 d’abril als palaus 1, 2.1, 4 i Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc. El certamen ha esdevingut la cita més important del sector a l’Estat i en referència internacional. En ell participen de manera activa autors, editors, llibreters, cadenes de llibreries, col·lectius i associacions de professionals i aficionats, distribuïdores de cinema, canals de televisió, diaris, emissores de ràdio i companyies de videojocs

Un dels eixos temàtics del certamen serà la presència de l’aviació en el còmic, un gènere del qual s’han publicat veritables obres mestres i que comptarà amb una gran exposició amb avions reals de diferents èpoques i diverses activitats pedagògiques i lúdiques. El Saló comptarà amb una gran exposició sobre el centenari de la revista TBO, que farà un repàs pels seus principals autors i sèries amb un apartat especial dedicat a Josep Maria Blanco, guanyador del Gran Premi del Saló en la passada edició. A més, oferirà una mostra dedicada al centenari del naixement de Will Eisner, un dels grans mestres del còmic nord-americà que ha influït en molts autors contemporanis. Els superherois també tindran el seu espai en l’exposició Superherois fora de control. Una altra de les mostres d’aquesta edició del Saló està dedicada a Fanhunter, una exitosa sèrie de còmic creada per Cels Piñol, que té les seves adaptacions a jocs de taula i novel·les. La programació d’exposicions també inclou una dedicada a Javi de Castro, guanyador del Premi a Autor Revelació de la passada edició, i al fanzine Nimio, vencedor de la seva categoria l’any passat. El certamen també acollirà una exposició de 1001 Associació Catalana de Tintinaires, dedicada als viatges de Tintin al voltant del món.

El Saló del Còmic oferirà al públic diverses activitats lúdiques i culturals: taller de còmic, taller d’aerografia, tallers d’animació, tallers d’impressió 3D, tallers de youtubers, espai infantil, zona de videojocs, concursos de cosplay, sales de conferències i presentacions..