39a Cursa El Corte Inglés (2 d’abril)

LA CURSA

17097794_1355281601199791_5199793074910879468_o

 

 

 

 

La 39a Cursa El Corte Inglés es presenta potenciant la seva vessant més solidària i amb algunes novetats destacades. La cita serà el diumenge 2 d’abril, però començarà a les 9.00 hores, mitja hora abans del que és habitual. Aquesta pot ser la primera Cursa de la història en que el número de dones superi al d’homes. L’any passat, la participació es va igualar quasi equitativament, havent tot just una diferència de 82 participants (32.369 homes per 32.287 dones).

 

L’organització confia en mantenir el lideratge europeu a les proves atlètiques populars i rigoroses, gràcies al xip de control de temps per tots els participants, avalat per la prestigiosa firma en esdeveniments esportius My Laps Sports Timing. Un lideratge que ja va aconseguir fa dos anys i va mantenir l’anterior, gràcies a les 64.656 persones que, en la passada edició, van córrer amb una referència exacta del seu temps.

La Cursa manté el recorregut de 10’766 km, certificat per la Federació Catalana d’Atletisme, i tornant a passar per l’interior de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Un pas que aquest any cobra especial rellevància al commemorar-se el 25é aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.

Passeig de Gràcia / Gran Via serà el punt de sortida per aquells atletes més competitius que corren amb el xip groc de la seva propietat. Com sempre, es dividiran per calaixos en funció del temps de cada participant; i aquells que també formen part de la Challenge BCN10k trobaran un control en el quilòmetre 10 per contrastar el seu temps. La resta de corredors populars (amb dorsal-xip) hauran d’agafar la sortida des de Plaça de Catalunya.

Inscripcions gratuïtes on-line

Les inscripcions s’inicien avui dijous, 2 de març, a través de la web cursaelcortingles.cat i finalitzaran el dijous 30 de març, a les 22.00 hores. Aquesta opció més sostenible serà obligatòria pels corredors amb xip groc, que podran formalitzar la inscripció fins la data indicada o fins completar els 10.000 participants. Aquestes persones que prefereixen formalitzar la seva inscripció de manera presencial, també podran fer-ho gratuïtament als stands especials ubicats als centres comercials de El Corte Inglés i Hipercor de tota Catalunya, fins el dia abans de la Cursa.

Encara més solidaris

Des de 1986, la Cursa El Corte Inglés ha associat una entitat perquè es beneficiï de tots els mecanismes de difusió que genera aquesta activitat. En aquesta 39ª edició, és Sant Joan de Déu (www.solidaritat.santjoandedeu.org / www.ohsjd.es) la entitat sense ànim de lucre adherida.

Atén i cuida a persones en risc d’exclusió social o en situació vulnerable a través de 400 centres distribuïts en 55 països del món. A l’àrea metropolitana de Barcelona, Sant Joan de Déu compta amb 11 centres per atendre a persones amb trastorns de salut mental, discapacitat intel·lectual o dependència, nens que pateixen alguna malaltia i persones que no tenen llar.

A tots els centres, es vetlla per la salut de les persones, però també per la seva dignitat i la seva inclusió social. I la solidaritat juga un paper molt important, ja que gràcies a les donacions i col·laboracions, es poden dur a terme programes per millorar la qualitat de vida de totes aquestes persones. Aquest 2017, Sant Joan de Déu celebra que fa 150 anys que pot reprendre la seva activitat a Espanya i ho va fer construint a Barcelona l’Hospital Maternoinfantil, actualment un centre de referència a Europa, gràcies a les donacions i la implicació de la societat.

Totes les accions es podran visualitzar en diversos vídeos que l’organització de la Cursa ha produït i que mourà per les seves xarxes socials per donar a conèixer, amb exemples pràctics, el dia a dia de Sant Joan de Déu en alguns dels seus centres a Catalunya.

#LaCursaECI

Sota el lema de ‘Correré perquè m’estimo’, es presenta aquesta campanya especialment significativa per a l’organització. Doncs els protagonistes de la mateixa formen part del voluntariat corporatiu que El Corte Inglés potencia des de fa diversos anys. Així, els diferents perfils que conformen la imatge i l’spot oficial de la 39ª Cursa tenen com a protagonistes a diferents empleats de diversos dels centres catalans. L’objectiu no és un altre que el de potenciar el talent dels més de 8.000 empleats que treballen a Catalunya, a més a més d’implicar-los a aquesta acció social. Una implicació que augmenta gràcies a la participació, també, d’un nodrit grup de corredors el mateix dia de la cursa.

La campanya manté el hashtag #LaCursaECI, que l’organització pretén convertir en un referent per tots els seguidors de la Cursa a cada una de les seves plataformes de Twitter, Facebook i Instagram.

Aquesta campanya es completa, com és habitual des de 1993, amb el suport de diferents personalitats del món de l’esport o la cultura que, de manera desinteressada, apadrinen la 39ª Cursa El Corte Inglés amb un missatge de suport a la cita solidaria més gran del món. Aquest any, el jugador del FC Barcelona, Andrés Iniesta; el jugador del RCD Espanyol, Gerard Moreno; la medallista olímpica en bàsquet femení, Laia Palau; la corredora d’alta muntanya, Núria Picas; l’actor Queco Novell i els cuiners germans Sergio i Javier Torres, s’han erigit en els prescriptors de l’actual edició. Tots ells han mostrat una sensibilitat exquisida per aquesta festa de l’esport popular i la solidaritat, que s’ha convertit en patrimoni de tots els barcelonesos i catalans.

Aigua Veri i Aquarius, avituallament oficial de la cursa

La 39a Cursa El Corte Inglés compta, un any més, amb els més de 20.000 litres d’Aquarius i els 50.000 litres d’aigua Veri que aquestes dues firmes, compromeses amb l’esport, posen a disposició de tots els participants.

A més a més, 1.300 persones asseguren la qualitat i els serveis de la cursa més gran d’Europa. Un ampli grup de representants del voluntariat corporatiu de El Corte Inglés, Guàrdia Urbana, personal de l’Institut Barcelona Esports, de la Federació Catalana d’Atletisme, de Sabadell Atletisme, de la Creu Roja i de Voluntaris 2000 garanteixen el seu bon funcionament durant els quasi 11 quilòmetres de recorregut de la prova.