52è CONCURS INTERNACIONAL DE CANT FRANCESC VIÑAS ( inaguració 17 de gener)

52è CONCURS INTERNACIONAL DE CANT FRANCESC VIÑAS

ObtenerImagen

Dissabte 17 de gener, Risto Mejide inaugurarà el concurs amb un pregó al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, amb presència de l’alcalde

El certamen reuneix 607 participants de 61 països en la seva edició més internacional

El proper dimarts 20 de gener tindrà lloc al Liceu la presentació de la 52a edició del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, que enguany comptarà amb la participació de 607 cantants de 61 països, essent l’edició més internacional de la història.

Dissabte 17 de gener, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, amb la presència de l’alcalde Xavier Trias. El presentador Risto Mejide serà l’encarregat de pronunciar el pregó i tot seguit el tenor Francisco Araiza, acompanyat per la pianista Vèronique Werklé, oferirà un recital.

En aquesta ocasió, el certamen compta amb 607 cantants (274 sopranos, 64 mezzosopranos, 4 contralts, 133 tenors, 8 contratenors, 77 barítons, 27 baixos i 20 baixos-barítons) de 61 estats diferents, entre els quals Corea aporta 157 cantants.

Després de les proves eliminatòries realitzades a París, Nova York, Londres, Milà, Berlín, Beijing, Los Angeles i Madrid, des de el 14 i fins el 16 de gener es celebren les proves eliminatòries a Barcelona, al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Del 18 al 21 de gener, a les 14.30 h., tindran lloc les eliminatòries al Conservatori Superior de Música del Liceu, c. Nou de la Rambla 88.

El 23 de gener, a les 15 h., el Gran Teatre del Liceu acollirà la Prova Final i proclamació pública del veredicte del jurat.

El 25 de gener, a les 18 h., se celebrarà al Teatre el concert final dels premiats, acompanyats per l ́Orquestra Simfònica del Liceu, dirigida per Gueràssim Voronkov. A l ́entreacte es farà el lliurament de premis als guanyadors.

Un dia abans, el 24 de gener, a les 18.30 h., al Foyer de Liceu tindrà lloc “Una tarda amb Raina Kabaivanska”, membre del jurat, presentada per Christina Scheppelmann, directora Artística General del Liceu. Audicions musicals discogràfiques.