87 pianistes de 34 nacionalitats diferents participaran en el Concurs Maria Canals Barcelona del 23 de març i el 4 d’abril

87 pianistes de 34 nacionalitats han estat escollits per participar al Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona, que compta amb un jurat d’avalat prestigi

 

  • Un total de 87 pianistes d’una mitjana d’edat de 23,50 anys procedents de 34 nacionalitats diferents han estat seleccionats d’entre els 240 inscrits per participar al Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona
  • Han estat acceptats 7 espanyols, dels quals 3 són catalans
  • El jurat està format per 9 professionals d’avalada trajectòria
  • El Concurs tindrà lloc entre el 23 de març i el 4 d’abril al Palau de la Música Catalana

 

b11d26be-5fc3-4547-b0e2-262ac7e79b5b

 

 

 

 

 

 
La 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona, el certamen de més prestigi a Espanya, comptarà enguany amb 87 pianistes de 34 nacionalitats diferents, dels quals 60 són homes i 26 són dones, amb una mitjana d’edat de 23,50 anys. Aquesta selecció s’ha fet amb una comissió artística sota la supervisió del director artístic del Concurs, Carlos Cebro, que és també president del jurat. La novetat d’aquest any ha estat el canvi d’edat dels inscrits, que s’acceptaven entre 17 i 28 anys, i el jurat ha considerat oportú acceptar-ne 2 de 17 anys. A més, han estat acceptats 7 espanyols, dels quals 3 són catalans. Es poden consultar els noms dels pianistes que formaran part del 65è Concurs Internacional de Música Maria Canals aquí.

Enguany s’havia assolit un nou rècord de participants inscrits ja que un total de 240 joves talents, 40 més que l’edició passada, es van presentar al concurs. Són pianistes que procedeixen de 35 nacionalitats diferents d’entre 17 i 28 anys. Els països més representats han estat Corea, seguida de Japó, Xina i Russia. La majoria de joves inscrits resideixen a Alemanya, Estats Units i Gran Bretanya.

Entre el 23 de març i el 4 d’abril, Barcelona tornarà a ser la ciutat mundial del piano, aplegant alguns dels millors joves pianistes de tot el món. Els membres del prestigiós jurat presidit per Carlos Cebro (Uruguai/França), director artístic del concurs, es fan públics en el mateix moment que es coneixen els pianistes acceptats, seguint amb la línia de rigorositat que marca el Concurs. Enguany en formen part Albert Attenelle  (Espanya), Tomas Böckheler (Alemanya), Ewa Osinska (Polonia), Pavel Nersessian (Rússia), Sunghoon Simon Hwang  (Corea del Sur), Danielle Laval (França), Mladen Tcholitch (Serbia/França), Begoña Uriarte (Espanya/Alemanya). Cal recordar que els membres del jurat no han pogut presentar ni alumnes ni familiars al certamen.

A més, el Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona fa una crida a totes aquelles famílies que tenen un piano a casa i volen donar l’oportunitat d’estudiar a hores convingudes els joves participants del concurs. És una bonica manera de participar en un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat i sentir el piano de casa tocat en mans de professionals. Adreceu-vos a aquest enllaç per emplenar la sol.licitud. Recordem que les entrades de les proves i la final ja estan a la venda aquí.

Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona

El concurs s’estructura en dues proves eliminatòries, una semifinal i una gran final amb orquestra. Aquestes proves se celebren a la prestigiosa sala de concerts del Palau de la Música Catalana, on el concurs hi té les seves oficines. Els premiats s’enduen més de 80.000€ en premis, entre els premis principals (el primer és el Premi Fundació Jesús Serra, dotat amb 25.000€; el segon l’atorga la Fundació Carulla, i suma 10.000€, i el tercer és el Fundació Lluís Coromina, amb 6.000€ de dotació), a banda dels especials i els concerts en sales de prestigi, entre les quals es troba el Palau de la Música Catalana. Tot plegat, un total de 25 recitals i concerts amb orquestra remunerats, la majoria dels quals són possibles gràcies a la Fundació Jesús Serra i el suport de Yamaha.

Els concursants que van quedant eliminats en les successives proves tenen l’oportunitat de participar en l’OFF Concurs, el programa divulgatiu, educatiu i social de l’Associació Maria Canals Barcelona que inclou totes les iniciatives que van més enllà del prestigiat concurs i que promouen l’accés a la música i la pràctica amateur per part de grans i petits, en l’educació reglada i no reglada, per transmetre que l’exercici i el gaudi de la música són essencials per al desenvolupament personal de tots i totes.

El Concurs Internacional de Música Maria Canals és el degà dels concursos de música a l’Estat. Creat l’any 1954, des de llavors s’ha celebrat de manera ininterrompuda cada any. És membre de la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música des de 1958 –de fet, és l’únic concurs català que en forma part- i l’Alink-Argerich Foundation. El 2018, durant la celebració del concurs, el Maria Canals Barcelona va acollir, al Palau de la Música Catalana, la I Conferència Mundial de Concursos de Piano.