L’Auditori acull la preestrena d’ETS MÚSICA, la nova proposta del Canal 33 amb l’OBC de protagonista

L’Auditori acull la preestrena d’ETS MÚSICA, la nova proposta del Canal 33 amb l’OBC de protagonista

1426861608733

 

 

 

 

 

 

 

Les prop de 6000 persones que assistiran aquest cap de setmana al concert de l’OBC Water Music de Händel podran veure en primícia dos capítols d’ETS MÚSICA

Tothom qui assisteixi aquest cap de setmana i el que ve a L’Auditori per veure l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya es trobarà amb una agradable sorpresa. Just abans del concert podrà gaudir en primícia de dos capítols d’ETS MÚSICA, una nova proposta audiovisual de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en coproducció amb L’Auditori. ETS MÚSICA es començarà a emetre a partir del dilluns dia 30 al Canal 33 al voltant de les 22h de la nit i es podrà veure un capítol diferent cada dia.

ETS MÚSICA ens presenta els clàssics orquestrals des d’una mirada nova i refrescant: la que ens ofereixen persones que no tenen a veure amb la música ni amb d’altres disciplines artístiques: un fuster, una xarcutera, un bomber o un entrenador de futbol. Fins a vint-i-unA persones de formació diversa ens conviden a compartir, mitjançant el seu testimoni espontani i emocionat, una gran obra de la història de la música que acaben de descobrir. Es tracta de fragments molt coneguts d’autors com Mozart, Beethoven, Dvorak, Txaikovski, Mahler o Bernstein entre d’altres, interpretats impecablement per l’OBC des de L’Auditori de Barcelona, dirigida per Xavier Puig, i amb una posada en escena i realització per viure la música en primera persona; per adonar-nos que, al capdavall, tots som música.

L’OBC ofereix aquest cap de setmana el seu programa número dinou que porta per títol Water Music de Händel. En aquesta ocasió sonaran a la Sala 1 Pau Casals tres noms indiscutibles del repertori simfònic de tots els temps -Händel, Mozart i Beethoven- i tres obres indispensables: la suite orquestral més popular escrita mai a Anglaterra, Water Music, l’obra més elegant dedicada al duet solista violí-viola, la Sinfonia Concertante i l’obertura més interpretada del genial Beethoven, Coriolà. Un concert que dirigirà el director convidat Jan Willem de Vriend que en aquesta ocasió ha preparat uns disposició ben singular dels músics col·locant els metalls en diferents punts de la sala per aconseguir una sonoritat única. També comptarem amb el violí de Vilde Frang i la viola de Lawrence Power, com a solistes.