“A CADA REY SU MERECIDO” estrena 3 de Febrer 2016

bannerACRSM“A CADA REY SU MERECIDO”

“Dile a todos que la guerra es mala, que parece que todavía no lo saben.”

“A cada Rey su merecido” arriba al Versus Teatre

Una obra que cau com una bomba en la nostra consciència i que amb la simplicitat aparent del melodrama posa de manifest la cruesa de les guerres.

El proper 3 de Gener s’estrena al Versus Teatre la nova producció de Laboina Produccions. Després dels seus dos darrers espectacles, “CLOACA” i “LA PEIXERA” amb gran èxit de públic i crítica, i més d’un any en cartellera, presenten la seva primera obra en castellà i amb un gènere completament diferent a les seves dues predecessores.

Aquest nou espectacle està escrit per Fèlix Herxog i estarà dirigit una vegada més per Oscar Molina amb un repartiment format per David Solans (Merlí, Fill de Caín), Julio Alonso (Vis a vis, Águila Roja) i el propi Félix Herzog (La Riera, El Temps de les Paraules).

Un espectacle explosiu i penetrant

“A cada Rey su merecido” ens duu a una guerra perpètua, un conflicte que ara ha travessat els murs de la casa del vell Odell enfrontant als seus dos néts, Zarek i Agatón. Un text que, en essència, torna a qüestionar les guerres fratricides, de qualsevol cultura i temps, els llaços i llinatges familiars i que proposa tornar a les bases de qualsevol conflicte i deixar que l’espectador torni a plantejar-se el “sempre ha estat així, i així seguirà sent”.

Mancat d´una localització determinada tot ressona i a través del verb i la pulsació dels personatges sentirem l’absurd d’aquests ideals que porten a morts i assassinats incomprensibles .

Els personatges

En Zarek (David Solans) és el germà petit. És el personatge més sensible de l´obra. Els desenvolupaments produïts per la guerra l´han fet créixer més ràpid per l´edat que li correspon. Pateix constantment els abusos d’autoritat del seu germà Agatón. La seva relació d´admiració per l´avi, aniran minvant segons els transcorre de l´historia.

L’ Agatón (Félix Herzog) és el germà gran i qui es cuida de l’avi i del seu germà petit. Vol protegir la seva família per sobre de tot i farà el que calgui per aconseguir-ho. És treballador i autoritari. La relació que manté amb Zarek és d´amor i odi, una relació fraternal que els duu a moments de gran tensió.

L’Odell (Julio Alonso), l’avi, és un pobre home que es va retirar a viure lluny de la ciutat per no seguir patint els efectes de la guerra. Té greus problemes amb l’alcohol i de vegades sembla que no hi toca gaire. Té un clar preferit entre els seus dos néts.

Dossier de premsa i material gràfic i audiovisual: http://versusteatre.com/a-cada-rey-su-merecido/

Fitxa Tècnica

DEL 03 de GENER AL 05 de FEBRER de Dijous a Dissabte a les 20:00h i Diumenge a les 18:00h

Funcions prèvies del 27/12 al 30/12 a les 20:00h

Espectacle en castellà

Duració: 80 minuts

Dramatúrgia: Felix Hérzog

Direcció: Oscar Molina

Ajudant de Direcció: Maria Ten

Companyia: Laboina Produccions

Repartiment:
Julio Alonso
Felix Hérzog
David Solans

Producció i Distribució: Laboina Produccions

Disseny d’il·luminació: Daniel Gener

Disseny sonor: David Solans

Disseny gràfic: Daniel Ballesteros

Espai escènic: Josep Maria Blesa i Jofre Blesa