Actualidad

La moda upcyc ling torna a Barcelona de la mà del Po st Industrial Fashion Show 13 d´octubre

La moda upcyc ling torna a Barcelona de la mà del Po st Industrial Fashion Show

CARTEL PIFS 2018 ing

 

 

 

 

 

 

 

La segona edició del PIFS mostrarà a la passarel·la nous dissenys d’avantguarda fets amb materials reutilitzats. Els assistents gaudiran d’un espectacle diferent amb música en directe i podran conèixer els dissenyadors a l’espai d’exposició i networking.

La globalització i la irrupció del model fast fashion han canviat el ritme de distribució i producció de la moda. Aquest model implica una producció tèxtil socioeconòmicament injusta, així com impactes ambientals negatius com el malbaratament de recursos i la generació de residus.

El concepte Post Industrial Fashion vol ser una alternativa viable a aquest model i reconeix l’upcycling (reutilització creativa de materials a través del disseny) com una eina per impulsar un canvi cap a una economia circular i una nova societat més respectuosa amb el medi ambient i les persones.

El dissabte 13 d’octubre el Post Industrial Fashion Show (PIFS) torna a la Nau Bostik, un esdeveniment gratuït i obert a la ciutadania impulsat per l’associació sense ànim de lucre Post Industrial Community, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Ecoembes i Cafès Novell que mostrarà una forma innovadora i responsable de dissenyar moda. Durant tot el dia hi haurà una exposició de maniquins que lluiran dissenys upcycling i recycling, gràcies a la col·laboració amb Atrezzo Barcelona i Odos Visual Merchandising.

El PIFS començarà a les 19h amb una desfilada, presentada per Sustainable Man, dels dissenyadors upcycling, entre els quals destaquen: AU-RA, Back to Eco, Creativvo, YNHOIA, Zortziak bat, INTO, Anna Trash, Del Través y Virginia Rondeel Upcycling Collection amb la participació especial de Maria CleLeal patrocinada per Ecoembes

Els dissenys es lluiran en cossos reals, models de diferents edats i procedències acompanyats de la música en directe de la ma de Gadson&LaCroix. Igualment durant la desfilada s’intentarà sensibilitzar el públic amb imatges i missatges d’altres problemes ambientals i socials que comporta el sector de la moda.

Qui vulgui conèixer més sobre el moviment Post Industrial Fashion, en finalitzar la desfilada, a les 20h, tindrà lloc el Meet the Designers un networking-còctel amb els dissenyadors i representants de la Post Industrial Community per conèixer de primera mà les seves creacions i filosofia.

A més el mateix dia la Nau Bostik acull altres activitats complementàries al PIFS com l’’Eat Street: a street food playground’, on poder degustar diferents especialitats gastronòmiques o la cinquena edició de la ‘Bienal de Fotografia artística y Documentada’

___respect, rethink, reset, recycle, repair, recharge___

Info: Post Industrial Fashion Show (PIFS)