ACORAR / Toni Gomila (del 25 de febrer a 22 de març de 2015) La Seca/ Espai Brossa

ACORAR / Toni Gomila

Acorar_web_457

Torna a Barcelona, després de triomfar a Balears i a Catalunya, “una creació excepcional que hauria de ser declarada d’utilitat pública.”

Sala Joan Brossa

Dates
Del 25 de febrer a 22 de març de 2015

Sinopsi

Acorar és una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre què és allò que ens defineix, què és allò que fa que -encara- existeixi la nostra comunitat. El text pren per excusa narrativa la descripció d’una jornada de matances a Mallorca. I d’aquí el títol de l’espectacle. La d’acorar era una feina reservada al més expert, perquè no és gens senzilla de fer, i avui en dia ben pocs en saben. A partir d’un minúscul fet cassolà, oferim una visió universal que provoca una reflexió en l’espectador sobre el seu món més íntim. Arribarem a la secreta intimitat de cadascú perquè allò que oferim és universal.

L’espectacle torna a Barcelona després de triomfar a les Balears i a tota Catalunya la temporada passada, amb més d’una desena de premis i més de 30.000 espectadors. Guanyadora del Premi Crítica Serra d’Or, que reconeix les millors obres escrites en llengua catalana. ACORAR ha estat reconegut com a Millor text de teatre català i nominada als Premis Max en la categoria d’Espectacle Revelació així com també ha rebut la menció especial als Premis Ciutat de Barcelona que atorga l’Ajuntament de la ciutat. Així mateix, Toni Gomila ha estat nominat als premis Butaca en la categoria de Millor Actor.

Amb aquest espectacle, la companyia mallorquina Produccions de Ferro torna a Barcelona, després de presentar-hi els espectacles Els Convidats, dirigit per Cristina Cervià i TOT, dirigit per Rafael Spregelburd.

Fitxa artística

Text i interpretació
Toni Gomila

Direcció
Rafel Duran

Ajudant de direcció
Antònia Jaume

Espai escènic i vestuari
Rafel Lladó

Il·luminació i so
Rafel Febrer

Construcció
Kake Portas

Màscara
Margalida Munar

Veus en off
Antònia Jaume i Miquel Torrens

Enregistraments vídeo
Jaume Miralles

Assessorament lingüístic
Margalida Quetglas

Fotografia i disseny
Francesc Messeguer

Comunicació
Cristina Bugallo

Producció executiva
Toni Gomila i Cristina Bugallo

Horaris De dimecres a dissabte a les 21.00 h. Diumenge a les 19.00 h.

Durada 60 minuts