Actes Dia Mundial del Teatre 2014 (24 i 27 de març) Barcelona

Actes Dia Mundial del Teatre 2014

1920268_622342044509429_586462400_n

El dia 27 de març està declarat com el Dia Mundial del Teatre i per aquest motiu, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i els Teatres Públics de Barcelona, en col·laboració amb altres entitats, organitzem conjuntament tot un seguit d’actes per commemorar aquesta diada.

Enguany, igual que l’any passat, el gruix dels actes es duran a terme el dilluns 24 de març (dia de descans de la professió) a partir de les 18h.

DIA 24 DE MARÇ

Acte festiu-reivindicatiu a la Plaça Universitat de les 18h fins les 21h:
«Si el públic no va al teatre, el teatre anirà al públic» Sota aquest lema s’han programat una sèrie d’actes de caire festiu alhora que reivindicatiu on els professionals de les Arts Escèniques surtiran al carrer per apropar el teatre a la ciutadania i fer de la ciutat un gran escenari teatral per a tothom.

Actuacions en forma de «tast» d’espectacles en cartellera: els assistents a l’esdeveniment podran veure i parlar a peu de carrer amb els protagonistes de les obres del moment. Per això s’habilitaran un escenari i punts informatius per on passaran les diferents produccions de les companyies i sales teatrals de la ciutat.

Lectura dels Manifestos del Dia Mundial del Teatre 2014:

Comptarem amb la participació de Clara Segura que llegirà el Manifest Internacional escrit per Brett Bailey, dramaturg i director sud-africà, i amb Àngels Bassas que farà el mateix amb el Manifest de l’AADPC, del qual també n’és l’autora.
A més a més hi haurà espectacles de teatre de carrer, maquillatge i globus pels infants.

Durant tot l’acte es recolliran signatures per demanar la rebaixa de l’IVA cultural.

18:10 h. Osset meu Antic Teatre
18:30 h. Germans de Sang Teatre del Raval
18:45 h. Lo nostre no funciona Bolos de Mali Baili
19h Lectura de Manifestos
19.:20 h. Boig Per Tu Teatre Borràs
19:40 h. Lucy Live Antic Teatre
20 h. Lo tuyo y lo mio Club Capitol
20:20 h. Carmen Almeria Teatre
20:40 h. Fantasmas Cafè Teatre Llantiol
21 h. Transtorners Aquitània Teatre

Acte Teatre Romea a les 20 h (C/ Hospital 51):

Abans d’iniciar la conferència es llegiran els Manifestos del Dia Mundial del Teatre, l’Internacional a càrrec de Clara Segura i el de l’AADPC per Àngels Bassas.
Conferència amb Montserrat Carulla “Una vida de teatre”. Montserrat Carulla oferirà una conferència sota el títol “Una vida de teatre”. Una xerrada molt especial i personal al voltant de les experiències pròpies viscudes durant tota la seva vida dedicada a l’art de la interpretació, l’any que ha anunciat que s’acomiada dels escenaris. Sortiran a la llum anècdotes d’artistes, companys de professió, directors d’escena, etc, que han acompanyat a la gran dama del teatre català durant la seva trajectòria vital i professional.

DIA 27 DE MARÇ
Acte d’Inauguració de la Ronda de les Actrius a la Plaça Margarida Xirgu a les 13h
La Penya Carlos Lemos, que de fa 41 anys atorga el Premi Memorial Margarida Xirgu, en col·laboració amb l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, i els Ajuntaments de Molins de Rei i Barcelona, ha plantat 41 plaques amb el nom de cada guanyadora entre l’arbrat de la plaça Margarida Xirgu de Barcelona, creant així una ronda ben teatral.

Lectura dels Manifestos ( Internacional i de l’AADPC) del Dia Mundial del Teatre 2014 als Teatres de Catalunya

Aquest dia als Teatres de Catalunya, es llegirà un dels Manifestos del Dia Mundial del Teatre, textos que expressen l’estat de les arts escèniques tant a Catalunya com a la resta del món.