AGENDA ANTIC TEATRE *Desembre 2015*

709a0c77-7d9d-454d-839b-c5fcc0cea15f

 

 

 

 

AGENDA ANTIC TEATRE
*Desembre 2015*

WAMS CINE CLUB PRESENTA: 80 CLUB KID NEW YORK TRIBUTE

Dates: 3 de Desembre

Hores: 21h

Organitza: Eduardo Gión i Raúl Hidalgo

Activitat: WAMS CINE CLUB PRESENTA: 80 CLUB KID NEW YORK TRIBUTE

Gènere / Temàtica: Cinema, performance i exposició fotogràfica

Durada: 120 minuts

Preu: 8€

Un homenatje al moviment underground de New York dels 80 i al moviment Club Kids que es va crear al voltant d’aquest fenomen.
Tenim la sort de presentar per primera vegada a Espanya un recopilatori de vídeos inèdits del cineasta americà Nelson Sullivan. Amb la seva càmera de vhs va gravar tota l’escena disco i nocturna de Nova York.

 

A.U.R.A

Dates: 5 i 6 de Desembre
Hores: dissabte 21h, diumenge 20h
Artista – Companyia: Abast Elàstic
Durada: 45 minuts
Preu: 10€

A.U.R.A és un esdeveniment coreogràfic que necessita del públic per existir. Amb el pretext de llegir l’aura i d’oferir una sessió pseudoterapèutica, els mestres de cerimònia situen els espectadors sota el focus d’atenció. Un espectacle de teatre-dansa, que presenta una instal·lació basada en la interacció, tant dels diferents mitjans que entren a escena (dansa, text, visuals i música) com la del públic, que serà l’eix vertebrador de les escenes. Un ritual lúdic, divertit i participatiu que transita des de la creença cap a la crítica, des del cinisme adult cap a la fascinació més infantil.

 

TACET

Dates: 8 de Desembre

Hores: 16:30h

Organitza: G.R.U.A

Artista/Companyia: Cris Blanco, Ernetos Collado, Carme Torrent
Espectacle: TACET

Gènere / Temàtica: Noves Dramaturgies

Durada: 60 minuts

Preu: 10€

El silenci d’un cos quan es mou. El silenci de l’escena. El silenci de la platea. El silenci en una conversa. El silenci del carrer. El silenci dels veïns. El silenci dels mitjans. El silenci polític. Un minut de silenci. TACET.
John Cage va voler desafiar la pròpia naturalesa de la música amb la seva obra 4’33’’, a la partitura de la qual només hi apareix la paraula tacet, que indica que l’intèrpret ha de guardar silenci i no tocar el seu instrument durant quatre minuts i trenta tres segons.

 

 

El Desplume. Antic Teatre Cabaret

Dates: 9 de Desembre
Hores: 21h

Organitza: Edu Gión

Artista/Companyia: Víctor Guerrero, Gilda Love i Artistes convidats

Espectacle: El Desplume. Antic Teatre Cabaret

Gènere / Temàtica: Cabaret/Revista

Durada: 90 minuts

Preu: 10€

Antic Teatre es vestirà amb lluentons. Un cop al mes, l’Antic Teatre Cabaret proposarà un recorregut pel verdader cabaret dels 70, pels seus locals, els seus artistes i el seu ambient canalla. Més que una obra de teatre, Antic Teatre Cabaret serà una festa, un tribut i un homenatge a tots aquells que van lluitar per donar-li color a una Barcelona gris i asfixiada.

Aquesta nova etapa del DESPLUME serà un retorn al cabaret més íntim, més aprop teu.

Antic Teatre Cabaret serà un lloc de trobada pels amants d’aquest gènere i permetrà descobrir a aquells que ho desconeixen el que significa una verdadera vetllada cabaretera.

Bailografía

Dates:10, 11, 12 i 13 de Desembre
Hores: 21h, diumenge 20h
Artista/Companyia: Juan Carlos Lérida
Gènere / Temàtica: Nous llenguatges del cos/ Noves dramturgies
Durada: 60 minuts
Preu: 10€

Grafia del ball. Traç coreogràfic d’un cos. O al cos. Un lloc de trobada entre dues temporalitats: del present i de l’absència. Petjada de la memòria, cicatriu i sender. F.LR Parra

Una peça composada a partir d’una retrospectiva a la seva trajectòria, amb una revisió natural de la mà del mateix pas del temps i la seva experiència i evolució. Cada nit acudirà un artista convidat a compartir aquesta biografia ballada.

Certs records són com amics comuns, saben fer reconciliacions. Marcel Proust.

[Antic for kids!] Tisomàtic plays CaraGanyotes

Dates: 13 de Desembre
Hores: 12h

Artista/Companyia: Tirsomàtic. Tirso Orive Liarte

Gènere / Temàtica: Taller-performance de caràcter lúdic i creatiu

Durada: 60 minuts

Preu: 8€

Activitat lúdica i creativa on mitjançant l’ús de dispositius digitals i del maneig manual d’objectes, els nens podran construir una aventura mentre experimenten amb l’entorn i amb ells mateixos. El moviment dels seus cossos constitueix l’eina principal de interactuació amb els continguts gràfics i sonors d’aquest recorregut. Aquestes accions, queden enregistrades per les càmeres web i la càmera d’infrarojos -kinect-. Així, amb les seves mans mouran varetes i modificaran el contingut de la pantalla. També mouran amb el seus caps, pilotes i boles del món. I amb tot el seu cos, ballaran amb curiosos avatars.

Ritme en el temps. Projecte Comunitari de l’Antic Teatre amb les veïnes del casc Antic

Dates: 20 de Desembre
Hores: 20h

Artista/Companyia: Isabel Ollé, Quim Cabanilles i veïnes del Casc Antic

Gènere / Temàtica: Projecte comunitari de l’Antic Teatre

Durada: 50 minuts

Preu: 6€ (en suport del projecte)

Ja és el quart any que les veïnes de l’Antic Teatre ballen regularment a la nostra sala. Elles són la Carmen, la Teresa, la Pepi, la Pili, l’Aurora, la Rosario, l’Alsi, la Pilar, la Núria, la Mª Carme, l’Emilia, la Pepa, l’Enrique, la Carme, el Jonhattan, la Maria Isabel i la Lluïsa 14 dones i 2 home d’entre 65 i 91 anys, veïnes del Casc Antic de Barcelona. Algú ha comentat, després de veure-les, que podrien ser les «iaies» que tenim alguns a casa, o bé les «iaies» que algunes serem algun dia. I és que aquest grup es mereix, més que ningú, i al seu mateix barri, disposar de visibilitat, espai i recursos per a poder expressar de forma artística tot allò que tenen per explicar.

Amb aquesta, ja seran nou les mostres artístiques al públic de l’Antic Teatre, formant part, inclús, en tres ocasions, de la programació del Festival GREC. En cada actuació, es proposen un nou repte i intenten portar cada cop més lluny la seva capacitat artística.

Liminal GR: Pop-stars, corn-flakes, sex-porn

Dates: 22 de desembre
Hores: 19h

Organitza: Transit projectes

Gènere / Temàtica: Espai de difusió creativa

Durada: 120 minuts

Preu: 5€ + IVA (6,05€)

Pop-stars, corn-flakes, sex-porn
En els darrers anys s’ha desplegat una plèiade d’ídols femenins en el pop. Un nou mite d’una noia que afirma la seva feminitat amb vehemència i controla amb fermesa la seva vida personal i la seva carrera. Acceptem a la Madonna com a activista de la causa feminista? O només a la Lady Gaga perquè és una mica rareta, (queer)? Com ens hem de manejar en aquesta nova mitologia pop? Ens hem d’alarmar per una suposada sexualització de la infància o una infantilització de la sexualitat?

Festa Cap d’Any a l’Antic Teatre 2016

Festa electrònica amb Dj-set i Live Visual
1 de Gener de 2016 a partir de les 00:30h

Antic Teatre:

Antic Teatre

WAMS CINE CLUB PRESENTA: 80 CLUB KID NEW YORK TRIBUTE

Fechas: 3 de Diciembre
Hora: 21h
Organiza: Edu Gión y Raúl Hidalgo
Actividad: WAMS CINE CLUB PRESENTA: 80 CLUB KID NEW YORK TRIBUTE
Género / Temática: Cine, performance y exposición fotográfica
Duración: 120 minutos
Precio: 8€

Un honemaje al movimiento underground de New York de los 80 y al movimiento Club Kids que se creo en torno a ese fenómeno.
Tenemos la suerte de presentar por primera vez en España un recopilatorio de videos inéditos de el cinenasta americano Nelson Sullivan, que con su cámara de vhs grabó toda la escena disco y nocturna de Nova York.

A.U.R.A

Fechas: 5 y 6 de Diciembre
Hora: sábado 21h, domingo 20h
Artista/Compañía: Abast Elàstic
Género / Temática: Nuevos lenguajes del cuerpo
Duración: 45min
Precio: 10€

A.U.R.A es un acontecimiento coreográfico que necesita del público para existir. Bajo el pretexto de leer el aura y de ofrecer una sesión pseudo-terapéutica, los maestros de ceremonia sitúan a los espectadores bajo el foco de atención. Un espectáculo de teatro-danza, que presenta una instalación basada en la interacción, tanto de los diferentes medios que entran en escena (danza, texto, visuales y música) como la del público, que será el eje vertebrador de las escenas. Un ritual lúdico, divertido y participativo que transita desde la creencia hacia la crítica, desde el cinismo adulto hacia la fascinación más infantil.

TACET

Fechas: 8 de Diciembre
Horas: 16:30h

Organiza: Cris Blanco, Ernesto Collado, Carmen Torrent

Espectáculo: TACET

Género / Temática: Nuevas dramaturgias

Duración: 60 minutos

Precio: Entrada 10€

El silencio de un cuerpo cuando se mueve. El silencio de la escena. El silencio de la platea. El silencio en una conversación. El silencio de la calle. El silencio de los vecinos. El silencio de los medios. El silencio político. Un minuto de silencio. TACET.

John Cage quiso desafiar la propia naturaleza de la música con su obra 4’33’’, en la partitura de la cual solo aparece la palabra tacet, que indica que el intérprete tiene que guardar silencio y no tocar su instrumento durante cuatro minutos y treinta tres segundos.

El Desplume. Antic Teatre Cabaret

Fechas: 9 de Diciembre

Hora: 21h

Organiza: Antic Teatre & Edu Gión

Artista/Compañía: Víctor Guerrero, Gilda Love y artistas invitados

Espectáculo: El Desplume. Antic Teatre Cabaret

Género / Temática: Cabaret/Revista

Duración: 90 minutos

Precio: 10€

Antic Teatre se viste de lentejuelas. Una vez al mes, Antic Teatre Cabaret propondrá un recorrido por el verdadero cabaret de los 70, por sus locales, sus artistas y su ambiente canalla. Más que una obra de teatro, será una fiesta, un tributo y un homenaje a todos aquellos que lucharon por darle color a una Barcelona gris y asfixiada.

En esta nueva etapa, El Desplume se convertira en un cabaret más intimo más cerca de tí.

Antic Teatre Cabaret será un lugar de encuentro para los amantes de este género y permitirá descubrir a aquellos que lo desconocen lo que significa una verdadera velada cabaretera.

Bailografía

Fechas: del 10 al 13 de Diciembre
Horas: 21h, domingo 20h

Artista/Compañía: Juan Carlos Lérida

Espectáculo: Bailografía

Género / Temática: Nuevos lenguajes del cuerpo

Duración: 60 minutos

Precio: Entrada 10€

Grafía del baile. Trazo coreográfico de un cuerpo. O en el cuerpo. Un lugar de encuentro entre dos temporalidades: la del presente y la de la ausencia. Huella de la memoria, cicatriz o sendero. F. LR Parra

Una pieza compuesta a partir de una retrospectiva a su trayectoria, con una revisión natural de mano del propio paso del tiempo y su experiencia y evolución. Cada noche acudirá un artista invitado a compartir esta biografía bailada.

Ciertos recuerdos son como amigos comunes, saben hacer reconciliaciones. Marcel Proust

Tisomàtic plays CaraGanyotes

Fechas: 13 de Diciembre

Hora: 12h

Artista/Compañía: Tirsomàtic. Tirso Orive Liarte

Espectáculo: Tisomàtic plays CaraGanyotes

Género / Temática: Cabaret/Revista

Duración: 120 minutos

Precio: 8€

Actividad lúdica y creativa donde a través del uso de dispositivos digitales y el manejo manual de objetos, los niños podrán construir una aventura mientras experimentan con el entorno y con ellos mismos. El movimiento de sus cuerpos queda registrado por las cámaras web y de infrarrojos -kinect- instaladas en la sala, y constituye la herramienta básica de interactuación con los contenidos gráficos y sonoros de este recorrido. Con las manos moverán varitas, con sus cabezas, pelotas y bolas del mundo, y con todo su cuerpo bailarán con curiosos avatares.

Ritme en el temps. Proyecto comunitario de Antic Teatre

Fechas: 20 de Diciembre
Hora: 20h
Espectáculo: Ritme en el temps
Genero / Temática: Proeycto comunitario de Antic Teatre con las vecinas del Casc Antic
Duración: 60 minutos
Precio: 6€ (en apoyo al proyecto)

Ya hace 3 años que las vecinas del Antic Teatre bailan regularmente en nuestra sala. Ellas son Carmen, Teresa, Pepi, Pili, Aurora, Rosario, Alsi, Pilar, Núria, Mª Carme, la Emilia, la Pepa el Enrique, la Carme, el Jonhattan, la Maria Isabel Bogado y la Lluïsa. Todas son mujeres entre 65 y 91 años, vecinas del Casc Antic de Barcelona. Alguien ha comentado, después de verlas, que podrían ser las «yayas» que tenemos algunos en casa, o bien las «yayas» que seremos algunas algún día. Y es que ellas se merecen, más que nadie, y en su mismo barrio, disponer de visibilidad, espacio y recursos para poder expresar de forma artística todo lo que tienen para explicar.

Liminal GR: Pop-stars, corn-flakes, sex-porn

Fechas: 22 de Diciembre
Hora: 19h
Organiza: Transit proyecte
Genero / Temática: Espacio de difusión creativa
Duración: 120 minutos
Precio: 5€ +IVA (6,05€)

Pop-stars, corn-flakes, sex-porn

En los últimos años se ha desplegado una pléyade de ídolos femeninos en el pop. Un nuevo mito de una chica que afirma su feminidad con vehemencia y controla con firmeza su vida personal y su carrera. ¿Aceptamos a Madonna como un activista de la causa feminista? ¿O solo a Lady Gaga porque es un poco rarita, (queer)? ¿Cómo nos tenemos que manejar en esta nueva mitología pop? ¿Nos tenemos que alarmar por una supuesta sexualización de la infancia o una infantilización de la sexualidad?

Festa Cap d’Any a l’Antic Teatre 2016

Fiesta electrónica con Dj-set y Live Visual
1 de Enero de 2016 a partir de las 00:30h

 

 

Antic Teatre: