ALA.NI en directe al Festival Mil.lenni de Barcelona i Black Music Festival de Girona (11 i 1 de març)

ALA.NI

en directe al Festival Mil.lenni de Barcelona i Black Music Festival de Girona

Una intèrpret de natural elegància i sofisticació, la base de la qual és el jazz vocal nord-americà i els musicals de Broadway que van florir en les dècades dels 30 als 40 amb talents com Billie Holiday o Judy Garland.
foto: Landry

Dissabte 11/3 · BARCELONA · Festival Mil·lenni, Esglesia del Pi

Diumenge 12/3 · GIRONA · Black Music Festival, La Mercè

 

d6f81401-2fde-4f2f-ba46-9a94e1f6c2ae

 

 
Londinenca de pares caribenys, Ala.Ni ha viscut sempre envoltada de música, sense la que no hagués pogut viure. Fugint de les etiquetes, elegant i subtil, Ala.Ni té una màgia fora de l’habitual, que beu amb la mateixa fruïció de la tradició jazzística que de la cançó dels anys vint o del pop més inquiet, d’aquí que tan aviat se la compari amb les grans veus del jazz clàssic com que artistes de la importància de Damon Albarn o Mary J. Blige la tinguin entre els seus convidats especials més preuats.

Tot i que el cert és que l’autora de “You & I” (Naïve, 16) vola tan lliurement com la seva música i la seva veu (reverenciant per igual a l’actriu Julie Andrews com al malograt Jeff Buckley), d’aquí que sigui impossible encaixonar-la dins dels estereotips més clàssics del jazz.

Mantenint una sorprenent independència i evitant caure en el mercantilisme d’altres artistes, Ala.Ni elegeix amb molta delicadesa els escenaris als quals accepta actuar. Ara, després d’haver passat per esdeveniments del prestigi de La Mar de Músicas, el Grec o el Festival Internacional de Jazz de Barcelona, formarà part d’aquesta edició del Black Music Festival, on demostrarà novament per què el seu talent s’està convertint a tota velocitat en un dels més respectats i reverenciats dels darrers anys.