Alejandro Sanz i Sopa de Cabra, artistes destacats del cartell de Cap Roig 2016

Cap Roig 2016El Festival celebrarà 21 concerts d’estrelles musicals nacionals i internacionals

Rod Stewart, Santana, The Corrs, Status Quo,
Alejandro Sanz i Sopa de Cabra, artistes destacats del cartell de Cap Roig 2016

• El Festival se celebrarà del 8 de juliol al 17 d’agost, en els Jardins de Cap Roig, entre els termes municipals de Palafrugell i Mont-ras.

• Rod Stewart pujarà a l’escenari de Cap Roig el cap de setmana de la inauguració per presentar el seu tour “From Gasoline Alley to Another Country Hits 2016”. Per la seva part, la llegendària banda de rock Status Quo s’encarregarà de clausurar aquesta nova edició.

• El cartell de la setzena edició reafirma, una vegada més, el seu esperit eclèctic, des del pop més local al rock més internacional, i es completa amb noms tan destacats com Amaral, Manel, Antonio Orozco, Richard Ashcroft, Love of Lesbian, Malú, Manuel Carrasco, Rosario, Melendi, Kings of Convenience, Sergio Dalma i Els Catarres.

• El Festival de Cap Roig genera un impacte econòmic de 14,7 milions d’euros i contribueix a la generació de 200 llocs de treball a temps complet de durada anual, segons l’estudi realitzat per PwC.

• Enguany, la nit especial i solidària comptarà amb la inestimable actuació d’Ainhoa Arteta. I la programació infantil Cap Roig Mini presentarà per a tots els públics Tarzan El Musical i El Club Super3.

Barcelona, 11 de març de 2016.- Avui s’ha presentat la setzena edició del Festival de Cap Roig a la seu central de “la Caixa”, patrocinador principal del certamen, i que ha comptat amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Santi Vila; del director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró; i del president de la promotora Edicions Musicals Clipper’s, Juli Guiu, director del Festival.

En el transcurs de l’acte, l’organització va revelar el cartell amb els artistes que, a partir del 8 de juliol i fins al 17 d’agost, ompliran amb la seva música l’escenari dels Jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant el mar, entre els municipis gironins de Palafrugell i Mont-ras.

El director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, va destacar que “per sisè any consecutiu, “la Caixa” manté el mateix compromís amb el Festival de Cap Roig, i seguirà treballant per potenciar l’impacte econòmic que genera en el territori, per incrementar el retorn a la societat i, sobretot, per consolidar-ho com una referència en l’àmbit de l’escena musical europeu i un programa per a tots els públics”. Giró va destacar que “el valor singular i diferencial de Cap Roig és que té una quàdruple vessant: cultural, econòmica, social i gastronòmica i en totes estem compromesos a cercar l’excel·lència”.

Jaume Giró va subratllar precisament del vessant social del Festival: “Aquest any el certamen tornarà a incloure un concert solidari, que destinarà una part de la seva recaptació al Centre Ocupacional Tramuntana de Palafrugell, amb el projecte d’ampliació d’aules i menjador”. Durant el dia d’avui, precisament, es farà lliurament del xec solidari a la Fundació Oncolliga de Girona, per un import de 15.000 euros, corresponents a la part de la recaptació del concert de DeuDeVeu i In Crescendo (celebrat el 14 d’agost de 2015) i les aportacions posteriors de particulars i la mateixa Fundació Bancària “la Caixa”.

El director del Festival, Juli Guiu, es va mostrar satisfet pel cartell presentat enguany. “Hem aconseguit un equilibri perfecte entre els artistes internacionals, nacionals i catalans i amb un primer cap de setmana espectacular amb les actuacions de Manel i Rod Stewart. Presentem un cartell amb les millors gires internacionals del moment com és el cas de Rod Stewart, Santana, The Corrs o Status Quo; també comptem amb els millors artistes nacionals com Alejandro Sanz, Antonio Orozco, Malú o Manuel Carrasco; així com de l’escena catalana amb Manel, Sopa de Cabra o Els Catarres. Seguim amb l’excel·lència de Cap Roig Mini amb un espectacle únic i fet a mida del Club Super 3 i el musical de Tarzan. I continuem amb l’eclecticisme que ens caracteritza per arribar al màxim número de públic possible”.

Per la seva part, el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, va afirmar que “Cap Roig és un dels festivals més importants del país que obté un major retorn econòmic al territori, tant per la seva qualitat artística com per la seva ubicació estratègica”. Segons el conseller, “Catalunya és terra de festivals i aquest és un valor a seguir promovent com a marca de país. No només posem a disposició dels nostres ciutadans artistes i actuacions de primeríssim nivell, sinó que ens convertim en un aparador internacional a nivell turístic i cultural”.

Cartell de primer nivell amb destacats artistes nacionals i internacionals

 

12801441_1046789018697358_7942728615364740656_n

 

 

 

El cartell del Festival de Cap Roig reuneix tots els estils musicals, des del pop més local al rock més internacional. De la programació destaca el concert del cap de setmana de la inauguració a càrrec de Rod Stewart que, amb més de 200 milions de discos venuts i després d’anys sense trepitjar els escenaris del nostre país, arriba a Cap Roig amb el seu tour “From Gasoline Alley to Another Country Hits 2016” per recuperar en directe els seus èxits més coneguts i presentar els temes del seu últim disc “Another Country”.

La selecció internacional d’artistes continua de la mà de grans estrelles entre les quals també destaquen la llegendària banda de rock Status Quo que, després de diversos anys, torna al nostre país amb seu show en viu “Accept No Substitute”. Santana, guanyador de 10 Grammys i 3 Latin Grammys i considerat com un dels millors guitarristes del món, és una altra de les peces clau d’aquest Cap Roig 2016, on presentarà el seu recent estrenat àlbum, “Santana IV”, previst per al 15 d’abril. La banda irlandesa The Corrs, després de més de 10 anys separats, anuncien la seva tornada amb nou àlbum, “White Light”, que presentaran per primera vegada en la història de Cap Roig el 15 d’agost. Richard Ashcroft, referent del pop britànic, i el duo indie noruec Kings of Convenience completa la selecció d’artistes Internacionals del cartell de Cap Roig 2016.

Dins el panorama musical espanyol, Amaral, Love of Lesbian i Manuel Carrasco trepitjaran per primera vegada l’escenari de Cap Roig per cantar en directe els seus èxits més coneguts i els dels seus últims discos “Nocturnal”, “El Poeta Halley” i “Bailar el Viento”, respectivament. Rosario, Sergio Dalma, Antonio Orozco, Melendi i Malú tornen a Cap Roig per impregnar-nos del seu art i ensenyar-nos els seus últims treballs; i Alejandro Sanz, després del multitudinari èxit de la seva gira “Sirope”, no ha volgut faltar aquest any per oferir un nou concert. El pop-rock català, en aquesta nova edició, correrà de la mà de Sopa de Cabra, Manel i Els Catarres.

El Festival comptarà també amb una nit solidària, en què es podrà gaudir de la magnífica veu d’Ainhoa Arteta. Igual que cada any, una part de la taquilla que es recapti aquesta nit, juntament amb les aportacions que es podran realitzar durant un període establert, es destinaran a una causa benèfica que aquest any és el Centre Ocupacional Tramuntana de Palafrugell, amb el projecte d’ampliació d’aules i menjador.

La programació infantil Cap Roig Mini té una cita aquest estiu amb Tarzan El Musical i
El Club Super 3 que presenta un nou espectacle únic i fet a mida amb motiu dels seus 25 anys.

El Festival de Cap Roig genera un impacte econòmic de 14,72 milions d’euros

Segons l’estudi de la consultora PwC, el Festival de Cap Roig genera un impacte econòmic de 14,72 milions d’euros.

En els resultats de l’estudi de PwC s’indica que per cada euro invertit en el Festival per l’organització, s’obté un impacte al PIB de 2,55 euros en el conjunt d’Espanya.

Per sectors econòmics, els més beneficiats per la realització del Festival són la restauració (1,62 milions d’euros), les activitats culturals i recreatives (1,58), el comerç detallista (1,09), l’allotjament (1,05) i les activitats immobiliàries (0,73).

La dimensió econòmica del Festival es manifesta també en l’impacte positiu en termes de recaptació fiscal per un total de 4,14 milions d’euros, fonamentalment, per l’increment de la recaptació d’IVA, impost de societats, cotitzacions socials i per un estalvi en prestacions de desocupació gràcies als llocs de treball generats.

Generació de llocs de treball

La contribució del Festival de Cap Roig a l’ocupació a Espanya equival a gairebé 200 llocs de treball a temps complet de durada anual (FTE, full-time equivalent), principalment, en sectors com el comerç detallista, la restauració i allotjament. La major part de l’ocupació que es genera és de manera directa (110 llocs de treball), la resta es produeix de forma indirecta i induïda.

El Festival de Cap Roig suposa un estímul per a l’atracció de turisme i per a la imatge de Palafrugell i els municipis del seu entorn, segons una enquesta realitzada per la consultora. En aquest sentit, la despesa dels espectadors amb motiu del Festival suma un total de 5,54 milions que corresponen, principalment, a bars, restaurants i hotels.

A més, un 77% dels assistents del Festival en l’edició de 2014 roman una mitjana de 2,35 dies en el municipi i gasta 64,3 € al dia. D’altra banda, un 6% dels espectadors visita unes altres poblacions, amb una estada mitja de 4,8 dies i una despesa diària de 76,8 € al dia.

Sopar en Via Veneto al davant del mar

L’oferta gastronòmica continuarà a càrrec de Via Veneto, un establiment de gran prestigi, que ha renovat l’Estrella Michelin de forma ininterrompuda des de fa gairebé 40 anys i que té la qualitat de servei com una de les seves característiques.

Com cada any, tot l’equip de sala de Via Veneto es traslladarà al complet a Cap Roig i, a més, es veurà reforçat amb unes 60 persones de la comarca, per assolir una plantilla d’unes 100 persones.

Via Veneto basarà la seva proposta gastronòmica en productes de temporada de l’Empordà, comprats a proveïdors i mercats de proximitat, i seguirà comptant amb els industrials locals que fins ara han treballat per al Festival adaptant la seva oferta gastronòmica a cadascun dels espais del Festival: Plaça, Claustre i Restaurant.

Les entrades es posaran a la venda aquest proper dilluns 14 de març, a les 10.00 h., a través del web oficial del Festival www.caproigfestival.com

PROGRAMACIÓ FESTIVAL DE CAP ROIG 2016

• Divendres 8 de juliol – Manel
• Dissabte 9 de juliol – Rod Stewart
• Divendres, 15 de juliol – Richard Ashcroft
• Dissabte 16 de juliol – Rosario
• Divendres 22 de juliol – Antonio Orozco
• Dissabte 23 de juliol – Santana
• Dissabte 30 de juliol – Cap Roig Mini: Super 3
• Dilluns 1 d’agost – Kings of Convenience
• Dimarts 2 d’agost – Manuel Carrasco
• Dijous 4 d’agost – Malú
• Divendres 5 d’agost – Love of Lesbian
• Diumenge 7 d’agost – Sergio Dalma
• Dilluns 8 d’agost – Els Catarres
• Dimarts 9 d’agost – Amaral
• Dimecres 10 d’agost – Melendi
• Dijous 11 d’agost – Ainhoa Arteta
• Dissabte 13 d’agost – Alejandro Sanz
• Diumenge 14 d’agost – Cap Roig Mini: Tarzan El Musical
• Dilluns 15 d’agost – The Corrs
• Dimarts 16 d’agost – Sopa de Cabra
• Dimecres 17 d’agost – Status Quo