ALESSANDRO SCIARRONI » Aurora» del 6 al 8 de novembre, Mercat de les Flors

sciarroni-790x490

 

 

 

 

 

 

ALESSANDRO SCIARRONI
Aurora

 

COPRODUCCIÓ Mercat de les Flors
Alessandro Sciarroni és artista associat del Mercat de les Flors
Del 6 al 8 de novembre a les 20:30 h (dg 18 h) Sala MAC. Preu 18 €

Sinopsi

Aquesta creació respon a la recerca del llenguatge del cos i, a través d’aquesta pràctica esportiva, emparar un coneixement més profund de la presència física, la percepció del temps (que es contrau i es dilata segons la percepció sensorial suggestiva de l’intèrpret i el públic) i la relació amb l’espai i amb els altres actuants.

Aurora és una peça performativa i coreogràfica sobre el pas del temps que neix d’una reflexió sobre la disciplina esportiva en general, i en particular sobre el joc del Goalball, esport per a cecs i deficients visuals. Aquest treball representa el tercer capítol d’un projecte més ampli titulat Will You Still Love Me Tomorrow?, una trilogia d’Alessandro Sciarroni dedicada als conceptes de resistència, esforç i concentració.

Com afirma Sergio Lo Gatto en el text una dramatúrgia del temps: L’assumpció de tots tres treballs és la de portar a escena una classe de realitat que no té a veure amb la imitació d’una pràctica, sinó amb la transferència (progressiva d’obra en obra) de la pràctica d’un context a un altre.

D’aquesta manera, Aurora es torna a connectar als dos capítols precedents de la trilogia, com un esdeveniment escrit sense ulls, compost segons el ritme de les accions que revela la natura i el significat de la pràctica esportiva, on el temps no coincideix mai amb la durada, però es contrau i es dilata en relació a la percepció sensorial subjectiva del performer i del públic.

Paral·lelament al recorregut performatiu, Alessandro Sciarroni encarrega a l’artista visual Cosimo Terlizzi la idea del projecte i el convida a crear la seva pròpia visió d’Aurora a través d’un film – diari – documental que explica tota la fase de creació i de recerca.

Fitxa artística

Invenció Alessandro Sciarroni
Amb Alexandre Almeida, Emmanuel Coutris, Charlotte Hartz, Matej Ledinek,
Damien Modolo, Emanuele Nicolò, Matteo Ramponi, Marcel van Beijnen o
Sebastiaan Barneveld, Dimitri Bernardi
Documentació visual, col·laboració dramatúrgica Cosimo Terlizzi
Llums Valeria Foti, Cosimo Maggini, Alessandro Sciarroni
Música Pablo Esbert Lilienfeld
Assessorament dramatúrgia, càsting Sergio Lo Gatto
Col·laboració artística Francesca Foscarini, Francesca Grilli, Matteo Maffesanti, Eric
Minh Cuong Castaing, Cosimo Terlizzi
Estilisme Ettore Lombardi
Desenvolupament, promoció, consell Lisa Gilardino
Administració, producció executiva Chiara Fava
Càsting, assistència, recerca Damien Modolo
Oficina premsa Beatrice Giongo
Assessorament tècnic-esportiu Ettore Armani, Angelo De Meo, Aurora Zanolin

Producció MARCHE TEATRO Teatro di Rilevante interesse Culturale
Amb el suport Fondation d’entreprise Hermès dans le cadre de son programme New Settings Coproducció Mercat de les Flors / Torinodanza Festival / Kunstenfestivaldesarts – Les Halles de Schaerbeek
i
Comune di Bassano del Grappa – CSC Centro per la scena contemporanea / Centrale Fies /
SZENE Salzburg en el marc d’APAP Advancing Performing Arts Project / Espace Malraux Scène Nationale de Chambéry et de la Savoie / VOORUIT
Amb el suport CND – Centre Nationale de la Danse de Pantin / Graner fàbrica de creació / Dansehallerne – Copenhagen
Producció executiva Corpoceleste _C.C.00#

Biografia

Alessandro Sciarroni és un artista italià d’arts performàntiques amb diversos anys de formació en el camp de les arts plàstiques i de recerca teatral. El seu treball es representa als festival de dansa i de teatre contemporani, museus i galeries d’art, així com en espais no convencionals; també sol comptar amb la participació de professionals d’altres disciplines.

Alessandro Sciarroni ha estat convidat a 21 països europeus, a Uruguai (FIDCU) i als Emirats Àrabs. L’any 2013, Folk-s obre els Rencontres chorégraphiques internationales di Seine-Saint-Denis. I el mateix any tanca el festival Impulstanz de Viena, on rep prestigioses invitacions dels millors festivals europeus, com el Kunstenfestivaldesarts de Brussel·les i el Festival de Tardor de París, que dedica a l’artista una ressenya monogràfica en diversos teatres de la ciutat.

Pel que fa al seu últim espectacle, Untitled, va estrenar a França dins la Biennal de la Dansa de Lió el setembre de 2014.

A més a més, el 2013 i el 2014, l’artista és convidat a crear dos esdeveniments dins la Biennal de Venècia, secció Dansa, duta a terme per Virgilio Sieni.

Alessandro Sciarroni ha participat a nombrosos circuits i xarxes per a la difusió de la dansa contemporània i la mobilitat dels artistes com a internacional, com Anticorpi Explo, Aerowaves i Modul Dance, un projecte de cooperació pluriannual en el qual han participat 19 cases de dansa de 15 països europeus.

Participa també en projectes i residències de recerca com Choreographic dialogues, Choreoroam i actualment Performing Gender, un projecte europeu sobre el gènere i l’orientació sexual. El 2015 serà part de Migrant Bodies, un projecte de recerca i producció coreogràfica que té l’objectiu de promoure la reflexió i creació sobre el tema de la migració i el seu impacte cultural en la societat europea i canadenca.

Alessandro Sciarroni rep el suport d’APAP – Advancing Performing Arts Projects i els seus espectacles són produïdes per teatres en col·laboració amb coproductors internacionals com la ciutat de Bassano del Grappa / Centro per la Scena Contemporanea, la Biennal de la Dansa / Casa de la Dansa de Lyon, Mercat de les Flors – Graner / Barcelona i amb l’Associazione
Corpoceleste_C.C.00#, de la qual és director artístic.

Alessandro Sciarroni és un dels artistes del Projecte Matilde, plataforma regional per a la nova escena de la regió del centre d’Itàlia Les Marques.

PREMIS
2013 – Premi Rete Critica
2013 – Marte Award
2012/2013 – Premi al millor espectacle – Puf Festival de Pola (Croàcia)
2012 – Millor artista emergent – Revista Danza&Danza
2008 – Premi “Nuove Sensibilità” Teatro Stabile delle Marche, reconegut pel Ministeri de Patrimoni i Activitats Culturals.