Alex Zayas presenta el seu nou treball, Cien puertos de Olvido, el pròxim dissabte 4 de maig a la sala 3 de JamboreeAlex Zayas és un dels músics espanyols més internacionals del nostre país. 
 
Durant més de 15 anys ha realitzat gires pel Canadà/EUA al circuit de la música afroamericana. En aquestes gairebé dues dècades girant pel nord del continent americà, s’ha guanyat el reconeixement de públic i critica. Fins i tot ha estat nomenat ciutadà d’honor a Calgary (Canadà) per la seva trajectòria a la ciutat. 
 
Amb 6 discos ja editats -cantants en anglès- ara presenta el seu setè treball “Cien puertos de olvido”, el primer cantant en castellà, on sonen les seves influències més llatines sense perdre el so més blues, una barreja de latin-soul amb un potent directe. Ho farà el pròxim dissabte 4 de maig a la sala 3 de Jamboree.
 
Gravat a Feelback studio (Barcelona) i produït pel mateix Zayas juntament amb Cesar J.Cisneros (guanyador d’un Grammy llatí pel disc “Techari” de Ojos de brujo), aquest nou treball compta amb vuit cançons compostes pel músic, en les quals podrem trobar moltíssimes influències musicals, resultat de la seva extensa carrera: referències  llatines a les enganxoses “Sácalo fuera”, “Pa La Habana yo me voy” o “Te envenena” -amb una guitarra que remet a Santana amb 
tocs soul-. La captivadora “Cien puertos de olvido” que dona títol al disc destaca per la seva melodia i lletra, una veu molt personal i una guitarra que ens recordarà a Mark Knopfler. La barreja de Pop/R&B i Flamenc a “Arrancarte de mí”, denota un estil molt Prince. I l’emotiva i poètica “Oda a la eternidad” és un preciós tribut a Victor Jara amb sabor andí. La fusió de rumba, flamenc i un slide de Blues que plora a “Pena” o la roquera  “Eterno aprendiz” completen aquest treball.
Formació
Alex Zayas guitarra i veu · Albert Greenlight guitarra · Alex Albalá teclats i veus · Jordi Cobre baix i veus · Roberto Olori bateria · Leila Montes veus


Videoclips
Cien puertos de olvido – https://youtu.be/kLiGB0imp8g
Pa La Habana yo me voy – https://youtu.be/sfx4CHqhN2s
 
   YOU TUBE OFICIAL: https://youtube.com/@alexzayas.oficial
  INSTAGRAM OFICIAL: https://www.instagram.com/alexzayasoficial
 

Qui és Alex Zayas
 

   
Alex Zayas comença la seva carrera professional als 16 anys tocant amb diverses bandes locals. El 1998 entra a la banda de Hook Herrera, artista nord-americà establert a Barcelona. Amb Hook actua regularment als millors clubs i festivals de tot Europa.

Als 21 anys forma la seva pròpia banda “Alex TNT” amb la qual comença a tocar per tot el país i enregistra tres discos “Walking your way”, “I feel the Blues again” i “Alex TNT”.

L’any 2004 comença a travessar l’Atlàntic i comença a fer gires nord-americanes. Durant aquests anys, Alex grava tres discos més, “Guitarshock”, “Electric Ryder” i “Deal with the Blues”.

L’any 2006, va tenir l’honor de telonejar BB King (Orchestra Hall, Minneapolis, USA).

L’any 2015 va reemplaçar una icona del Blues, Walter Wolfman Washington actuant amb la seva reconeguda banda de New Orleans “The Roadmasters”.

L’any 2016 va ser nomenat ciutadà d’honor a la ciutat de Calgary, Ab, Canadà, per la seva trajectòria a la ciutat.

Alex ha actuat en clubs i festivals de prestigi com: Buddy Guy’s Legends (Chicago), Kingston Mines (Chicago), The Blues Can (Calgary), Blues on Whyte (Edmonton), The Funky Biscuit (Boca ratolí, FL), Calgary International Blues festival (Calgary), etc.

Ha actuat amb artistes de la talla de: Larry McCray, Carl Weathersby, Javier Mas, Sharon Jones, Mike Wheeler, Russell Jackson, Roadmasters, Lynwood Slim, Hook Herrera, Paul Orta, Julian Vaughn, Steve De Swardt, Johnny B. Gayden. Jordi Bonell…