Alguns museus obren gratuïtament cada diumenge o el primer de cada mes

Museus que obren gratis els diumenges

Alguns museus obren gratuïtament cada diumenge o el primer de cada mes

 

El MNAC, el CCCB el Museu Picasso són alguns dels museus de Barcelona que tenen entrada gratis el primer diumenge de cada mes. D’altres són d’accés lliure els diumenges a partir de les tres de la tarda. Una bona manera –i econòmica– d’acabar la setmana!

MNAC. Museu Nacional d'Art de Catalunya

MNAC. Museu Nacional d’Art de Catalunya

 

El Palau Nacional, edifici emblemàtic de l’Exposició Internacional de 1929, és la seu del Museu Nacional d’Art de Catalunya, que conté peces de totes les arts (escultura, pintura, arts de l’objecte, dibuixos, gravats, cartells, fotografia i numismàtica) i que té la missió d’explicar la magnitud de l’art català, des del romànic fins a mitjan segle XX. També s’exposa part de la col·lecció Thyssen-Bornemisza, que estava al convent de Pedralbes, i el llegat de Francesc Cambó.

El MNAC obre portes gratis el primer diumenge de cada més i els dissabtes a partir de les 15 h. També és gratuït l’11 i 24 de setembre, el 18 de maig coincidint amb el Dia Internacional dels Museus i el 12 de febrer per Santa Eulàlia.

 

LLEGIR-NE MÉS

 Sants – Montjuïc
MUHBA Museu d'Història de Barcelona

MUHBA Museu d’Història de Barcelona

De la plaça del Rei a la catedral hi ha uns 4.000 m2 d’excavacions romanes subterrànies: carrers, viles i magatzems d’oli i vi, que van ser descoberts per casualitat a finals dels anys 20, quan es va aixecar part del Barri Gòtic per construir la Via Laietana. Hi podeu accedir per la Casa Padellàs, un palau de mercaders de l’any 1498, que es va traslladar pedra per pedra fins a la plaça del Rei.

L’entrada al museu és gratuita cada diumenge a partir de les 15 h i el primer diumenge de cada mes podreu entrar sense pagar durant tot el dia. A més a més, hi ha jornada de portes obertes per Santa Eulàlia (12 de febrer), el dia 24 de setembre i el dia 18 de maig.

LLEGIR-NE MÉS

 El Gòtic
Museu de la Música

Museu de la Música

 

El 2007 el Museu de la Música tornava a obrir al públic a L’Auditori. La nova exposició permanent té prop de 500 instruments de diferents èpoques i cultures i està considerada com una de les més importants d’Espanya.

Entrada gratuita el primer diumenge de cada mes (durant tot el dia), tots els diumenges a partir de les 15 h, el 12 de febrer (Santa Eulàlia) el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus) i la Nit dels Museus de 19 h a 1 de la matinada. També el 21 de juny, el 24 i 25 de setembre (la Mercè)  el 22 de novembre (Santa Cecília) i el 2 de desembre per la festa de tardor ‘In Museum’.

 

LLEGIR-NE MÉS

 Fort Pienc
Museu Frederic Marès

Museu Frederic Marès

Abans que ningú s’ho demani: no cal pagar l’entrada del museu per gaudir d’aquesta terrassa de conte. Juntament amb la que trobem sota els porxos de la Biblioteca Nacional i la del Museu Tèxtil, són potser unes de les terrasses més especials de Barcelona. Aïllades, amb vegetació, dins un entorn històric, tranquil·les, són l’enveja de totes les veïnes.Les exposicions es divideixen en tres parts.

Entrada gratuita el primer diumenge de mes (tot el dia), i tots els diumenges a partir de les 15 h. Es fan portes obertes per Santa Eulàlia, Corpus, i els dies 18 de maig i 24 de setembre. Aprofiteu!

LLEGIR-NE MÉS

 El Gòtic
Virreina Centre de la Imatge

Virreina Centre de la Imatge

És considerat un dels millors exponents del barroc aplicat a l’arquitectura civil de Catalunya. Les dependències i el pati serveixen de marc a importants exposicions temporals i és la seu de l’àrea de cultura de l’Ajuntament. A finals del segle XVIII, Manuel Amat i Junyent, marquès de Castellbell que havia estat virrei del Perú, va tornar amb una gran fortuna. Per fen-ne ostentació es va fer construir aquest palau que barreja decoració barroca i rococó. Es va construir entre el 1772 i el 1778 i, després de la seva mort prematura, el va ocupar la seva vídua, motiu pel qual és conegut com a palau de la Virreina.

Entrada lliure

LLEGIR-NE MÉS

 El Raval
Museu Picasso

Museu Picasso

 

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència pel coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Obert al públic l’any 1963, acull un fons de més de 3.800 obres que conformen la col·lecció permanent i ofereixen una dilatada programació d’exposicions temporals. El museu va ser creat per pròpia voluntat de l’artista i del seu amic i secretari Jaume Sabartés, que va donar la seva col·lecció. 

Accés gratuït dijous a la tarda de 18 a 21.30 h i el primer diumenge de cada mes, de 9 a 19 h. Jornada de portes obertes: 12 de febrer, 18 de maig i 24 de setembre.

 

LLEGIR-NE MÉS

 Ciutat Vella
image
Museu Marítim de Barcelona

Museu Marítim de Barcelona

Fins i tot si no pots distingir una caravel·la d’un catamarà, el Museu Marítim mereix una visita, ja que els arcs i voltes de les antigues drassanes representen un dels exemples millor conservats de l’arquitectura gòtica civil a l’Estat espanyol. En l’època medieval, les drassanes es van situar just a la vora del mar i es van utilitzar per assecar, reparar i construir bucs per a les flotes reials. Amb més de 75 anys d’història, la seva feina és conservar, estudiar i difondre una de les col·leccions de patrimoni marítim més importants de la Mediterrània.

L’entrada al museu és gratuita el diumenge a partir de les 15h, el 18 de maig i el 24 de setembre, coincidint amb la Mercè.

LLEGIR-NE MÉS

 El Raval
Jardí Botànic

Jardí Botànic

La construcció de nous accessos per als equipaments dels Jocs Olímpics va afavorir la proposta de crear un nou jardí botànic per a la ciutat. Està situat a la muntanya de Montjuïc, entre el castell i l’Estadi Olímpic Lluís Companys, té 14 hectàrees de superfície i la seva forma recorda a la d’un gran amfiteatre. Preserva les col·leccions de plantes mediterrànies de tot el món i té unes magnífiques vistes sobre el delta del Llobregat, l’Anella Olímpica i part de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Podeu entrar gratis els diumenges a partir de les 15h, el primer diumenge de mes (gratis tot el dia), i el 12 de febrer, 18 de maig i 24 de setembre.

LLEGIR-NE MÉS

 Sants – Montjuïc
Museu Blau

Museu Blau

El Museu Blau es va inaugurar el 2011 al Parc del Fòrum i forma part del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Ocupa 9.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes i al gran vestíbul ens dóna la benvinguda l’esquelet d’una balena que va varar a la platja de Llançà el 1862. El Museu s’estructura al voltant de diferents instal·lacions i espais, la mostra de referència Planeta Vida (un viatge per la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta), espais per exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència (per a nens de 0 a 6 anys), aules, sala d’acte, tallers, cafeteria i botiga.

Entrada gratuïta: tots els dg. a partir de les 15 h i el primer dg. de cada mes (tot el dia). Portes obertes el 12 de febrer, 18 de maig i 24 de setembre.

LLEGIR-NE MÉS

https://www.timeout.cat/barcelona/ca/atraccions/museus-gratis-diumenges